Aktar Bloğu

Badem Yağının 11 Faydası

BademYağınınFaydası

A ve K vitamini içermesi sebebiyle sağlık açısından önemli bitkisel yağlardandır. Özellikle saç ve cilt için inanılmaz faydalı bir yağdır.

Badem Yağı Faydaları Nelerdir?

Badem ağacının tohumlarından elde edilen badem yağı, birçok farklı alandaki faydası ile çok sık tercih edilen bir bitkisel yağ olarak bilinir. Yağ açısından zengin bir besin olması bademi çok iyi bir yağ kaynağı haline getirir. Bitkisel yağlar içinde en çok bilinen ve herkes tarafından çok sık kullanılan bu yağın faydaları şu şekilde sıralanabilir;

Badem Yağı Faydaları Nelerdir?

Badem Yağı Faydaları Nelerdir?

  1. E vitamini, kalsiyum, çinko, demir, fosfor, selenyum, bakır, magnezyum ve niasin açısından oldukça zengin içeriklidir.
  2. Kan şekerini ve kan basıncını dengeler.
  3. Tam bir E vitamini deposudur. E vitamini antioksidan özelliklere sahip çözülebilir bileşiklerden oluşur. Bu bileşikler hücreleri serbest radikal adı verilen zararlı maddelerden korur.
  4. Kilo kontrolünde etkilidir.
  5. Saçlar, kirpikler ve kaşlar için onarıcı ve gürleştirici etkisi ile çok sık tercih edilir.
  6. Cildin su kaybını önlemede etkilidir.
  7. Kuru ve hassas ciltler için çok iyi bir nemlendiricidir.
  8. İçeriğindeki E vitamini sayesinde, cildi yaşlanmanın etkilerinden korur.
  9. Özellikle rafine edilmemiş olarak daha faydalıdır çünkü E vitamini açısından çok daha zengindir.
  10. Kızarıklık ve kaşıntıları yatıştırıcı etkisi söz konusudur.
  11. Kan şekerini düzenlediği için zayıflatıcı etkileri de vardır.

Cilde Faydaları;

  • Her cilt tipi için uygun olup, cildin nemlenmesine ve pürüzsüzleşmesine yardımcı olur. Özellikle kuru ciltli kişilerin kullanması önerilir.
  • Dudaklardaki çatlakları gidererek dudak kuruluğunu ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
  • Cildin erken yaşlanmasını önlenmesi ile bilinmektedir.
  • Ciltteki ölü hücreleri temizlemeye yardımcı olur. İçerisine birkaç damla limon suyu damlatarak cilde uygulanan bu yağ cilt toniği görevi görerek, ciltteki gözenekleri açar ve temizler.
  • Makyaj çıkarıcı krem olarak da kullanılabilir.

Saça Faydaları;

  • Saç dökülmelerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
  • Saçlara sağlıklı ve parlak görünüm kazandırmasını sağlar.
  • Kuru saçlar için, badem yağı ve zeytinyağı karıştırılarak kullanılır.
  • Kepek sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olarak, saç derisinin nemlenmesini sağlar.

Saç bakımında, kuru ve yıpranmış saçların onarımı hedeflenmektedir. Bu sebeple saç diplerine ve boylarına masaj yaparak uygulanan  yağın mümkünse 1 gün saçta bekletilmesi ve sülfatsız bir şampuanla saçların yıkanması önerilmektedir.

Deri için Faydaları;

  • Derideki kırışık ve çatlaklara karşı kullanılır. Özellikle kış aylarında soğukların neden olduğu çatlaklara karşı çok etkili olduğu söylenmektedir.
  • El ve ayak kremi olarak kullananlar bulunmaktadır.
  • Tırnaklar için besleyici bir yağdır. El ve ayaklara masaj yapılırken tırnaklara da sürülerek kullanılmaktadır.

Bağışıklık Sistemi İçin Faydaları;

  • Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Müshil özelliği olan yağ, sindirim sistemi için çok faydalıdır. Bu özelliği sayesinde zayıflamaya yardımcı olur.
  • Sinir sistemi ve hafıza üzerinde etkili olan yağ, gün içinde bir bardak süte veya bir bardak suya birkaç damla damlatılarak tüketilmelidir.
  • Uzun ve sağlıklı kirpikler için, kulak pamuğunu yağa batırarak kirpik diplerine sürülmelidir ve sabaha kadar o şekilde bırakılmalıdır.

Tatlı Badem Yağı ile Acı Badem Yağı Arasında Fark Var mı?

Tatlı Badem Yağı ile Acı Badem Yağı Arasında Fark Var mı?

Tatlı Badem Yağı ile Acı Badem Yağı Arasında Fark Var mı?

Tatlı badem çeşitleri yiyecek, kozmetik ve yağ olarak kullanılır. Acı badem ise tıbbi özellikleri olduğuna inanılır. Ancak düzgün işlenmezse toksik olabilir. Tatlı badem yağlarında yağ asitleri bulunurken, acı badem yağlarında yağ asitleri bulunmamaktadır. Bu sebeple, acı badem yağı esansiyel yağlar sınıfına girmektedir. Acı badem yağı genellikle badem kokusu ve tadı için kullanılır. Cilt bakımı ve mutfak için tatlı badem yağı kullanılmaktadır.

Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Saçlar için tek başına veya başka yağlar ile karıştırılarak, saç diplerine masaj uygulaması olarak kullanılabilir. Cilt üzerinde kullanılmak istenmesi durumunda birkaç damla tatlı badem yağı ile uygulanmak istenilen bölgeye masaj yapılarak kullanılabilir. Ayrıca gıda olarak tüketiminde %100 doğal olunca zayıflama üzerindeki etkileri sebebiyle diyet listelerinde de çok sık tercih edilmektedir.

Badem Yağı Fiyatları

Fiyatları yağın içeriğinin doğal olmasına ve miktarına göre değişiklik gösterir. Ayrıca üretici firmaya göre de yağın fiyatı farklılık gösterebilmektedir.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.