Aktar Bloğu

Acı Biberin Faydaları Nelerdir?

Aci biberin faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Günde yiyeceğimiz sadece 2 tane acı biber vücut direncimizi güçlendirmeye yardımcı olmaktadır. Bu özelliğiyle birçok yiyeceğe göre öne çıkan acı biberin kalp hastalıklarına, kolesterole iyi geldiği bilinmelidir. Uzmanlar tarafından kontrollü olarak acı biber tüketilmesinde sakınca görülmemektedir. Ancak rahatsızlığı olan kişilerin doktorlarına danışması tavsiye edilir. Özellikle annelerimiz mutfaklarda sıklıkla tükettiği acı biberin faydalarını merak edenler yazımızı okuyabilirler.

Acı Biberin Faydaları Nelerdir?

  • Acı Biber Gribe İyi Geliyor

Gribe gelen besin grupları arasında acı biber gelmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda uzmanlar tarafından sadece 1 adet kırmızı acı biberde günlük C vitamini ihtiyacının ve betakaroten ihtiyacının tamamının bulunduğu açıklanmıştır. Direncimizi artırmaya yardımcı olan acı biber, soğuk algınlığına ve gribe karşı önleyici bir yiyecektir.

Aci biberin faydalari nelerdir 1

  • Acı Biber Kolesterolü Düşürmeye Yardımcı Oluyor

Yapılan araştırmalar sonucu acı biberin trigliseriti düşürdüğü ortaya çıkmıştır. Kötü kolesterol olarak bilinen trigliserit acı biber sayesinde düşmektedir. Ancak yine de kolesterolü olan kişilerin acı biber yemeden önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.

  • Kırmızı Acı Biber Kalp Dostudur

Acı biberin kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Acı biber kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı oluyor. Bu sayede kalp krizine yakalanma ihtimali düşüyor. Betakaroten ve C vitamini açısından oldukça zengin olan acı biber kansere karşı önleyici bir besin maddesidir.

  • Acı Biber Metabolizmayı Hızlandırır

Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan acı biberin zayıflamaya da olumlu etkisi vardır. Günde en az 2 tane kırmızı acı biber yiyerek metabolizmanızın hızlanmasına katkıda bulunabilirsiniz.

  • Acı Biber Balgam Söktürücüdür

Balgam söktürmeye yardımcı bitkilerden biri de kırmızı acı biberdir. Bu özelliğiyle bronşiti de hafifletebilmektedir.

  • Sindirime Yardımcı Olur

Yediğiniz zaman mide asidinizin artmasına yardımcı olan acı biber sindirimde önemli rol oynayan salgıların da artmasını sağlar. Ancak herhangi bir rahatsızlığı bulunan kişilerin doktorlarına danışmadan tüketmemeleri önerilmektedir.

  • Acı Biber Kabızlığa Yardımcı Olur

İçeriğinde bol miktarda besin lifi barındıran acı biber kabızlığa da çok iyi gelmektedir.  Kabızlık sorunundan kurtulmak isteyenlere günde 1 tane acı biber tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

Acı Biber Nereden Alınır?

Acı biberler marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. Acı biberin en çok tercih edilen çeşidi toz olanıdır. Hamilelerin, emziren annelerin, yaşlıların, küçük çocukların ve herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin tüketmeden önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.

Toz halinde satılan acı biberden hemen satın almak için e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.