Aktar Bloğu

Hamilelikte Bitki Çayları İçilir Mi?

Hamilelikte bitki caylari icilir mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hamilelikte en çok merak edilen konu hamilelikte bitki çayları içilir mi ve hamilelikte içilen bitki çaylarının bebeğe zararı var mıdır konusu nitekim birçok anne modern hayata ayak uydurarak siyah çay yerine bitki çayı tüketmektedir ve bu bitki çaylarının yararları olduğu kadar zararları da var mı sorusu hamile annelerin kafasını kurcalamakta.

Hamilelikte Bitki Çayları İçilir Mi?

Bitki çaylarının üretimi tamamen doğal bitkilerden elde edilen ve çeşitli işlemler görüp poşet çay şekline getirilerek raflarda yerini almaktadır. Bitki çaylarının aşırı tüketimi sonucunda bir zararı olmadığını düşünen birçok insan var ancak bazı bitki çaylarının zararları da mevcuttur.

Bitki çaylarının bazal olarak metabolizmayı hızlandırdığı ve sindirimin çalışması için yardımcı olduğunu, insanları zayıflatıcı özelliği olduğunu son derece de iyi biliyoruz. Peki bir anne hamilelik (gebelik) sürecinde bitki çaylarını da aşırı tüketimi sonucu ne olur? Bitki çaylarının insanları zayıflatıcı özelliğinden bahsetmiştik, metabolizmayı hızlandırarak anne adayını hamilelik (gebelik) süresince kilo kaybına neden olacağından ötürü bebeğin düşük yapma riskini %50 olarak arttırdığını uzmanlar tarafından beyan edilmiştir.

Anne adayının, hamile (gebe) kişinin bitkisel çay tüketimini sağlarken fazlasıyla dikkatli olması gerekir zira kendinden çok bebeğe zarar verebilir. Örnek vermek gerekirse kekik çayı, hamilelik (gebelik) döneminde tansiyonu arttırmaktadır bu ve bunun gibi bitkisel çaylardan anne adayının uzak durması gerekiyor. Gebelikte (hamilelikte) birçok annenin yaşamış olduğu problemlerin en başında gelen istifra (kusma) ve bulantı giderici çayları gönül rahatlığı ile kullanılabilir ancak dozunda peki bu çaylar hangisidir; ıhlamur, yeşil çay, kuşburnu ve rezene. Bu saymış olduğumuz çayların tüketim miktarı günlük iki bardağı geçmemelidir.

Bir takım bitki çaylarının hamilelikte (gebelikte) yani doğum esnasında, doğum kaslarını çalıştırıcı özelliğine sahip olduğunu bilmeyen anne adayı yoktur. Bilhassa doğuma girmeden önce bu özelliği taşıyan ahududu çayını doğuma girmeden önce tüketirseniz rahat bir doğum süreci yaşayabilirsiniz ancak kesinlikle hamilelik (gebelik) döneminde bu çayı tüketmemelisiniz.

Bir takım bitki çayları vardır ki hamilelik (gebelik) süresini tamamlamadan doğum riskini tetikleyici ve düşük tehlikesini maksimum seviyeye çıkartarak kanamaya yol açmaktadır. Hamile (gebe) kişilerin bu çaylardan kesinlikle uzak durması gerekiyor. Peki hamilelik (gebelik) döneminde uzak durulması gereken bitkisel çaylar nelerdir; yaban mersini, lavanta ve fesleğen çaylarından kesinlikle uzak durmalısınız.

Sizlere hamilelik (gebelik) süresince faydalı olacak bitkisel çayların isimlerini aşağıda belirttik. Ancak öncesinde yine de doktorunuza danışmanızda fayda var. Her çay her kişi uygun olamayabilir.

Hamilelik (gebelik) süresince faydalı olacak bitki çayları;

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”1/4″][vc_column_text text_larger=”no”]

Elma Çayı

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”1362″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_column_text text_larger=”no”]

Kuşburnu

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”1361″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”1/4″][vc_column_text text_larger=”no”]

Limonlu Çay

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”1424″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_column_text text_larger=”no”]

Rezene Çayı

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”1426″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.