Aktar Bloğu

Aspir Tohumu Yağıyla Yapılabilecek Cilt Bakımları!

Aspir Tohumu Yağıyla Yapılabilecek Cilt Bakımları!

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Aspir tohumu yağı, insan sağlığına çeşitli faydaları olan bitkisel yağlardan biridir. Alternatif tıp alanında oldukça eski zamanlardan bugüne kadar şifa kaynağı olarak kullanılan yağ, genel sağlıktan kişisel bakıma kadar pek çok alanda kullanılabilecek olan bir üründür.

Son yıllarda oldukça sık duyulmaya başlanan yağ, yaz ortalarında çiçek açan ve sarı rengi nedeniyle safran olarak tanınan aspir bitkisinin tohumundan elde edilmektedir. Her ne kadar zayıflatıcı özelliği ile ön plana çıksa da aslında yağın pek çok sağlık problemine iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Zeytinyağı ve Ayçiçek yağının yanında başka bir alternatif olarak yemeklerde kullanılabilen bu yağ, Güney Asya menşeli bir bitkisel yağlardan biridir. Türkiye’de de üretimi gerçekleştirilmeye başlanan bu yağın faydaları her geçen gün daha fazla bilinmektedir.

Aspir Tohumu Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Aspir Tohumu Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Aspir Tohumu Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Cilt üzerinde sağlamış olduğu çeşitli faydaları sayesinde cilt bakım yağları arasında yer alan bu yağ, Ayçiçek yağına benzer bir yağdır. Aspir yağı, diğer pek çok faydalı bitkisel yağlar ile harmanlanarak çeşitli amaçlarda cilt bakımları yapılabilmektedir.

Omega3, omega6 gibi yağ asitleri, K ve E vitamini bakımından oldukça zengin olan bu yağ ile cildi nemlendirmek, cilt hücrelerini yenilemek, tıkanmış gözenekleri temizlemek ve cilt kızarıklıklarını azaltmak gibi cilt bakımları yapılabilmektedir.

Kuru Ciltler için Aspir Tohumu Yağı

Hemen hemen her cilt tipine uygun bitkiler yağlardan biri olurken, kuru cilt yapısına sahip olan kişilerde daha farklı bir etki oluşturabilmektedir. Cildin kuruluğunu gidererek nemlendirme özelliğine sahip olan yağ, içeriğindeki bazı yararlı bileşenleri sayesinde ayrıca kişisel bakım açısından kuru ciltlerde daha çok meydana gelen kırışıklıklar üzerinde de oldukça etkili olabilmektedir.

Aspir Tohumu Yağının Faydaları Nelerdir?

Faydaları Nelerdir?

Faydaları Nelerdir?

Oldukça faydalı bir yağdır. Her gün yeni yeni bir faydasının olduğu öğrenilebilen bu yağ, linoleik asit ve omega gibi yararlı pek çok yağ asinin bünyesinde barındırmaktadır. Bu sayede vücudun dengesini koruyup kolesterolü düzenlemeye yardımcı olur.

İçeriğindeki Omega 6 ile diyabet hastalığında oldukça büyük etkisi bulunan yağ, kan şekerinin tamamen düzenleyerek diyabeti ya da ihtimalini ortadan kaldırabilmektedir. Bunun ile beraber sindirim ve boşaltım sistemleri üzerindeki etkisi sayesinde kabızlığa iyi gelirken, öksürüğe iyi gelmekte ve balgam sökücü görevi üstlenmektedir.

Kadınlarda görülen adet düzensizliği için de ideal bir ürün olan bu yağ, yaşlanmayı geciktirmekte, romatizma ağrılarının hafiflemesinde, afrodizyak etkisi sayesinde cinsel isteği artırmaktadır. Ayrıca kişisel bakım amacıyla da sıklıkla tercih edilen bu yağ, doğum sonrasında meydana gelen çatlakların giderilmesinde ve cilt lekelerinde ve saçların hızlı uzamasında da etkili olabilmektedir.

Saç, cilt ve genel sağlık açısından oldukça faydalı olan yağ, daha çok cilt üzerinde göstermiş olduğu etkileri ile dikkat çekmektedir. Günümüzde kullanılmakta olan en önemli cilt bakım yağlarından aspir yağı, cildin parlaklık kazanmasına, doğal ve sağlıklı bir görünüm kazanmasına, kış aylarında cildin kurumasının ve solmasının önüne geçmesine, yumuşatıp nemlendirmeye, kırışıklık ve yara izlerinin en aza indirgenmesine ve bebeklerde pişiklerin giderilmesine fayda sağlamaktadır.

Öte yandan saç bakımında da büyük ölçüde etkili olan yağ, saçların canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasına, saç köklerinin beslenerek daha sağlıklı ve güçlü saçların uzamasına, saç köklerinde meydana gelen yaraların çabuk iyileşmesine ve daha gür saçların elde edilmesine yardımcı olmaktadır.

Genel sağlık açısından da faydalı olan bu yağ, kilo vermeye, romatizma ağrılarının hafifletilmesine, metabolizmanın hızlandırılmasına, vücudu sakinleştirmeye ve yaşlanma belirtilerini geciktirmeye yaramaktadır.

Aspir Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Çoğu zaman saç ve cilt olmak üzere kişisel bakım alanında kullanılan yağ, saça ve cilde farklı şekillerde uygulanabilmektedir. Örneğin; saç bakımı için saç diplerine bakım yağı olarak kullanılır ve direkt olarak saç diplerine, parmak uçları ile masaj yaparak uygulanmaktadır.

Aspir tohumu yağının faydalarını görebilmek için mutlaka düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde herhangi bir etkisini görmek mümkün olamayacaktır.

Aspir Tohumu Yağının Yan Etkileri Var Mı?

Oldukça faydalı bir yağ olurken, bazı durumlarda yan etkileri de ortaya çıkabilmektedir. Özellikle kronik alerjisi olanlar tarafından kullanılmaması gereken bu yağ, aşırı kullanımında da çeşitli reaksiyonlara neden olabilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.