Aktar Bloğu

Neden Kimyon Tohumu Yağı Kullanmak Gerekir?

Neden Kimyon Tohumu Yağı Kullanmak Gerekir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]Kimyon tohumu yağı, günümüzde kimyon tohumuna uygulanan soğuk press sayesinde elde edilen bir yağ türüdür. Bir hayli eskilere dayanan bu yağ, Romalılardan bu yana çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Bugün ise nemli bir baharat ya da yağ olarak kullanılmakta olan kimyon tohumu, sağlık açısından sunduğu pek çok faydası sayesinde insan vücudunda olumlu sonuçlara neden olmaktadır.

Kimyon tohumu yağı, mutfakların vazgeçilmez baharatlarından biri olan kimyonun tohumunun soğuk presleme yönteminden geçirilmesi ile elde edilmektedir. İnsan sağlığına oldukça faydalı bitkisel yağlardan biri olduğundan her evde bulunması gereken bir üründür.

Kimyon Tohumu Yağının Özellikleri

En önemli özelliklerinden biri antiseptik olmasıdır. Bu özelliği ile açık olan yaralara direkt olarak uygulanabilen yağ, yaralar üzerindeki mikropların öldürülmesini, yaranın temizlenmesini ve kısa sürede iyileşmesini sağlayabilmektedir. Eski zamanlarda alternatif tıp alanında sıklıkla kullanılan bu bitkisel yağ, hem dahili hem de harici kullanılabilmektedir. Yani yaralar üzerinde ya da çeşitli nedenlerle cilt üzerinde kullanılabileceği gibi, yemeklere katılarak da tüketilebilmektedir.

Kimyon Tohumu Yağının Özellikleri

Kimyon Tohumu Yağının Özellikleri

Diğer yandan kimyon tohumu yağı, çeşitli etkiler ile de karşımıza çıkabilmektedir. Her ne kadar tıp bugün büyük ölçüde gelişme kaydetse de eski zamanlarda olduğu üzere alternatif tıp alanında hala kullanılmaya devam etmektedir. Eskilere nazaran kullanımında azalma görüldüğü için, üretimi de kısıtlı olarak yapılmaktadır. Buna rağmen yağı en küçük aktarlarda dahi bulabilmek mümkündür.

Neden Kimyon Tohumu Yağı Kullanmak Gerekir?

Kimyon tohumu yağı faydaları çok olması sebebiyle kullanılması gereken bir yağdır. Örneğin; romatizmal rahatsızlıklarda, kemik, eklem ve varis ağrılarında oldukça etkili olan yağ, ayrıca mide ağrılarını, sinirsel yorgunluğu en aza indirgeyebilmektedir. Bunun ile beraber kişisel bakım açısından da kullanımı mümkün olan yağ, pek çok alanda insana fayda sağladığı için kullanılması gerekir.

Kimyon Tohumu Yağı Ne için Kullanılır?

Popüler cilt bakım yağlarından biri olarak karşımıza çıkan kimyon tohumu yağı, pek çok amaç doğrultusunda kullanılabilmektedir. Örneğin; günümüzde pek çok kişide görülen varis probleminin giderilmesi için kullanılabilen bu yağ, varisli olan bölgelere masaj yaparak sürülebilmektedir. Bu şekilde düzenli olarak kullanılan yağ, varislerin ve bu nedenle meydana gelen ağrıların hafiflemesine yardımcı olmaktadır.

Astım hastalarının en büyük problemi olan nefes darlığı için kullanılabilmektedir. Bununla beraber mide ağrıları ve mide içerisinde meydana gelen yaraların giderilmesi için de kullanılabilir.

Tüm bunların yanı sıra yağı, sinüzit problemlerinin giderilmesi, kemik, adale ve romatizma ağrılarının hafifletilmesi, emziren annelerde süt üretimini artırması, sindirim sonrası gaz sıkışması, bebeklerdeki gaz sancılarının, mide ağrılarının giderilmesi ve bunun gibi pek çok durumda da fayda sağlayabilen bir yağdır.

Kimyon Tohumu Yağının Bilinmeyen Faydaları

Bilinmeyen Faydaları

Bilinmeyen Faydaları

Kimyon tohumu yağının bilinen ya da bilinmeyen pek çok faydası mevcuttur. Salatalarda ya da bunun gibi yiyeceklerde bir miktar kullanıldığı takdirde oldukça etkili bir gaz sökücü etkisi olan yağ, sindirim sonrası gaz sıkışması ya da bunun gibi rahatsızlıkları olanlar için oldukça faydalı bir yağdır. Hamile olan ya da doğum yapan bayanlar açısından yağın faydaları oldukça fazla olurken, bebeği için yeteri kadar sütü olmadığından şikâyet eden annelere adeta can suyu olmaktadır. Ciddi oranda anne sütü artıcı etkisi olmasıyla bilinmekte, doğum yapan anneler tarafından doktor kontrolüyle sık sık tüketilebilmektedir.

Öte yandan sinüzit problemlerini, sinirsel baş dönmeleri, regl düzensizliği, varis ve toksinlerin vücuttan atılması konusunda da yağın faydaları oldukça fazladır.

Kimyon Tohumu Yağını Bebekler ve Çocuklar Kullanabilir mi?

Bebekler ve Çocuklar Kullanabilir mi?

Bebekler ve Çocuklar Kullanabilir mi?

Sağlamış olduğu faydaları sebebiyle çoğu zaman kişisel bakım alanında da tercih edilebilen yağ, yetişkinlerin kullanımına uygun olan bir yağdır. Üstelik herhangi bir zararı ya da yan etkisi bulunmamaktadır. Fakat çocuklarda ve bebeklerde kullanımı, ancak doktora danışılarak ya da doktor kontrolünde gerçekleştirilebilmektedir.

Çocuklarda ve bebeklerdeki faydaları ise, gaz problemini gidermesidir. Özellikle bebeklerin ilk aylarında yaşanan gaz problemleri için alternatif çözüm yolu olarak sunulan kimyon tohumu ya da kimyon yağı, gaz sancını ve ağrıyı giderebilmekte, rahat bir uyku uyumalarını sağlayabilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.