Biberiye bitkisinden buhar distilasyonu ile elde edilen uçucu bir yağdır. Uçucu bir yağ olduğu için kaygan yapılı yağlara benzemez. Daha çok şeffaf ve hemen buharlaşan bir yağdır.

Biberiye yağı, a-pinen, borneol, b-pinen, kamfor, bornil asetat, kamfen, 1,8-sineol ve limonen gibi uçucu bileşikleri içermektedir.  1 ton biberiye yaprağından 2 kilo kadar yağ elde edilir ve uçucudur.

Biberiye Yağı Nedir?

Biberiye bitkisinin yapraklarından damıtma yolu ile elde edilen bir bitkisel yağ olarak bilinmektedir. Fesleğen, lavanta ve adaçayı ailesinden gelen bu bitki genellikle Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. Keskin ve hoş kokulu bir yağ olan biberiye yağı, birçok farklı alanda kullanılabilmektedir.

Biberiye Yağının Faydaları

Biberiye Yağının Faydaları

Biberiye Yağının Faydaları

Uçucu bir yağ olmasından dolayı daha çok saç ve cilt bakımında faydalanılan bir yağdır. Kozmetik sektörünün en çok tercih edilen bitkisel yağları arasında yer alır. Genelde kozmetik ürünlerin içerisine konulan bu yağ, saç şampuanları ve saç derisi toniklerinde, cilt kremlerinin yapımında faydalanılmaktadır.

  • Kan dolaşımını hızlandırarak uygulandığı bölgede canlılık kazandırır.
  • Sindirime yardımcı özelliktedir.
  • Soğuk havalarda bağışıklığı güçlendirici yönde etkileri vardır.
  • Doygunluk hissi verir ve bu sayede iştahı keserek zayıflamayı destekler.
  • Saç derisini besler, saç köklerini güçlendirir ve dökülmelerin azalmasında etkilidir.
  • Cilt üzerinde hücreleri yenileyici etkisi söz konusudur. Bu sayede parlaklık ve canlılık kazandırır.
  • Sıkılaşmaya yardımcı özelliği sayesinde bitkisel yağlar içinde kadınlar tarafından çok sık tercih edilmektedir.
  • Rahatlatıcı ve ferahlatıcı etkisi ile uykuya dalmayı kolaylaştırır.
  • Akneler için de onarıcı etkileri vardır.
  • Lekeler ve morlukların renginin açılmasında etkilidir.

Saça Faydaları

Saç uzamasına yardımcı olduğu düşünülen bu yağın, saç derisini arttığı bilinmektedir. Saç dökülmelerine karşı kullanılan yağ saç derisinde kan dolaşımını arttırmaktadır. Ayrıca kepekli saçlarda oldukça faydalı bir yağdır.

Cilde Faydaları

Selülit gibi inatçı sorunlara karşı kullanılan yağ selülite karşı oldukça faydalıdır. Anti bakteriyel özellikleri yüzünden sivilce bakımında kullanılan ve cildin yağlanmasına karşı oldukça iyi performans gösteren bir yağdır.

Biberiye Yağı Nasıl Kullanılır?

Biberiye Yağı Nasıl Kullanılır?

Biberiye Yağı Nasıl Kullanılır?

Diğer uçucu yağlar gibi saf olarak içmek tehlikelidir, bu yüzden bu yağı saf ve yüksek miktarlarda içmemeye özen göstermelisiniz. Masaj yaparak cildinize uygulayabilirsiniz. Yağı kullanırken, faydalanmak istediğiniz özelliğine göre diğer yağlarla seyrelterek kullanabilirsiniz.

Biberiye yağının doğru bir şekilde kullanması çok önemlidir. Aksi halde fayda sağlamayacağı gibi zararlı hale de gelebilmektedir. Yoğun yapısı ve keskin kokusu sebebi ile su veya başka bir taşıyıcı yağ ile inceltilerek kullanılmalıdır. Bu sayede cildi tahriş etmeyerek etkili hale gelmektedir. Genellikle zeytinyağı ile karıştırılarak kullanılması önerilmektedir.

Akneler için kullanılmak isteniyorsa şeker ile karıştırılarak peeling şeklinde uygulanması önerilmektedir. Uyku problemleri için ise bir bardak suya birkaç damla damlatılarak başucunda bekletilmesi şeklinde kullanımı sağlanabilir.

Biberiye Yağı ile Bölgesel İncelme Mümkün mü?

Yağ dokuyu parçalamaya yönelik etkisi ile bölgesel zayıflama için kullanılmaktadır. Özellikle göbek ve basen bölgesi için tercih edilmektedir. Hiçbir ürünün zayıflama üzerinde direkt olarak bir etkisi olmamakla birlikte bunlar ancak zayıflamaya yardımcı ürünlerdir. Uygulanmak istenen bölgeye masaj yapılması kan akışını hızlandırarak bölgesel bir incelme sağlamaktadır. Yağ yakma konusunda başarısı ispatlanmış olan bu yağ, bu özelliği sayesinde bölgesel incelme konusunda oldukça etkilidir.

Doğal Biberiye Yağı ile Doğal Olmayan Farkı Nasıl Anlaşılır?

Satın alınan yağın doğal olmaması aksi etkiler oluşturması veya herhangi bir fayda görmemek ile sonuçlanabilmektedir. Bu sebeple yağın doğal olması oldukça önemlidir. Bunun ayırt edebilmenin en kolay yolu yağın kokusudur. Yağda yapıldığı bitkinin kokusunun net ve yoğun bir şekilde alınması gerekmektedir.

Biberiye Yağı Fiyatları

Fiyatı yağın miktarı ve katkısız olup olmamasına göre değişiklik göstermektedir. Oldukça kıymetli olan bu yağın etkilerinin gözlemlenebilmesi için doğal olan yağların seçilmesi önerilmektedir.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.