[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Gliserin yağı, oksijen, karbon ve hidrojenden meydana gelen organik bir bileşiktir. Bitkisel yağlardan elde edilen gliserin yağı, saç ve cilt bakımı için kullanılmaktadır. Bunun ile beraber romatizmal ağrılar, kimyevi ilaçlara, gıda tatlandırıcılarından matbaaya kadar oldukça geniş bir alanda kullanılabilen bu yağ, hayvansal ve bitkisel olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Kişisel bakım amacıyla kullanılacak olan gliserin yağının bitkisel yağlardan elde edilmiş olması gerekmektedir.
Direkt olarak bitkisel yağ olduğundan bahsedebilmek mümkün olmayan bu yağ, gliserin tohumu yağı ya da glisterol olarak da adlandırılabilmektedir. Fakat tümüyle bitkisel bir yağ kadar faydalı olan gliserin tohumu yağı, pek çok yönden fayda sağlayabilmektedir. Hassas ciltler için inceltilerek kullanılması gereken gliserin tohumu yağı, su ya da alkol ile inceltilerek de kullanılabilmektedir.
Hassas Ciltler İçin Gliserin Tohumu Yağı
Tıpkı diğer cilt tiplerinde olduğu üzere hassas cilt tipine sahip olan kişiler için gliserin yağı oldukça faydalı bir yağ olsa da, bu cilt tipinde inceltilerek uygulanması gerekmektedir. En basit haliyle su ile seyreltilebilmesi mümkün olan bu yağın ayrıca yeteri kadar kullanılması ve fazlasına kaçılmaması da faydalı olabilmektedir.
Gliserin Yağının Faydaları
Genellikle kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinde kullanılan gliserin yağı, insan sağlığım açısından da oldukça faydalı bir yağdır. Vücutta meydana gelen romatizmal ağrılara iyi gelirken, AFT olarak bilinen ağız içi yaralarının iyileşmesine de yardımcı olabilmektedir. Bunun ile beraber kulak ağrısı ya da kulak enfeksiyonu için de tercih edilen gliserin yağı, bu rahatsızlıkların giderilmesinde de etkili olabilmektedir.
Öte yandan içeriğindeki pek çok özelliği sayesinde cildi nemlendiren, doğal bir görünüm veren ve cilt tonunu düzenleyen gliserin yağı, tırnakların parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarının iyileşmesine ve cildi yumuşatma özelliği sayesinde ayaktaki nasıra da iyi gelebilmektedir. Saç için de oldukça faydalı olan bu yağ, saçın parlaklık kazanmasını, nemlenmesini ve beslenmesini sağlamaktadır.
Gliserin Yağının Zararları
Gliserin yağı her ne kadar oldukça faydalı bir yağ olsa da, fazla kullanılması bazı olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Örneğin cilt çatlaklarının giderilmesi konusunda bir hayli etkili olan gliserin yağı, fazla kullanıldığı takdirde ciltte yağlanmalara neden olabilmektedir. Bunun ile beraber romatizmal ağrılara da iyi gelirken, yine fazla kullanılması bazı sağlık problemlerine neden olabilmektedir.
Gliserin Yağı Nerede Satılır?
Gliserin yağı, marketlerde, aktarlarda, bitkisel yağların ve kozmetik ürünlerin satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen gliserin yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row]E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.