Aktar Bloğu

Defne Yaprağı ve Faydaları

Defne yapragi ve faydalaei

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Defnegiller ailesinden olan defne yaprakları eşsiz kokusuyla yaz kış yeşil kalan bir ağaçtır. Boyu 2 metreye kadar uzanır. Akdeniz ikliminde yetişir. Meyvelerinin şekli yuvarlıktır. Rengi ise siyaha çalan bir renktir. Yapraklarından ise yeşil bir yağ elde edilir. İlkbahar ayında açan sarımsı veya yeşilimsi beyaz renkteki küçük çiçekleri olgunlaşmaya başladığında siyaha çalan tek tohumlu ve etli meyvelere dönüşür.

Defne Yaprağının Faydaları Nelerdir?

  • Baş ağrısı ve sinire bağlı hastalıklara karşı yaprağı suda kaynatılarak çayı içilir.
  • Basur hastalığına yardımcı olur. Çayından elde edilen demi, taharet yapılacak su ile karıştırılır. Bu uygulama basurları hızlı iyileşmesine yardımcı olur.
  • Diş ağrılarına iyi gelir. Uygulama yöntemi ise birkaç tane defne yaprağı sirke ile kaynatılıp gargara yapılır. Ancak bu tavsiye niteliği taşıyıp, ilk olarak doktora danışılması tavsiye edilmektedir.
  • Defne yaprağının keskin kokusu olması sebebiyle ağızda çiğnendiğinde ağız kokularına ve yaralarına çok iyi gelir.
  • Zehirli hayvan sokmalarına yardımcı olur.
  • Öksürük gidermeye ve balgam söktürme gibi defne yapraklarının faydaları da bulunmaktadır.
  • Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur.
  • Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur.
  • Kulak ağrılarına yardımcı olur.
  • Keskin kokusu kentin kirli havasına karşı dahi etkilidir.
  • Kışlık için hazırlanan salça yapımında kullanılır. Salça yapılırken kurutulmuş defne yaprakları ile beraber pişirilir.

Sağlık açısından saymakla bitmeyen faydası bulunan defne yaprağı mutfaklardan eksik edilmemesi gereken bir bitkidir.

Defne Yaprağı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Defne Yapragi ve Faydalari1

 

Defne yaprağının sayısız çok fazla faydası bulunmaktadır. Ancak hamilelerin, emziren annelerin, küçük çocukların, yaşlıların ve herhangi bir rahatsızlığı bulunan kişilerin defne yaprağı kullanımında önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.

Defne Yaprağı Nereden Satın Alınır?

Defne yaprağı marketlerden ve aktarlardan satın alınır. Satın alırken tazen olmasına özen gösterilmelidir. Bayat olan defne yapraklarının faydalarından çok zararı bulunur. Hemen defne yaprağı satın almak isteyenler e-aktariye üzerinde hızlı bir şekilde sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.