Kenevir tohumu yağı, adından da anlaşılacağı üzere kenevir bitkisinin tohumlarını soğuk sıkımdan geçirme ile elde edilen bitkisel yağlardan biridir. Kenevir bitkisinin yaprakları, sapı ve tohumları kullanılmakta ve çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağlamaktadır. Hastalıkların yanı sıra cilt ve saç gibi kişisel bakım alanında da kullanılabilen bitkisel yağlardan bu yağ, ayrıca pek çok sabun ve losyonun içeriğinde de bulunabilmektedir.

Kenevir Tohumu Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kenevir Tohumu Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kenevir Tohumu Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kenevir tohumu yağı alırken dikkat edilecekler hakkında her ne kadar kesin bilgiler bulunmasa da yine de bazı önemli hususlara dikkat etmek önemlidir. Örneğin; satın alınacak olan yağın yüzde 100 olduğundan, içeriğinde hiçbir kimyasal bileşene yer verilmediğinden ve soğuk sıkım olduğundan emin olunması önemlidir. Bunun ile beraber tüm bitkisel yağlarda olduğu üzere cam şişede satılan, güneş görmemiş, serin ve kuru yerde muhafaza edilen yağın tercih edilmesi gereklidir.

Kenevir Tohumu Yağının Faydaları

Günümüzde cilt bakım yağları arasında yer alan ve hatta pek çok kozmetik ürününün içeriğinde bulunan yağ, cilt, saç ve genel sağlık konusunda oldukça etkili olan bir yağdır. Örneğin; içeriğindeki faydalı yağ asitleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek kansere karşı koruyucu bir etki gösteren kenevir tohumu yağı, sindirim sistemi sorunlarına, kilo vermeye, eklem ağrılarına ve kalp sağlığına iyi gelmektedir. Öte yandan protein bakımından da zengin olan yağ, sinir sistemini koruma, kan şekerini ve kolesterolü dengeleme gibi önemli etkiler de gösterebilmektedir.

Cilt ve saç sağlığı gibi kişisel bakım alanındaki faydalarına bakılacak olursa; ciltteki yaşlanma belirtilerini gideren yağ, cildin elastikiyetini artırmakta, nemlendirmekte, saçların dökülmesini önlemekte ve sağlıklı bir saç yapısı elde etmeye yardımcı olmaktadır.

Kenevir Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Yağının kullanım şekli, genellikle amacına göre değişmektedir. Örneğin; genel sağlık sorunlarına çözüm için kullanılacak olan yağ, dahili olarak kullanılabilmektedir. Bir tatlı kaşığı kadar tüketilebilir. Saç ve cilt bakımında ise sorunlu olan bölgelere masaj yapılarak uygulanmaktadır.

Bu yağın faydalı olabilmesi için düzenli ve dikkatli kullanılması önemlidir. Aksi takdirde faydasını görmek mümkün olmayabilir.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.