Aktar Bloğu

Karadut ve Faydaları

Karadut ve faydalari

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nisan ve mayıs aylarında çiçek açmaya başlayan karadut bir yaz meyvesidir. Halk arasında böğürtlen olarak da anılmaktadır. Karadut genel olarak kıraç alanlarda ve vahşi bitkilerle yetişen bir meyvedir. Hassas yapıya sahip olan karadut tüketilirken incelik istemektedir. Çoğunlukla mor renkli olan bu meyve, kimi bölgelerde kırmızıya çalan renkte de görülmektedir.  Karadut C, E ve K vitaminleri açısından zengindir. İçerisinde C vitamini olması sayesinde antioksidan özelliğe sahiptir. Bu vitaminlerin dışında potasyum, sodyum, niasin, magnezyum, selenyum, çinko ve diyet lifleri bulunmaktadır.

Karadutun Başlıca Faydaları

  • Karadut ve faydalariMidenin ve bağırsakların sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
  • Karaciğerleri güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Halsizliği alma özelliği vardır.
  • Diğer meyvelere oranla çok düşük miktarda şeker içeriyor.
  • Kan yapıcı özelliğinin bulunduğu yapılan araştırmalar sonucunda açıklanmıştır.
  • Diş eti sağlığına karşı koruyucudur.
  • Suyu botoks etkisi yaratıyor. Kadınlar genellikle karadutun suyunu çıkarıp, yüzlerine sürerek uygulamaktadırlar.
  • Öksürüğün yatışmasına yardımcı olmaktadır.
  • Ağız yaralarını iyileşmesine, boğaz ve bademcikte meydana gelen iltihapların giderilmesine yardımcı olmaktadır.
  • Bağışıklık sistemine güçlendirmede faydalıdır.
  • Tansiyonu normal seviyede tutmaya, yemekle beraber tüketildiğinde hazmı kolaylaştırmaya, yüksek kan basıncını düşürmeye, uykusuzluk problemini ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır.
  • İçeriğinde K ve C vitamini bolca bulunmaktadır. C vitamini doku gücünü artırmaya yardımcı olmaktadır. K vitamini ise kemik dokusunun gelişimine, kan pıhtılaşmasına yardımcı olmaktadır.
  • Karadut içerisinde aynı zamanda Riboflavin bulunmaktadır. Bu, dokuların serbest radikallerden korunmasına, oksijenin vücuda transfer edilmesine yardımcı olur.

Karadut ve faydalari 1

 

Özellikle Beslenme ve Diyet Uzmanları ile birlikte doktorların çok sık tavsiye ettiği karadut, kilo verme aşamasında da çok faydalıdır. Kabızlık için nimet olan bu meyve, sindirim problemlerinin azalmasına da yardımcı olur. Karadut içerisinde bol miktarda lif bulunmaktadır. Vücudumuzun günlük lif ihtiyacını karşılamak için, sindirim sistemi boyunca yiyeceklerin hareketlerinin kolaylaşması için karadut da tüketilmesi önerilmektedir.

Karadut şurubu da karadutun mineral ve vitaminlerinden yararlanmak için en çok tüketilen doğal bir içecektir. Evde kendimiz yapabildiğimiz gibi market ve aktarlardan da alınabilmektedir. Ancak satın alacağımız zaman Karadut şurubunun taze olmasına ya da son kullanma tarihine dikkat etmemiz gerekmektedir. Aksi takdirde faydalarından çok zararları ile karşı karşıya kalabiliriz.

Karadut şurubunu hemen satın almak için e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.