Aktar Bloğu

Kuru Meyvelerin Faydaları

Kuru Meyvelerin Faydaları

Kurutulmuş meyveler zamanında ve ürünün çok olduğu dönemde toplanıp suyunun uçurulması ile hazırlanır. Bu meyvelerin tadı tazesine göre daha yoğundur ve sağlık için de kurutulmuş olmasına rağmen çok faydalıdır. Kuru meyveler lif bakımından oldukça zengin olduğu için diyet programlarında sık sık yer alırlar. Kurutulmuş meyvelerin yaş meyvelere göre raf ömrü daha uzundur ve taze meyve ile karşılaştırıldığı zaman daha yüksek polifenol ve C vitamini içermektedir.

Kuru Meyvelerin Faydaları

Kuru Meyvelerin Faydaları

Kuru Meyvelerin Faydaları

Kuru meyvelerin faydaları sayılmadan önce biraz bu meyvelerden bahsedelim. Kuru meyvelerin besin değerleri sıralandığı zaman kayısı, incir, üzüm, erik ve kızılcık olarak sıralanabilmektedir. Kurutulmuş meyveler lif, vitamin, potasyum, mineral ve fitobesinler bakımından oldukça zengin birer kaynaktır.

Kuru Elma

Kuru Elma

Kuru Elma

Astım, nefes darlığı ve kalp hastalıklarına karşı iyi bir koruyucu rol üstlenir. Lif bakımından zengin bir içeriğe sahiptir ve bu yüzden bağırsağı temizlemeye yardımcı olur.

Kuru Erik

Kuru Erik

Kuru Erik

Kuru erik bol miktarda A, B ve E vitaminlerini içermektedir. Bu yüzden bağırsakları çalıştırır ve metabolizmayı da hızlandırır.

Yaban Mersini

Yaban Mersini

Yaban Mersini

Kan şekerini düşürmeye, bağırsak metabolizmasını düzenlemeye yardımcı olur.  Aynı zamanda göz yorgunluğunu gidermeye, kalp riskini de azaltmaya yardımcı olur. Şeker hastalığına bağlı olarak oluşan görme bozukluklarını engellemeye yardımcı olur. Kayısı ise görme bozukluklarını azaltmaya, stresi önlemeye, akne ve siyah nokta gibi cilt bozukluklarını önlemeye yardımcı olur.

Kuru İncir

Kuru İncir

Kuru İncir

Sindirim sistemimiz için mükemmel bir tercih olacaktır. Kabızlık problemine yardımcı olan kuru incir, kandaki kolesterol dengesini düzenlemeye, cildi yenilemeye ve onarmaya, badem ile tüketildiği zaman sinir sistemlerine, içerisinde yer alan potasyum sayesinde kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.

Kuru Üzüm

Kuru Üzüm

Kuru Üzüm

Kansızlığa, vücudumuzdaki toksinlerin atılmasına, kalsiyum açısından zengin olduğu için kemiklerin gelişmesine yardımcı olur.

Kuru Kayısı

Kuru Kayısı

Kuru Kayısı

İçerisinde yer alan selüloz ve pektik sayesinde kabızlığın giderilmesine, hazımsızlığa, anemiye, cilt hastalıklarına ve yağ depolanmasını önlemeye yardımcı olur.

Kuru Dut

Kuru Dut

Kuru Dut

Tam bir antioksidan deposudur. Bağışıklık sisteminin düzenlemeye, hafızayı güçlendirmeye, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.