Aktar Bloğu

Hiltan Tohumu Faydaları Nelerdir?

Hiltan tohumu faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Hiltan tohumu, Temmuz ile Eylül ayları arasında beyaz çiçek açan, 50 ila 90 cm arasında boyu olan otsu bir bitkinin tohum kısmıdır. Bu bitkinin meyvesi esmer ve kırmızıdır. Halk arasında ise Kılır, Diş otu, Kordon otu ve Mısır Anasonu olarak da bilinmektedir. Zehirli olan bu bitkinin içeriğinde reçine, acı madde, sabit yağ, visnagin, meladinin, kellin maddeleri bulunmaktadır. Kesinlikle bilinçsiz bir şekilde kullanılmamalıdır.

Hiltan Tohumu Faydaları

Zehirli bir bitki olmasına rağmen hiltan tohumu faydaları oldukça fazladır. Hiltan tohumunun faydaları detaylı incelendiği zaman;

  • Sedef hastalığının azalmasında yardımcı olur.
  • Kurt düşürmeye, ağız yaralarını iyileştirmeye, aybaşı kanamalarını azaltmaya ve damarda oluşan sertliği azaltmaya katkı sağlamaktadır.
  • Damar genişlemesi, spazm çözülmesi, idrarın atılması, boşaltım sistemindeki taşların düşürülmesi ve damar besleyici özellikler taşımaktadır.
  • Hiltan tohumu faydaları arasında bronşit ve astım hastalarını rahatlatmakta vardır. Sebebi ise etkisinin vücuttan hemen kaybolmamasıdır. Bununla birlikte astım ve bronşit nöbetlerinin az görülmesine yardımcı olmaktadır. Fakat bundan emin olmak için ise kesinlikle doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Çünkü içerisindeki herhangi bir madde ilaçlarınızla tepkimeye girerek daha kötü sonuçlar doğurabilir.
  • Hiltan tohumunun aynı zamanda şeker düşürdüğü de gözlemlenmiştir. Yenildiğinde kan şekerinde düşüşler görülmüştür.
  • Cilt üzerinde beyaz lekeler gösteren viltigo hastalığı için de kullanılan hiltan tohumu, içeriğindeki kellin sayesinde hastalığın gerilemesinde yardımcı olmuştur. Kellinin, saçkıran, böcek ısırması, kızarıklık ve şişme gibi hastalıklara karşı da etkili olduğu görülmüştür.
  • Öksürüğü azaltmaya yardımcı olmaktadır.
  • Gaz söktürücü özelliği de vardır.

Hiltan Tohumu Nerelerde Yetişir?

Hiltan Tohumu Faydalari Nelerdir 1

 

Hiltan tohumu Asya, Avrupa ve Afrika’da birçok çeşidiyle yetişmektedir. Ülkemizde ise bu çeşitlerden bazıları görülmektedir. Ancak en çok yetiştirildiği ve tüketildiği yer Mısır’dır. Bu yüzden de diğer adı Mısır Anasonudur. Acı olmasına rağmen aynı zamanda tatlı ve keskin bir kokusu bulunmaktadır. Hiltan tohumunu aktarlardan veya baharat satan güvenilir yerlerden temin edebilirsiniz.

İnternetten hemen hiltan tohumu satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.