Aktar Bloğu

Haşhaş Yağı Kullanmanız İçin 6 Sebep!

Haşhaş Yağı Kullanmanız İçin 6 Sebep!

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Haşhaş yağı, adından da anlaşılacağı üzere haşhaş bitkisinin tohumlarından elde edilen bitkisel yağlardan biridir. Soğuk sıkım işleminden geçirilmesiyle elde edilen bu yağ, insan sağlığına pek çok alanda fayda sağlayabilmektedir. Özellikle uykusuzluğa, bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve çeşitli cilt problemlerine iyi gelen bu yağ, hemen hemen her aktardan temin edilebilmektedir.

Haşhaş tohumundan elde edilen haşhaş yağı, şifalı bitkisel yağlardan biridir. İnsan sağlığına ve cilt bakımına oldukça faydalı olan bu yağ, soğuk presleme yöntemi ile elde edilmektedir. Yağın faydaları yakın zamanda keşfedilmiş ve bugün pek çok kişi tarafından kullanılır hale gelmiştir.

Özellikle saç ve cilt gibi kişisel bakım üzerine bir hayli faydaları bulunan bu yağ, tamamen doğal ve bitkisel yağlardan olması sebebiyle herhangi bir yan etkiye neden olmamaktadır. Genel sağlık için de oldukça yararlı olan bu yağı günümüzde pek çok kişi cilt ve saç bakımında kullanmakta ve memnun kaldıkları için çevresine de tavsiye etmektedir.

Haşhaş Yağı Kullanmanız için 6 Sebep!

Haşhaş Yağı Kullanmanız için 6 Sebep!

Haşhaş Yağı Kullanmanız için 6 Sebep!

Günümüzde daha çok kişisel bakım alanında kullanılan haşhaş yağı, sağladığı onlarca faydası sebebiyle kullanılabilecek en ideal bitkisel yağlardan biridir. Örneğin; uyku düzenini sağlayabilmek, daha sağlıklı saç yapısı elde edebilmek, tansiyonu düşürebilmek, kolesterolü düzenleyebilmek ve çeşitli cilt problemlerini ortadan kaldırabilmek için haşhaş tohumu yağı kullanılabilmektedir.

Haşhaş Yağının Cilde ve Saça Faydaları

Cilde ve Saça Faydaları

Cilde ve Saça Faydaları

Cilt bakım yağları arasında yer alan haşhaş yağı, cilt üzerinde oldukça büyük etkiler gösterebilmektedir. Örneğin; cilt hastalıklarını gidermesi, kırışıklıkların önüne geçmesi ve mevcut kırışıklıkların görünümünü en aza indirgemesi, aromaterapide masaj yağı olarak kullanılması, vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlaması ve ölü derinin atılmasına yardımcı olması, bu yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Yağın saç üzerindeki faydaları ise; daha sağlıklı saçların uzamasını sağlaması, kepek oluşumu seviyesini düşürmesi, saç köklerini güçlendirmesi, sağlığını koruması, kafa derisini beslemesi ve saç dökülmesini engellemesi olarak örneklendirilebilmektedir.

Saç ve cilt gibi kişisel bakım alanlarında da mucizevi etkileri olan haşhaş yağı, ciltte adeta gençlik iksiri etkisi oluşturmaktadır. Cildin tüm ihtiyaçlarını karşılayarak derinlemesine beslemekte, yaşlanmaya karşı savaşmakta ve cildin genç kalmasını sağlamaktadır. İçeriğinde omega 3, omega 6 gibi yaş asitlerinin yanı sıra yüksek oranda E vitamini yer alması sebebiyle vücuttaki doku hücrelerinin yapı taşlarını oluşturmakta ve bağışıklık sistemini güçlendirerek kan dolaşımını hızlandırmaktadır.

Öte yandan ciltte meydana gelen çıban gibi çeşitli cilt rahatsızlıklarına iyi gelmesi de haşhaş yağının cilde faydaları arasında yer almaktadır. Aromaterapide masaj yağı olarak da kullanılan yağ, yeteri kadar ve düzenli bir şekilde kullanıldığında fayda sağlamaktadır.

Bu gibi etkileri nedeniyle çoğu zaman kişisel bakım ürünü olarak tercih edilen bu haşhaş yağı, dahili ve harici olarak kullanılabilmektedir.

Haşhaş Yağının Genel Faydaları

Haşhaş yağının faydaları oldukça fazladır. Cilt ve saç üzerindeki faydalarının yanı sıra genel sağlık açısından da büyük bir etki gösteren yağ, sakinleştirici etkisinin yanı sıra uykusuzluğa, kötü kolesterole, yüksek tansiyona ve beyin fonksiyonlarına iyi gelmektedir.

Tüm bunların yanı sıra içeriğinde demir mineralleri bulunduran bu yağ kansızlığa iyi gelirken, diğer vitamin, mineral ve bol lif içeriği sayesinde sindirim sistemini rahatlatmakta, sinir sistemine iyi gelmekte ve bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Ayrıca baş ve eklem ağrılarını hafifletmesi, kemikleri güçlendirmesi, kansızlığa iyi gelmesi, göz sağlığını koruması, kardiyovasküler rahatsızlıklara iyi gelmesi, bu bitkisel yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Haşhaş Yağı Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Haşhaş yağının faydaları, ancak düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde etkilerini gösterebilmektedir. Bunun nedeni ise hangi bitkisel yağ ya da ürün olursa olsun, ancak doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde fayda vermesidir. Dolayısıyla yağın da doğru ve önerildiği şekilde kullanılması önemlidir.

Genel sağlık açısından kullanılacak olan haşhaş yağı, yarım çay bardağı kadar suyun içerisine birkaç damla damlatılarak tüketilmelidir. Bu şekilde tüketildiği takdirde saç rahatsızlıkları ve diğer rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bunun dışında cilt bakımı için tercih edilmesi halinde yine bir bardak suyun içerisine birkaç damla damlatılarak cilde masaj yapılabilmektedir. Yağın su ile inceltilmeden direkt olarak kullanımı tavsiye edilmemektedir. Çünkü haşhaş yağı oldukça keskin bir yağ olurken, seyreltilmeden kullanılması çeşitli reaksiyonlara neden olabilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2750, 9121, 9109, 9660″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.