Aktar Bloğu

Aloe Vera Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Aloe vera nedir ne icin kullanilir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Aloe Vera Nasıl Bir Bitkidir?

Aloe vera bitkisi güzellik ürünlerinde yaygın olarak kullanılan ve sağlık açısından birçok faydası bulunan eşsiz bir bitkidir. Antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahip olan aloe vera kabızlıktan şeker hastalığına kadar birçok hastalığa yardımcı olmaktadır. Antioksidan ve antibakteriyel özelliklere de sahip olan aloe vera bakımı ve yetiştirilmesi de kolay olan bir bitkidir.

Yeşil kaktüs görünümlü, dikenli bu bitki, güzellik kremlerinde de kullanılmakta olup, ilaç sanayisinin de değerli bitkilerinden biridir. Bu değerli bitki, kozmetik, ilaç ve gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır ve tahminen yıllık küresel piyasa değeri 13 milyar doların üzerindedir.

Aloe vera bitkisi, böceklerin bitki üzerinden beslenmesini önlemek için savunma görevi gören, dikenli ve acı yaprakları olan yaklaşık 30 ile 50 cm arasında değişen uzunluğa sahip bir bitkidir.

Aloe vera nedir ne icin kullanilir 1

Yaprakları, aynı zamanda son derece acı olan, yapraklarının için saydam jel kıvamında su içeren aloe vera şifalı özellikleri sayesinde tüm dünyada bilinir.

Aloe vera jeli, polifenoller olarak bilinen geniş bir ailenin ailesine ait güçlü antioksidanlar içerir. Bu polifenoller, Aloe veradaki diğer bazı bileşiklerle birlikte, insanlarda enfeksiyona neden olabilecek belirli bakterilerin çoğalmasını engelleyebilir. Aloe vera çeşitli güçlü antioksidan bileşikler içerir. Bu bileşiklerin bazıları zararlı bakterilerin gelişmesini engellemeye yardımcı olabilir. Aloe veranın içeriğindeki bu yarı saydam jel yaklaşık %96 sudan oluşmaktadır. Aynı zamanda bu saydam madde, vücutta bulunan 20 amino asitten 18’ini içeren bazı organik ve inorganik bileşikler ve son olarak A, B, C ve E vitamini içerir.

Aloe Vera Faydaları Nelerdir?

Yanıkların iyileşmesine, diş plağına, ağız içi yaralarına, kabızlığa, şekerin düşmesine yardımcı olmaktadır. Cilde parlaklık vermesiyle de adından sıkça söz ettiren Aloe Vera kırışıklıkların da önlenmesine yardımcı olur. Daha detaylı bilgi edinmek için Aloe Vera Faydaları Nelerdir? Yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Aloe Vera Bitkisini Kullanmalı mıyım?

Aloe verayı özellikle cilt ve diş sağlığı için kullanmanız önerilmektedir. Cilt bakım losyonu olarak kullanabileceğiniz bu bitki ağız gargarası olarak da çok etkili sonuçlar vermektedir.

Aloe Veralı jeli hemen satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.