[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Zencefil, zencefilgiller familyasından bir bitkidir. Adını familyasından almaktadır. 1-2 metre kadar boya sahip olup, çok yıllık bir bitkidir. Ülkemizde iklim şartlarından dolayı çok fazla gelişmemektedir. Gövdesinin boruyu andıran bir duruşu vardır. Güneydoğu Asya, Hindistan, Malezya gibi ülkelerde üretimi yapılmaktadır. Toz haline getirilmiş kökleri ekmek, tatlı, pasta ve şarapların içine de katılabilir. Zencefil tozu baharat olarak da tüketilebilir.
Zencefil Nasıl Kullanılır?
Zencefilin kokusu tarçını andırmaktadır. Bu nedenle hem lezzet anlamında hem de tat vermesi için yemeklerde kullanılabilir. Yemeklerde hem rendelenerek hem de toz halinde kullanılabilir. Tavuk, et ve balık yemeklerinde sıkça tercih edilip, sindirimi hızlandırmaya yardımcı olmaktadır. Bu nedenle de Beslenme ve Diyet Uzmanları tarafından sıklıkla tavsiye edilir.
Zencefil kullanım alanlarında hamur işleri de bulunmaktadır. Kek ve kurabiye gibi unlu mamullerin hamuruna eklendiğinde şekerin baskın tadını hafifletir. Besinlere lezzet ve renk verir.
Zencefil çay olarak da tercih edilmektedir. Zencefilli çayın içerisine genel olarak bal eklenerek tüketilmektedir. Taze zencefilin çayını hazırlamak için önce kabukların temizlenmesi gerekir. Kaynamış suyun içine zencefil dilimleyerek ya da rendeleyerek ilave edilir. Daha sonra 10 dakika kadar demlenir.
Zencefil tüketiminin vücudumuz için önemi çoktur. Zencefilin faydaları genel olarak inceleyecek olursak;
- Viral enfeksiyonlara karşı direnci yükselten bir yanı vardır.
- İçerisinde anti-enflamatuvar olduğundan ağrı kesmeye yardımcı olmaktadır.
- Mide bulantısını azaltmaya yardımcı olur.
- İçindeki gingerol maddesiyle vücudu iltihaplanmalara karşı korumaya yardımcı olur.
- Eklem ağrılarının hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olur.
- Zencefilin kök ya da toz halinin tüketilmesi, kalp ritmini düzenlemeye yardımcı olduğu için kalp damar rahatsızlıklarına karşı koruyucu özellik gösterir.
Zencefil Nasıl Saklanır?
Zencefilin kabukları soyulmamış ise buzdolabında 3 hafta kadar saklanabilme özelliği vardır. Kabukları soyulmamış zencefil taze haldeyken derin dondurucuya atılırsa 6 ay kadar bozulmadan durabilir. Zencefilleri en taze biçimde saklamanın yolu bir havluya ya da birkaç kağıt havluya sarıp derin dondurucuya atılmasıdır.
Zencefilleri kullandığınız sırada özellikle taze olan zencefillerin kabuklarını soyarak kullanmak tercih edilmelidir. Zencefiller aldığınızda hazır kabuklarından soyulmuş ise zencefilleri en kısa sürede tüketmeye çalışılmalıdır. Soyulmuş zencefiller buzdolabında dahi saklanmış olsa uzun bir süre boyunca taze kalamayacak bozulmaya çok kısa bir sürede başlayacaktır.
Zencefil Nerede Satılır?
Zencefil, marketlerde ve aktarlarda satılır. İnternetten hemen zencefil satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer baharat çeşitlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2535, 2534, 1894, 1900″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]
E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.