Aktar Bloğu

Nar Çekirdeğinin Faydaları

Nar Çekirdeğinin Faydaları

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Dünya mutfaklarında en çok çeşni olarak kullanılan nar suyu, sağlık açısından en çok vitamin depolayan meyvedir. Nar çekirdeği, Ortadoğu ve Yunanistan da ezelden beri kullanılan her derde şifa olarak bilinmektedir. İslam’da cennet meyvesi olarak bilinen narın her yönden insan sağlığına faydaları bulunmaktadır. Dikkat dağınıklığı, zekâ geriliği gibi olası rahatsızlıklarda beyni önceden uyararak, zihnin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Meyvede bulunan en önemli bileşenler, vücudumuza dinçlik ve kuvvet verir. Bu bileşenler, linoelik, oleik asitlerdir. Aynı zamanda vücudun dengesini sağlayan bir antioksidan görevini üstlenmektedir.

Nar Çekirdeğinin Faydaları

Nar Çekirdeğinin Faydaları

Nar Çekirdeğinin Faydaları

  • Çeşitli hastalıklara karşı bizi korur, vücudun direncini arttırır.
  • Portakalın ve turunçgillerin vermiş olduğu C vitaminini, daha fazla sağlamaktadır.
  • Soğuk algınlıklarına iyi gelir.
  • Çok güzel bir cilt sıklaştırıcıdır. Gözenekleri açarak, yüzde var olan siyah nokta ve aknelerin daha çabuk atılmasını sağlar. Cilde parlaklık verir.
  • Peeling ve maske ürünlerinde en çok tercih edilenler arasındadır.
  • C Vitamini haricinde E vitamini, B12 vitamini sodyum, potasyum kalsiyum, magnezyum içermektedir.
  • Kışın vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan narın çekirdeği antioksidan özellik göstermektedir. Nar çekirdeklerinin içerisinde polifenol bulunmaktadır. Bu sebeple de vücuttaki zararlı maddelerin dışarı çok daha hızlı atılmasına yardımcı olur.
  • Nar çekirdekleri bizi virüslere karşı korurlar. Antiviral özelliğe sahip olan nar çekirdekler, virüslerin sebep olduğu uçuk, grip, nezle ve benzeri gibi hastalıkların oluşmasını engellemeyi destekler. Aynı zamanda oluşmuş hastalıkların da iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.
  • Cildin yaşlanma süresini kısaltmaya yardımcı olur. Hasar gören hücrelerin onarılmasına ve yenilenmesine olumlu etki edip, cilt üzerinde yaşlanma karşıtı etki yaratır. Yüksek seviyede polifenol bileşik barındıran yağı ise cildin çok daha genç kalmasına yardımcı olur.
  • İçeriğinde bol miktarda B1 ve B2 vitaminlerini barındırır. B1 ve B2 eksikliği olanlar için doktorlar tarafından tavsiye edilenden fazla tüketilmesi sonucunda ise midede şişkinlik yaratabilir. Bu nedenle aşırıya kaçmadan tüketilmesi önerilmektedir.

Kimler Tüketmeli, Kimler Tüketmemelidir?

Kimler Tüketmeli, Kimler Tüketmemelidir?

Kimler Tüketmeli, Kimler Tüketmemelidir?

İçerisindeki vitamin ve mineraller çok fazla bulunduğu için fazla tüketilmesi sonucunda çeşitli rahatsızlıkları da beraberinde getirebilir. Bu nedenle hamilelerin, emziren annelerin ve alerjisi olan kişilerin doktorlarına danışmadan tüketmemeleri tavsiye edilmektedir.

Yağ olarak da kullanımı olan nar çekirdeği yağı bilinçsiz bir şekilde kullanılmamalıdır. Bilinen zararı olmamakla birlikte hem narı hem de çekirdeği ve yağını hayatımızın eksik etmememiz tavsiye edilir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.