Aktar Bloğu

Isırgan Otu Faydaları

sirgan otu faydaları

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Her yerde sıkça rastladığımız ısırgan özellikle dikensi yapısı ile dikkat çeken bir bitkidir. Isırgan otu faydaları saymakla bitmez. İster çayını ister yeşillik olarak tüketilebilen bu bitki tam bir sağlık deposudur. Isırgan otu özellikle solunum ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olmasıyla bilinmektedir. Bunun yanı sıra idrar söktürmeye yardımcı olan ısırgan otu, böbreklerde kum ve taş dökme özelliği de sıkça bilinmektedir.

Oldukça yüksek demir deposu olan ısırgan otu, anemi hastalarında demir eksikliğinin giderilmesine yardımcı olur. Bu sayede vücuttaki kanı temiz ve çok olmasını sağlar.

sirgan otu faydaları 1İdrar söktürücü özelliği sayesinde idrar yollarında oluşabilecek iltihaplanmanın önüne geçerek bu iltihaplanmayı önleyici özelliğe de sahip bir bitkidir. Isırgan otu faydaları arasında en çok dikkat çeken özelliklerinden biri de karaciğer ve böbreği temizlemesidir. Karaciğer ve böbreğin daha iyi çalışmasını sağlayarak vücudun dinç olmasını sağlar.

Isırgan otu tüketen kişilerin genellikle bağışıklık sistemi daha güçlüdür. Grip ve nezle gibi solunum rahatsızlıklarını engelleyerek bu rahatsızlıkların vücudu dirençsiz bırakmasını engel olur. Soğuk algınlığı ve saman nezlesinde etkili yeşil bitkilerden biridir.

Isırgan otunu taze olarak yemek yapıp tüketebilir ya da kuru olarak bitki çayını rahatlıkla tüketebilirsiniz. Isırgan otu özellikle bağışıklık sistemini koruyucu etkiye sahiptir ve mutlaka tüketilmesi gereken bitkiler arasında yer almaktadır. Günlük olarak ısırgan otu bitki çayı tüketerek vücut sağlığınızı koruyabilirsiniz.

sirgan otu faydaları 2İçerisinde yer alan C vitamini ve demir sayesinde kan hücrelerinin dengelenmesine yardımcı olur. Kan hücrelerini artırarak dolaşımın hızlanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.

İçerisinde bol miktarda mineral ve kalsiyum bulunmaktadır. Bu da kemik dokularının onarılmasına yardımcı olur. İlerleyen yaşlarda kemik erimesi ya da kemik rahatsızlıkların görülme riskini düşürür. Buna ek olarak mineral ve kalsiyum sayesinde eklem ve kas ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur. Lohusa dönemlerinde kadınların süt oranlarını yükseltmeye yardımcı olur. Ancak hamilelerin ve emziren annelerin yine de ısırgan otu tüketiminde doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

Isırgan otu faydaları arasında akne ve sivilcelerin önlenmesi de yer almaktadır. Yüksek oradan antioksidan bulunduran ısırgan otu, ciltte meydana gelen deforme hücrelerin azalmasına yardımcı olur.

Isırgan Otu Nasıl Kullanılır?

Isırgan otu, hem yağ hem de de çay olarak tüketilmektedir. Isırgan otu yağı genellikle kadınların cilt bakımlarında, ısırgan otu çayı ise diyet sürecinde olanların tercih ettiği bir besin grubudur. Ancak herhangi bir rahatsızlığı ya da alerjik bir durumu olmayan herkesin tüketmesinde ve kullanmasında sorun bulunmamaktadır.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.