Aktar Bloğu

Arı Sütünün Faydaları Nelerdir?

Ari sutunun faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Arı sütü, baldan daha farklı yalnızca arılara özel olarak hazırlanan ve kovanın içinde kalan çok özel mucizevi bir besindir. İçerik olarak bakıldığında bal arıların dışarıdan topladıkları nektarlardan polenlerin içerisine kendi enzimleriyle birleşiminden oluşurken, arı sütü sadece arılar ile özel arıların yeni doğmuş larva adı verilen küçük arıları ve kraliçe arıyı beslemek için hazırlanan çok özel, kovandan dışarıya çıkarılamayan anında tüketilmesi gereken mucizevi bir süt grubudur.

Arı Sütünün Faydaları Nelerdir?

Arı sütünün faydaları arasında, en belirgin farkı enfeksiyonlara karşı koruyucu olmasıdır.  Yani virüsler, mayalar, bakteriler kanser yapıcı hücreler adı altında toplanan pek çok yıkıcı tahribatı büyük olan rahatsızlıklara karşı, örneğin kalp-damar hastalıklarına ya da kanser türevlerine karşı büyük ölçüde korur. Diğer taraftan ruhsal açıdan bireyin rahatlama hissine kavuşmasını ve zihinsel açıdan da yine stresten uzaklaşma, daha rahat düşünmeyi sağlar, yine arı sütünün faydaları arasında unutkanlık gibi demotiveye sebep olan rahatsızlıklarında ortadan kaldırılmasında büyük rol oynamaktadır. Tüm bunların dışında fiziksel rahatsızlıklara karşı önemli bir koruyucu besin olabilmektedir.

Diyabet ve kolestrol gibi istenmeyen aksaklıklara karşı düşürücü etki edebiliyor. Özellikle bayanların menapoz dönemlerinde belirli sıkıntılarını azaltmada da etkili olabilmektedir. Yine bebek düşünen bireylerin daha kaliteli bir üreme sağlamaları için arı sütünün faydalarından besin olarak yararlanabilmektedirler. Sonuç olarak bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, birçok hastalığın önlemini arı sütü sayesinde almış oluyoruz.

Arı Sütünün Çocuklara Faydaları

Ari Sutunun Faydalari Nelerdir 3

 

Öncelikle bebeklerin bala karşı alerjik bir reaksiyon geçirebileceği göz önünde bulundurularak, 2 yaş altına arı sütü önerilmemektedir. Arı sütünün çocuklar üzerindeki faydaları arasında en önemlisi gelişimlerini daha hızlı ve sağlıklı sürdürebilmelerinde destek bir besin maddesi olmasıdır. Tabiki tek başına arı sütü ile çocuğun tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceği düşünülmemelidir. Ancak çocuklarda özellikle zeka gelişimlerinde büyük ölçüde katkı sağlarken konsantrasyon güçlüğü çeken çocuklara da bu durumu hızlı bir şekilde aşmaları için destek olmaktadır.

Yapılan araştırmalar sonucunda da arı sütünün faydalarının çocuklar üzerinde inanılmaz destek sağladığını göstermiştir. Tüm anneler öncelikle doktorlarına danışarak 2 yaşından sonra çocuklarına ek besin olarak yemek öncesinde bir porsiyon kadar arı sütü takviyesinde bulunabilirler.

Yetişkin bireylerin arı sütü tüketimini ise her gün yapmasında sağlık açısından sorun bulunmamaktadır. Ancak rahatsızlığı bulunan kişilerin doktorlarına danışmadan arı sütü tüketmemeleri tavsiye edilmektedir.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.