Aktar Bloğu

C Vitamini Ne Kadar Tüketilmelidir?

C Vitamini Ne Kadar Tuketilmelidir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Gerek bağışıklık sistemindeki güçlendirme etkisi gerekse kan damarları üzerindeki yenileme etkisi ile, her zaman, yeterli miktarda tüketilmesi gereken bir vitamindir. Vücuttaki C vitamini eksikliği sonucu kalp damar hastalıkları ve kanserin her çeşidinin nüksetmesine neden olur. Yeterli düzeyde C vitamini alınması halinde, damar sertliğini önlemesine yardımcı olması gibi göz damarlarını da kuvvetlendirmeye yardımcı olarak katarakt oluşumu engeller.

C Vitamini Faydaları Nelerdir?

Düşük ya da yüksek tansiyonu olan kişiler için dengeleyici etkiye sahip olmakla, bu rahatsızlığı azaltmaya yardımcı olduğu yapılan araştırmalar neticesinde uzmanlar tarafından açıklanmıştır. Ayrıca, mide ile şikayetlerin başında gelen gastrit ve ülser gibi rahatsızlar önlemeye yardımcı olur. Vücutta meydana gelen küçük büyük yaraların iyileşme sürecinin uzaması ile diş sağlığı ve saçların sağlıklı uzaması üzerinde olumlu etkileri vardır.

C Vitamini Ne Kadar Tüketilmelidir?

C Vitamini Ne Kadar Tuketilmelidir1

 

C vitaminin ne kadar alınması gerektiği de bilinmesi gerekenler arasında yer almaktadır. Her güzel şeyin faydaları olduğu gibi zararları da olabiliyor. Bir besinin fazla tüketilmesi sonucunda zararlı, sağlığa olumsuz yönde etkileyen zararları bulunabiliyor. Bu nedenle hamilelerin, yaşlıların, küçük çocukların ve herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin doktorlarına danışmadan fazla tüketmemeleri önerilmektedir.

C Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?

Öncelikle C vitamini en çok hangi besinlerde bulunur? Sorusu çok fazla gelmektedir. C vitamininin bulunduğu besin grubu çeşitliliği çok fazladır. Bunlardan en bilinen ve en gündelik olanları meyve olarak Portakal, Greyfurt, Nar, Kavun, üzüm, muz, kayısı, elma, erik, kivi ve Çilektir. Bunun yanında C vitamini hangi besinlerde bulunur diye bakılacak olursa sebze olarak dolmalık biber, toz ya da öğütülmüş olmayan Kırmızı biber, Yeşil Biber, soğan, ıspanak, limon, kara lahana, roka, bezelye, yaban mersini, marul, maydanoz, domates, yeşil fasulye, Brokoli ve Patatestir. Özellikle yaz aylarında tüketimi oldukça yüksek olan karpuzda da orta miktarda C vitamini bulunur.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.