[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Limonlu sabun gerek cilt üzerinde gerekse saç üzerindeki faydaları ile bilinen bitkisel sabunlardan biridir. İçeriğindeki pek çok yararlı bileşen sayesinde çeşitli etkiler gösteren sabun, en çok tercih edilen kişisel bakım ürünleri arasında yer almaktadır.
Günümüzde oldukça fazla rağbet gören bitkisel sabunlar, çeşitli kimyasal içeriğe sahip olan kişisel bakım ürünlerinin yerini yavaş yavaş almaya başladı. Limonlu sabun da insanların oldukça sık kullanış olduğu sabunlardan biri haline geldi.
Limon, günlük hayatta oldukça sık kullanılan ve tüketilen meyvelerden biridir. Vücut ve sağlık için oldukça faydalı olan bu meyvenin mikrop öldürücü ve zararlı bakterilerden arındırıcı bir özelliği bulunmaktadır. Limondan elde edilen bitkisel yağ ve sabun da, kendisi kadar etkili olmakta, çeşitli cilt ve saç problemlerine fayda sağlamaktadır. Dolayısıyla günümüzde pek çok sağlık sorununa karşı kullanılabilen limonlu sabun, tamamen doğal ve bitkisel bir içeriğe sahip olması sebebiyle tercih edilmektedir.
Limonu bir meyve olarak tüketebilmek, suyunu sıkıp içebilmek mümkün olduğu gibi aynı zamanda yağ ya da bitkisel sabun olarak da kullanabilmek mümkündür. İçeriğindeki pek çok vitamin, mineral ve yararlı bileşen sayesinde insan sağlığına, cildine ve saçına büyük faydalar sağlayan bu sabun, tamamen organik ve doğal bir içeriğe sahiptir. Herhangi bir kimyasal maddeye yer verilmediğinden dolayı da kişisel bakım için tercih edilmekte olup, büyük faydalar sağlayabilmektedir. Öte yandan yine kuru ciltler üzerinde oldukça büyük etkiler gösteren bu doğal sabun, cildin nem dengesini sağlamakta ve doyasıya nemlenmesine katkı sağlamaktadır.
Limonlu Sabunun Özellikleri Nelerdir?
İçeriğindeki doğal ve yararlı bileşenleri sayesinde pek çok özelliğe sahip olan sabun, sitrik asit özelliği sayesinde cildin daha sağlıklı görünmesine ve derinlemesine temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Öte yandan C vitamini deposu olma özelliğine sahip olan limonlu sabun, cildin ihtiyacı olduğu kadar nemlenmesine ve nem dengesini sağlamasına destek olmaktadır.
Bu özelliklerinin yanı sıra sivilce, akne gibi cilt problemleri olanlar için ideal bir ürün olan limonlu sabunun faydaları sadece bunlarla sınırlı değildir. E vitamini bakımından da oldukça zengin olan bu sabun, mikrop öldürücü bir özelliğe de sahiptir. Bu sayede cildi mikroplardan ve bakterilerden korurken, el ve ayaktaki nasırları gidermekte ve ciltteki gözenekleri açarak cildin nefes almasını sağlamaktadır.
Limonlu Sabun Faydaları Nelerdir?
Limon aromalı sabun hem cilt hem de saç bakımı açısından bir hayli önemli bir bakım ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. İçeriğindeki pek çok vitamin, mineral ve bileşenler sayesinde çeşitli cilt ve saç sorunlarını kökünden çözmeyi başaran bu sabun, saç ve cilt üzerindeki mikropların uzaklaştırılmasını, dış etkenlere karşı korunmasını sağlamaktadır.
Limon yağından elde edilen sabun, kuru, yağlı ve karma ciltlerde kullanıma uygun olan bir temizlik ürünüdür. Problemli olan cilt ve saçlar için ideal bir ürün olan bu sabun, pek çok farklı faydalarını da gösterebilmektedir.
Yağlı ciltler için ideal bir doğal sabun olan limon aromalı sabunu, bu tip ciltlerde yağ dengesini sağlayabilmekte ve cildi derinlemesine temizleyebilmektedir. Ciltteki gözeneklerin açılmasını ve cildin rahat nefes almasını sağlayan limon sabunu, aynı zamanda sivilce ve siyah nokta gibi cilt problemlerine de iyi gelmektedir. Doğal bir antiseptik olma özelliğine sahip olurken, bu özelliği sayesinde ciltteki mikrop ve bakterilerin öldürülmesini, oluşan yaraların giderilmesini ve ciltte dış etkenlere karşı koruyucu bir kalkan oluşturulmasını sağlamaktadır.
Tüm bu faydalarının yanı sıra çeşitli etkenler nedeniyle ciltte meydana gelen çillerin giderilmesi ve yeni çil oluşumunun önüne geçilmesi konusunda etkili olabilmektedir. Üstelik cildin nem dengesini sağlayan bu oldukça faydalı sabun, cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırmaktadır. Ayrıca limon sabunu köpüğü ile masaj yapıldığında, vücut ve baş ağrıları hafifleyebilmektedir.
Limonlu Sabunun Cilde Faydaları
Cilt üzerinde kullanılan limonlu sabunun faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Örneğin; cilt gözeneklerini temizlemesi, cildin rahat bir nefes almasına yardımcı olması, siyah noktalar, sivilceler ve akneler için mucizevi bir doğal sabun olması, cilt lekelerini gidermesi, bu sabunun faydaları arasında yer almaktadır. Bunun ile beraber güneş lekelerine, çillenmelere ve ciltte yeni çil oluşumunun önüne geçilmesine fayda sağlayan sabun, aynı zamanda doğal bir antiseptik olma özelliği ile bilinmektedir. Cildin nem dengesini sağlayan daha canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur, köpüğü ile cilde uygulanan masajlarda baş ve eklem ağrılarını hafifletebilir.
E ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin olan limonlu sabun, herhangi bir zararı olmayan şifalı bir sabundur. Özellikle el ve ayaktaki nasırlarında da oldukça etkisi olan bu sabun, cildin nemlenmesini ve nem dengesini sağlamaktadır. Üstelik bu sabunun köpüğü ile yapılan masajlar baş ve vücut ağrılarına iyi gelmektedir.
Kişisel bakım amacıyla tercih edilen sabun el, ayak, yüz ve vücut temizliği için kullanabilmek mümkündür. Ayaktaki nasırların iyileştirilmesi amacıyla kullanılacak olan limonlu sabunun sorunlu olan bölgeye sürülmesi ve üzerinin streç filmle sarılması gerekmektedir. Yarım saat kadar bu şekilde bekletildikten sonra yıkanması tavsiye edilir. Bu sabunun kullanılması halinde gözle görülür etkiler elde edebilmek mümkündür.
Örneğin; ciltteki gözeneklerin temizlenmesini, gözeneklerin açılmasını, cildin rahat nefes almasını sağlayan limonlu sabun, yüzde oluşan çillerin ve güneş lekelerinin giderilmesini, yeni çil lekelerin oluşmasının engellenmesini sağlarken, aynı zamanda ciltteki siyah nokta, akne ve sivilce gibi cilt problemlerin de ortadan kaldırmaktadır.
Tüm bunların yanı sıra antiseptik ve anti-bakteriyel özelliklere sahip olan limon aromalı sabun, ağrıyan bölgelere uygulandığında ağrıyı hafifletmekte, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve mikroplara karşı koruyucu bir etki göstermektedir.
Limonlu Sabunun Saça Faydaları
Limonlu sabun faydaları saç üzerinde de oldukça fazladır. İçeriğinde bol miktarda bulunan C vitamini sayesinde saç derisindeki mikropların atılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda saç diplerinde meydana gelen kepeğin giderilmesini ve yeni kepek oluşumunun önüne geçilmesini sağlayabilmektedir.
Saç köklerini beslemesi, kuru ve cansız saçları nemlendirerek daha sağlıklı bir hale getirmesi, yıpranmış olan saçları onarması ve parlak bir görünüm elde edilmesini sağlaması, yine sabunun saça faydaları arasında yer almaktadır.
Limonlu sabun daha cilt gibi saç üzerinde de oldukça faydalıdır. Limonlu sabun ile saç diplerine uygulanan masaj sayesinde saç derisini tahriş eden ve saçları zayıflatan bakteriler yok olurken, mikroplardan da kurtulabilmek mümkündür. Bunun ile beraber kan dolaşımını artıran bu doğal sabun, saç köklerine daha fazla oksijen ulaşmasını, saçların daha sağlıklı ve daha güçlü bir şekilde uzamasını sağlamaktadır.
Limon aromalı sabunun faydalarından en verimli bir şekilde yararlanabilmek için tercih edilen sabunun tamamen doğal yollardan elde edilen ve içeriğinde herhangi bir kimyasal maddeye yer verilmeyen sabun olması gerekmektedir.
Günümüzde oldukça sık kullanılan bu bitkisel sabun aynı zamanda saçların daha sağlıklı, canlı, parlak ve hacimli görünmesine yardımcı olmaktadır. Dökülen saçların yerine yenisinin uzamasına yardımcı olması da yine bu sabunun saça olan faydalarındandır. Sabunun saç üzerindeki bu gibi etkilerini görebilmek için ekstra bir şampuan kullanımına gerek olmamakta, düzenli ve yalnız başına kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde herhangi bir faydasını görebilmek mümkün olmayacaktır.
Limonlu Sabunun Kullanımı
Çoğu zaman sağlamış olduğu faydaları nedeniyle kişisel bakım amacıyla kullanılan sabun, kullanım amacına göre farklı şekillerde uygulanabilmektedir. Örneğin; baş ağrısı ya da eklem ağrısı gibi durumlarda limonlu sabunun köpüğü ile ağrıyan bölgeye masaj yapılmakta ve bu şekilde ağrının hafiflemesi sağlanmaktadır.
Günlük cilt temizliği için kullanılabilecek ideal bir bitkisel sabun olan limon aromalı sabun, direkt olarak yüze dairesel hareketlerle uygulanabilmektedir. Sabah ve akşam olmak üzere günde ortalama 2 defa cilde uygulanabilmektedir. Limon aromalı sabunun içeriğindeki sitrik asidin cilt üzerinde herhangi bir reaksiyona neden olmaması adına cilt üzerinde çok fazla bekletilmemesi ve ılık su ile iyice durulanması gerekmektedir. Bu sayede limon aromalı sabunun cilde faydası oldukça fazla olabilmektedir.
Limonlu Sabunu Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Limonlu sabunun faydaları çok olmakla beraber kullanırken dikkat edilmesi gereken sabunlardan biridir. İçeriğindeki bazı bileşenler nedeniyle bazı hassas ciltlerde çeşitli etkiler gösterebilen limonlu sabun, ciltte alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Dolayısıyla kullanımına başlanmadan önce cildin küçük bir yerinde test edilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu sabunu kullandıktan sonra güneş ışığından ya da nemli ortamlardan da uzak durmak gerekir.
Limonlu Sabunun Zararları Var Mı?
Diğer pek çok bitkisel temizlik ürünlerinde olduğu gibi limon aromalı sabun ile alakalı en çok merak edilen konulardan biri, herhangi bir zararı ya da yan etkisinin olup olmamasıdır. Normal şartlarda sabun oldukça faydalı bir sabun olup herhangi bir limon aromalı sabun zararları bulunmamaktadır. Fakat içeriğinde yüksek oranda sitrik asit mevcut olduğundan hassas cilt yapısına sahip olanların kullanmaması ya da kullanmaya başlamadan önce alerji testinin yapılması tavsiye edilmektedir. Aksi takdirde ciltte istenmeyen sonuçlara ya da alerjik reaksiyonlara neden olunabilmesi kaçınılmaz olacaktır.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.