Aktar Bloğu

Acı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Acı Badem Yağı Kullanım Yöntemleri

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]Acı badem yağı, bademlerin toplanması ve soğuk presleme işleminden geçirilmesi neticesinde elde edilen bir yağdır. Soluk bir sarı rengine ve ceviz tadına sahip olan yağ, saç sağlığı ve bakımı açısından oldukça faydalı bitkisel yağlardan biridir. Yağın faydaları yalnızca saç ile sınırlı kalmazken, gerek genel sağlık gerekse cilt sağlığı açısından da önemli faydalar sağlayabilmektedir.

Enerji verici olma özelliğine sahip olan acı badem yağı, her derde deva olabilecek bitkisel bir üründür. Göz altı morluklarını ve şişliklerinin en aza indirgeyebilen bu yağ, el ve ayak bakımı için oldukça idealdir.

Günümüzde doğal bitkiler genellikle tüketilerek ya da cilt bakım ürünlerinin yapımı aşamasında kullanılmaktadır. İnsan sağlığına faydalı olan doğal bitkilerin ayrıca yağları üretilmektedir. Tamamen bitkisel olan bu yağlar çeşitli alanlarda fayda sağlarken, özellikle de ciltte meydana gelen birçok sivilce, leke, çil gibi çeşitli sorunlar karşısında etkili olmasıyla bilinmektedir. Acı badem yağıda bu bitkisel yağlardan biri olarak nitelendirilebilmektedir.

Sivilce sizlerin de bildiği gibi genellikle ergenlik dönemindeki insanlarda ve çoğunlukla yüz bölgesinde ortaya çıkmaktadır. Sivilcenin oluşumunda pek çok farklı neden bulunmaktadır. Ancak en önemli nedeni yağlı ciltlerdir. Yağlı ciltlerde her zaman sivilce çıkmaktadır. Bu nedenle sivilceleri yok etmek için cildin yağ oranını düşürmek önemlidir.

Tatlı badem yağına kıyasla sert bir yapıya sahip olduğundan pek fazla tercih edilmese de acı badem yağının da pek çok faydası bulunmaktadır. Özellikle de yaşlanma etkilerine karşı göstermiş olduğu üstün performansı ile dikkat çeken bu yağ, su ya da daha hafif olan bitkisel yağlar ile seyreltilerek kullanılmaktadır.

Acı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Faydaları Nelerdir?

Faydaları Nelerdir?

Bu doğal bitkisel yağlar arasında yer alan acı badem yağı, bademlerin toplanması ve soğuk preslenme işleminde geçirilmesi elde edilmektedir. Rengi soluk sarıya benzer ve tadı ise ceviz lezzetindedir. Hem sağlık için hem de saç ve cilt bakımı için son derece faydalı olan yağ aynı zamanda idrar söktürme, kabızlığı önleme, mideyi koruma, kan şekerini dengede tutma ve vücuda enerji verme gibi konularda da etkilidir.

Kadınlar tarafından sıklıkla kişisel bakımlarında tercih edilen acı badem yağı hem göz altı morluklarının giderilmesine hem de göz altı şişkinliklerinin azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda makyaj temizlemek için de sıklıkla kullanılmaktadır.

Acı Badem Yağının Cilde Faydaları

Yaşlılık belirtileri gösteren ciltler için acı badem yağı kullananlar, aynı zamanda bu yağın çeşitli faydalarını da görmektedir. Örneğin; siyah nokta, sivilce ve akne gibi cilt sorunlarına iyi geldiği bilinen bu yağ, ideal bir makyaj temizleme ürünü olarak da kullanılabilmektedir. Bu nedenle de cilt bakım yağları arasında yer edinmektedir.

İçeriğindeki zengin E vitamini ve mineraller sayesinde yalnızca cilt üzerinde değil, saç üzerinde de oldukça etkili olan acı badem yağı, saçların daha sağlıklı bir yapıya sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra saç diplerinde meydana gelen deri hastalıklarının giderilmesi, saç köklerinin beslenmesi, saçların daha parlak, daha canlı ve daha gür bir yapıya sahip olması, dökülmelerin önüne geçmesi ve dökülen saçların yerine yenilerinin uzamasını sağlaması, yine acı badem yağının faydaları arasında yer almaktadır.

Yaşlılık Belirtileri Gösteren Ciltler için Acı Badem Yağı

Pek çok cilt ve saç probleminde fayda sağlayan acı badem yağı, özellikle cilt kırışıklıklarındaki etkileri ile bilinmektedir. Yaşlılık belirtileri gösteren ciltler için acı badem yağı mucizevi bir etki gösterirken, kaz ayağı olarak nitelendirilen göz çevresindeki kırışıklıklara karşı birebir etki göstermektedir.

Günümüzde bütün kırışıklık ve kişisel bakım kremlerinin içeriğinde yer alan bu yağ, aynı zamanda ciltte, ellerde ve ayaklarda meydana gelen çatlamalara da iyi gelmektedir. Fakat kullanımında dikkatli ve özenli olunması, faydalarını görebilme konusunda önemlidir.

Acı Badem Yağı Kullanım Yöntemleri

Aci Badem Yagi Kullanim Yontemleri2Yağın kullanımı, günlük olarak gerçekleştirilebilmektedir. Dahilen ya da haricen kullanımı mümkün olan bu yağ, ağız yolu ile alındığı takdirde suyla karıştırılarak içilebilmektedir. Harici olarak kullanımındaysa, kullanım amacına göre uygulanacak olan bölgeye masaj yapılarak sürülmesi gerekmektedir. Saça uygulanacağı zaman da yine saç diplerine masaj yapılabilmektedir.

Acı badem yağının kullanımı oldukça önemlidir. Sert yapısı nedeniyle zeytinyağı ve bunun gibi hafif yağlar ile seyreltilerek kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde ciltte yanmalara ya da tahrişe neden olabilmektedir. Ayrıca kaz ayağı kırışıklıklarında kullanırken göze temasından kaçınılması da oldukça önemlidir.

Acı Badem Yağını Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Diyabet hastası olanların, hamile ya da emzirme döneminde olan bayanların doktoruna danışmadan kullanmaması gerekmektedir. Acı badem yağının fazla ya da yanlış kullanımı, önemli sağlık problemlerine neden olabilmektedir. Bunların dışındaki herkesin yağı kullanabilmesi mümkündür.

Bu yağ her ne kadar sağlıklı ve doğal yağlar sınıfında yer alsa da, gerek sağlık, gerek cilt için pek çok faydası bulunsa da, yine de günlük kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Acı Badem Yağı Nasıl Saklanmalıdır?

Nasıl Saklanmalıdır?

Nasıl Saklanmalıdır?

Diğer pek çok yağ gibi cam şişede ve güneş görmeyen yerde saklanması gerekmektedir. Plastik şişelerde saklanan yağın bozulması ve şişesini de bozması mümkündür. Bunun ile beraber muhafaza edildiği yerdeki oda sıcaklığı da oldukça önemlidir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.