Aktar Bloğu

Zambak Yağı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Zambak Yağı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Doğada bulunan pek çok bitki gibi zambak da insan sağlığı açısından oldukça önemli olan bitkilerden biridir. Zambak çiçeğinin insana sağlamış olduğu fayda kadar, bu çiçekten elde edilen yağın da faydaları mevcuttur. Özellikle de cilt sağlığı açısından oldukça faydalı olduğu bilinen yağ, pek çok kesim tarafından ağrı kesici özelliği ile bilinmektedir. Zambak çiçeği ve bu çiçekten elde edildiği bilinen, günümüzün en popüler bitkisel yağlarından zambak yağı, uzmanların da çeşitli rahatsızlıklar için tavsiye ettiği ürünler arasında yer almaktadır.

İnsan sağlığı açısından önemli bir yere sahip olan bu yağ, vitamin ve mineral zengini olmasıyla bilinir. Regl sancılarından diş ağrısına, cilt bakımından romatizmaya varana kadar pek çok alanda fayda sağlayan zambak yağı, mevsiminde toplanan zambakların soğuk pres işleminden geçirilmesi ile elde edilmektedir.

Oldukça geniş bir alanda fayda sağlayan yağ, düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde pek çok cilt sorununu giderebilmektedir. Bu nedenle de pek çok uzman tarafından tavsiye edilen kişisel bakım ürünleri arasında yer almaktadır.

Demir, tanen, iridin, uçucu yağ ve reçine gibi içeriklere sahiptir. Bu yağı hazır olarak satın alabilmek mümkün olurken, evde de kolaylıkla yapılabilmektedir.

Neden Zambak Yağı Kullanmak Gerekir?

Pek çok nedenle kullanılması gereken bitkisel yağlardandır. Genel olarak sağlık konusunda önemli faydalar gösteren yağı, romatizma ağrılarını hafifletmek, kan dolaşımını hızlandırmak, vücuttaki toksit maddelerin atılmasını sağlamak, diş ağrısı, regl sancısı ve bu türden ağrıları hafifletmek gibi amaçlar doğrultusunda kullanabilmek mümkündür.

Zambak Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Zambak yağının evde yapımı dışında bir aktardan ya da organik pazardan hazır olarak satın alınması durumunda bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Zambak yağı alırken dikkat edileceklerin başında ise, tamamen organik ve doğal bir içeriğe sahip olduğundan emin olunması gelmektedir. Yani satın alınacak olan yağın içeriğinde herhangi bir kimyasal maddeye yer verilmemesi gerekmektedir. Aksi takdirde bu yağın faydası yerine zararları ile karşılaşılabilmektedir.

Bunun ile beraber diğer bitkisel yağlar gibi bu yağın da saklanma koşullarına dikkat edilmesi önemlidir. Satın alınacak olan yağın mutlaka bir cam şişede bulunması, güneş görmeyen, kuru ve serin bir alanda muhafaza edilmiş olması da önem teşkil etmektedir.

Zambak Yağının Faydaları

Zambak Yağının Faydaları

Zambak Yağının Faydaları

Cilt sağlığına ve genel sağlığa faydaları oldukça fazladır. Özellikle mucizevi bir ağrı kesici olması ile bilinen yağ, kan dolaşımını ve besinlerin erime sürecini hızlandırmaktadır. Vücudu toksin ve zararlı maddelerden arındıran bu yağı, safa ve balgam sökücü bir özelliğe de sahiptir. Öksürük gibi rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olurken, saçların hızlı bir şekilde uzamasına, kaş ve kirpik bakımına da yardımcı olabilmektedir.

Öte yandan yağ cilt üzerinde de büyük faydalar sağlamaktadır. Cildi gerginleştirip sıkılaştırırken, daha genç bir görünüm kazanmayı sağlamaktadır. Ciltte adeta botoks etkisi yapmasıyla bilinirken, aynı zamanda apse ve şişliklerin giderilmesi konusunda da oldukça başarılıdır.

Zambak Yağının Bilinmeyen Faydaları

Bilinmeyen Faydaları

Bilinmeyen Faydaları

Zambak yağının faydaları oldukça fazladır. Kan dolaşımını ve metabolizmayı hızlandırması, besinlerin sindirimine yardımcı olması, antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırması, cildi temizleyip arındırması, gözenekleri açarak cildin derinlemesine nefes almasını sağlaması, diş apsesine ve ağrılarına iyi gelmesi, selülit görünümünü azaltması, ciltte oluşan şişlik ve yara gibi sorunları gidermesi, bilek ve parmaklarda meydana gelen sinir sıkışmalarına iyi gelmesi, masaj yağı olarak kullanıldığında vücudu dinlendirip ağrıları hafifletmesi, yine zambak yağının bilinmeyen faydaları arasında yer almaktadır.

Öte yandan cilt bakım yağları arasında da yer alan zambak çiçeği yağı, cilt üzerinde önemli faydalar sağlayabilmektedir. Bu nedenle önemli bir kişisel bakım ürünü olarak tavsiye edilen bu yağ, cildi derinlemesine temizleyip arındırmakta, sivilce, siyah nokta ve akne problemini kökünden çözebilmektedir. Üstelik yeni sivilce oluşumunu ortadan kaldırmasının yanı sıra daha önceki sivilcelerin etkilerini de ortandan kaldıran zambak yağı, günlük cilt bakımı için ideal bir kişisel bakım ürünüdür.

Zambak çiçeğinden elde edilen yağın faydaları bu kadarla sınırlı değildir. Kırışıklık karşıtı olarak da kullanılabilirken, adeta doğal bir anti-aging özelliği taşımaktadır. Ciltte meydana gelen kırışıklık, sarkma ve ince çizgileri giderme konusunda oldukça etkili olurken, cildi gerginleştirerek daha kusursuz, parlak, canlı, sağlıklı ve genç bir cilt görünümü elde edilmesine yardımcı olmaktadır.

Zambak Yağının Kullanımı

Cildi hassas olan ve alerjisi bulunanların bu yağı kullanmaması gerekmektedir. Bunun ile beraber emziren annelerin, hamile bayanların bebeklerin ve çocukların zambak yağından uzak durması tavsiye edilmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.