Aktar Bloğu

Sağlığımız için Kızılcığın Faydaları Nelerdir?

Sagligimiz icin Kizilcigin Faydalari Nelerdir

Kızılcığın Faydaları Nelerdir?

Yarım bardak kızılcık içildiği zaman 2 mg lif ve 7 mg C vitamini vücudumuza girmiş olur. Kızılcık bunlarla beraber K vitamini, manganez ve fitonutrient içerir. İçeriğinde bulunan bu vitaminler doğal kimyasallar vücudu zararlı serbest radikallere karşı koruma altına alırlar. Bu sayede iltihaplara karşı olur ve kansere karşı koruyucu özellik gösterip, yardımcı olur.

İdrar yolları için oldukça etkili olan kızılcık idrar yolları enfeksiyonuna karşı da koruyucu görevde bulunur. İçeriğinde bulunan yüksek miktardaki proantosiyanidinler idrar yolundaki duvarlara bakterilerin yapışmasını önleyerek çoğalmasına karşı geliyor. Uzmanlar tarafından sürekli olarak enfeksiyonu tekrarlayan kişilere şiddetle kızılcık önerilir. Kızılcığın sağlığa faydaları arasında üriner sistem enfeksiyonlarında gözlenen “Proteus Mirabilis” bakterisinin önlenmesine yardımcı olur. Kızılcık suyu birçok bakteriyi vücutta uzaklaştırarak ülser ve mide sorunlarını da yardımcı olmaktadır.

Kızılcık Kötü Kolesterole Karşı Yardımcı Olur

Sagligimiz icin Kizilcigin Faydalari Nelerdir 2

 

Yapılan bazı araştırmalar sonucunda kızılcık içerisinde bulunan iltihap önleyici mekanizmalar sayesinde trombosit birikmesini önlemeye, kan basıncını önemli oranda azaltmaya yardımcı olur.

Ayrıca kızılcık kötü kolesterolü de engelleyerek iyi kolesterolü desteklemeye, kalp sağlığına yardımcı olur. Araştırmalara göre günde 1 bardak şekersiz olarak tüketilen kızılcık suyunun iyi kolesterol seviyesini %10 oranın da arttırdığı saptanmıştır. Kızılcıkta bulunan vitaminler ve bileşenler arasında antioksidan ve antiinflamatuar da bulunduğu için beyne bağlı hafıza fonksiyonları da sürekli olarak yardımcı olur.

Ağız Sağlığını Korumaya Yardımcı Olur

Kızılcığın tümör gelişimini yavaşlatmaya da yardımcı olur. İçeriğinde bulundurduğu yüksek miktardaki salisilik asit sayesinde şişlikleri azaltmaya,, kan pıhtılarını önlemeye, tümörlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Kızılcıkta bulunan bir diğer madde proantosiyanidinler bakterilerin dişlere yapışmasını engellemeye, ağız sağlığını da desteklemeye yardımcı olur. Asit üretimi ve plak oluşumunun önüne geçerek diş eti hastalıklarına karşı da yardımcı olur. Kızılcığın sağlığa faydaları düzenli olarak tüketildiği takdirde işe yarayacaktır.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.