Aktar Bloğu

Ebegümeci Faydaları Nelerdir?

Ebegümeci faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Kendi başına yetişen mor renkte çiçekler açan bir bitki olan Ebegümecinin çiçekleri ilaç, yaprakları ise sebze olarak kullanılmaktadır. Kadifemsi ince bir yapısı vardır. Ebegümecinin kökleri ise saç sağlığı ve cilt sağlığı için kullanılmaktadır. Ebegümeci sodyum, magnezyum, demir, selenyum, fosfor, kalsiyum bakımından zengindir.

İçerisinde aynı zamanda protein ve C vitamini bulunmaktadır.

Ebegümeci Faydaları Nelerdir?

  • Akciğerlerde biriken balgam, bronşit, öksürük ve yaraların ağrılarını gidermeye fayda sağlar.
  • Taze yaprakları lapa hale getirilip yaralar ve çıban üzerine uygulandığında ağrıları gidermeye yardımcı olur.
  • Göz kuruluğundan şikayetçi olan kişiler çayını yaparak pamukla kompres uygulamaları iyi gelir.
  • Sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur.
  • Saç sağlığı açısından çok önemlidir. Ebegümeci suda 2-3 dakika suda kaynatılarak saça uygulanması halinde saçları derinlemesine temizler ve saç derisinin de temizlenmesini sağlar.
  • Ateş düşürmeye yardımcı olur. Ancak bu tavsiye niteliği taşıyıp, doktora danışmadan yapılmaması gerekir.
  • Soğuk algınlığına karşı etkilidir.
  • Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.
  • Kolesterolün normal seviyede kalmasına yardımcı olur.
  • Solunum yolu sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
  • Ciltte alerji oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Ebegümeci Nasıl Kullanılır?

Ebegumeci Faydalari Nelerdir

 

Ebegümeci taze sebze olarak tüketilebilir. Kuru yapraklarından da çay elde edilir. Yaprakları lapa haline getirildiğinde yaraların ve çıbanların iyileşmesine yardımcı olur. Hamilelerin, emziren annelerin, çocukların, yaşlıların ve herhangi bir rahatsızlığı bulunan kişilerin doktorlarına danışmadan tüketmemeleri tavsiye edilmektedir.

Ebegümeci Çayı Nasıl Hazırlanır?

Bir tatlı kaşığı kurutulmuş ebegümeci, bir su bardağı soğuk suya akşamda ilave edilir, sabah bu karışım süzülür ya da acil zamanlarda aynı miktarda bir su bardağı sıcak su ile demlenir, 10-15 dakika beklendikten sonra süzme işlemi gerçekleşir. Bu çaydan günde 2-3 bardak içilebilir.

Ebegümeci Nereden Satın Alınır?

Ebegümeci, marketlerde ve aktarlarda satın alınır. Hemen satın almak isteyenler e-aktariye üzerinden hızlı sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.