Zeytinyağı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Zeytinyağı, günümüzde en fazla tüketilen bitkisel yağların başında gelmektedir. Zeytin ağacının sarı ya da siyah meyvelerinden elde edi...
Pudra Şekeri Nasıl Tüketilir?
Pudra şekeri normal kesme şekerlerin pudra şeker adı verilen değirmenlerden geçmesiyle elde edilen bir şeker türüdür. Genelde Türk mutf...
Mısır Nişastası Nasıl Tüketilir?
Mısır Nişastası Nasıl Tüketilir?
Nişasta suda çözülmeyen bir karbonattır. Glikozu depo etmek için bitkiler tarafından kullanılır. Fark...
Kahvaltılık Baharat Nedir? Nasıl Kullanılır?
Kahvaltılık Baharat Nedir?
Baharatlar çeşitli türlere ayrılabilmekle beraber kahvaltılık baharat denilince akla ilk Zahter bitkisi gel...
Sarımsaklı (Sarımsak Özlü) Sabunun Faydaları Nelerdir?
Sarımsaklı sabun, özellikle de saça pek çok faydası olan bir bitkisel sabun olarak karşımıza çıkmaktadır. Gerek saç problemleri, gereks...
Hassas Ciltler İçin Gliserin Yağı
Gliserin yağı, oksijen, karbon ve hidrojenden meydana gelen organik bir bileşiktir. Bitkisel yağlardan elde edilen gliserin yağı, saç v...
Haşhaş Ezmesinin Faydaları Nelerdir?
Haşhaşın içeriği, bolca mineral, yağlı asit ve enzimlerden oluşmaktadır. Ayrıca tiamin, riboflavin, lesitin, amorf bir alkaloid, oksali...
Haşhaşın Faydaları Nelerdir?
Haşhaş faydaları sayesinde oldukça sağlıklı olup, haşhaş ve haşhaş yağı ile basit sağlık problemlerinizi çözebilir ve daha sağlıklı bir...
Yeşil Kahve Çekirdeğinin Faydaları
Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren yeşil kahve çekirdeğinin faydaları çok fazladır. Özellikle de metabolizmayı hızlandırması ve s...
Cilt Bakımı için En Çok Kullanılan Bitkisel Sabunlar
Özellikle kadınlar için cilt bakımı ve kişisel bakım çok önemlidir. Ciltlerinde sorunlar olan kadınlar milyonlarca para harcayarak bu s...
Papatyanın Saça ve Cilde Faydaları
Bahar mevsiminde yetişen papatya demlenip bitki çayı olarak da tüketilmektedir. Bitki çayları ise birçok hastalığa karşı koruma görevi ...
Antep Fıstığı Tozu Faydaları Nelerdir?
Antep Fıstığı Tohumu Nerelerde Yetişir?
Antep fıstığı tohumu yetiştiriciliğinde sıralama yapıldığında ülkeler bazında ilk sırada muhak...
Ballıbaba Faydaları Nelerdir?
Ballıbaba Nerelerde Yetişir?
Beyaz ısırgan, tatlıbaba ya da lamium adıyla da bilinen ballıbaba bitkisinin özel bir yetişme alanı yoktu...
Bamyanın Faydaları Nelerdir?
Bamya Nerelerde Yetişir?
Bamya yüksek ısı olan bölgelerde gelişim gösteren sıcak iklim sebzesidir. Lakin alıştırılarak düşük sıcaklıkl...
Kuru Yaban Mersininin Sağlığımız için Önemi
Yaban mersininin genel yapısı incelendiği zaman ılıman iklimlere adapte olmuş orta boyda çalılar olduğu bilinmektedir. İngilizce ismi b...
Metabolizmanızı Hızlandıran Yiyecekler ve İçecekler
Metabolizma hızı, her kişinin yapısına göre farklı olmasına karşı yaş ilerledikçe, özellikle 30-35 yaşından sonra yavaşlar ve yağ depol...
Zeytin ve Zeytin Yaprağının Faydaları
Mutfağımızın vazgeçilmezi olan kahvaltı, kahvaltılarının da vazgeçilmesi zeytin vardır. Gençliğin gizli sırrının cevabı ve güne hızlı b...
Tuzun Faydaları ve Zararları
Yaşantımız boyunca sık olarak kullandığınız her şeyin neye yararlı veya zararlı olduğunu hiç düşündünüz mü? Günlük hayatımızda neredeys...
Vitaminler ve Vücuttaki Görevleri
Vitaminler insanların sağlıklı olarak yaşamlarını sürmesi için son derece gerekli ve vazgeçilmez maddelerdir. Organizmanın kendi kendis...
Dut Pekmezi ve Faydaları
Tatlıların bu kadar yoğun şekilde tüketilmediği dönemde tatlı ihtiyacını gidermenin bir yolu da pekmezlerdir. Yapımı oldukça kolay olan...
Kiraz Sapı Faydaları Nelerdir?
Kiraz meyvesinin, B ile C vitamini bakımından çok zengin oluşu ve toksinlerden arınmaya yardımcı olması beraberinde bağışıklığın güçlen...




















