Çörek Otu ve Tüketimi Hakkında
Çörek otu 30 cm yüksekliğinde uzayabilen bir bitki türüdür. Mavi ve yeşil çiçekler açar. Genellikle ekin tarlalarında ya da yol kenarla...
Karanfilin Zararları Var Mı?
Karanfil ağacı 10-20 metre kadar uzayabilen kışın yapraklarını dökmeyen bir ağaçtır. Ana vatanı Hindistan Molluk adalarıdır. Tropik böl...
Hindistan Cevizi ve Kullanımı Hakkında
Hindistan cevizi, Palmiyegiller ailesine ait bir bitkidir. İklim olarak tropikal iklim bölgelerinde yetişme imkanı bulabilen bir besin ...
Susamın Zararları Var Mı?
Susam, Asya, Avrupa, Anadolu özellikle de Hindistan’da yetiştirilen bir bitki türdür. Bu bitkinin küçük sarımtırak tohumuna verilen isi...
Sumak ve Tüketimi Hakkında
Sumak, Türk mutfağında en çok kullanılan baharatların başında gelir. İran, Afganistan, Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Akdeniz’de yetişme...
Kakaonun Faydaları Nelerdir?
Kakao, ebegümeciler ailesine ait bir bitkidir. 4-8 metre kadar uzayabilen ve tropik iklimlerde yetişme imkanı bulan bir bitkidir. Doğal...
Tatlı Toz Biberin Faydaları Nelerdir?
Tatlı toz biber, en çok Güneydoğu ve İslâhiye’de üretilir. Antep ya da Maraş biberi diye adlandırılır. Kırmızı biberin kurutulup daha s...
Muskat ve Kullanımı Hakkında
Muskat, Hint mutfağından Türk mutfağına geçmiş olan bir baharattır. Cevizin çeşidi olarak da karşımıza çıkabilir. Zeytin büyüklüğündedi...
Burçak Tohumunun Faydaları Nelerdir?
Burçak tohumu burçak bitkisinin içinde bulunmaktadır. Burçak ise baklagiller familyasından olup 50-60 cm kadar büyüyebilir ve yıllık, o...
Kinzi ve Tüketimi Hakkında
Kinzi, maydonozgiller familyasına ait bir bitkidir. Halk arasında aş otu olarak da bilinir. Tek yıllık otsu bir bitki türüdür. Meyvesin...
İsotun Faydaları Nelerdir?
İsot, Şanlıurfa’ya özgü bir biber türüdür. Acı biberlerin 3 gün bekletilip kurutulmasıyla üretilir. Siyah rengi alan biberler dövüldükt...
Limon Tuzunun Zararları Var Mı?
Limon tuzunun diğer adı kimyasal sitrik asittir. Renksiz kristal yapılı organik bir bileşkendir. Meyve ve sebzelerin çoğunda bulunan or...
Mavi Haşhaş ve Kullanımı Hakkında
Mavi haşhaş gelincikler familyasındandır. Haşhaş tohumunun kapsüllerinin çizilmesi sonucu oluşur. Özellikle o kapsülün içinden çıkanlar...
Sarı Haşhaş ve Tüketimi Hakkında
Haşhaş tohumlarından elde edilen sarı haşhaş, bol miktarda omega-3 yap asidi içermektedir. Vejetaryenler için bulunmaz bir hint kumaşın...
Keten Tohumu Besin Değeri
Keten tohumu, keten bitkisinin meyvelerinden elde edilen bir tohumdur. 50-100 cm boyunda bir bitki türüdür. Akdeniz iklimine elverişli ...
Sarımsaklı Sabunun Zararları Var mı?
Sarımsaklı sabun, kimyasal içerikli şampuanların yerine saç yıkamak için oldukça ideal ve organik bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır...
Zencefil ve Kullanımı Hakkında
Zencefil, zencefilgiller familyasından bir bitkidir. Adını familyasından almaktadır. 1-2 metre kadar boya sahip olup, çok yıllık bir bi...
Buğday Nişastasının Zararları Var Mı?
Buğday nişastası, buğdaydan vital gluten elde edilirken üretilen bir nişasta çeşididir. Buğday nişastasının en çok üretildiği bölgeler ...
Mısır Nişastası Nasıl Kullanılır?
Mısır Nişastası, birçok ülkede yetişebilen mısırın öğütülmesiyle oluşturulan bir nişasta türüdür. Özellikle mutfaklar olmak üzere birço...
Pudra Şekeri Nedir? Faydaları Nelerdir?
Pudra Şekeri Nedir?
Pudra şekeri, rafine şekerin dövülüp öğütülmüş haline denir. Tatlılarda ve hamur işlerinde lezzet verici olarak ku...
Karanfil ve Tüketimi Hakkında
Karanfil, Endonezya, Pakistan, Hindistan ve Doğu Afrika ülkelerine özgü baharatlardan biridir. Karanfil ağacının kurutulmuş çiçek tohum...




















