Aktar Bloğu

Fesleğen Yağının Faydaları Nelerdir?

Fesleğen Yağının Faydaları Nelerdir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Ballıbabagiller familyasından olan fesleğen, Akdeniz mutfağının vazgeçilmez bitkilerinden biridir. İnsan sağlığı, cildi ve saçı için oldukça faydalı olan bu bitkinin kendisi kadar yağı da faydalıdır. Fesleğen yağı, içeriğinde A, B6, C ve K vitaminlerinin yanı sıra, yüksek oranda kalsiyum ve demir de barındırmaktadır. Bu nedenle oldukça etkili olan bu bitkisel yağ, başta antifundal olmak üzere antibakteriyel, antiinflamatuar, antimikrobiyal ve antiviral gibi çeşitli özelliklere sahiptir.

Hoş kokusu ile bilinen fesleğen, ballıbabagiller familyasından bir bitki olarak karşımıza çıkmaktadır. Soğuk sıkım işleminden geçirilmesiyle yağı ortaya çıkan bu bitki, insan sağlığına büyük faydalar sağlayabilmektedir. Üstelik saç ve cilt üzerindeki etkileri de oldukça fazladır.

Fesleğen Yağının Faydaları

Gerek kişisel bakım açısından gerek insan sağlığı bakımından oldukça faydalı olan bir yağdır. İçeriğindeki magnezyum ve beta – karoten sayesinde kalp sağlığı açısından büyük fayda sağlayan yağ, vücudu derinlemesine temizleyebilme potansiyeline sahiptir. Böylelikle sivilce ve aknelerin giderilmesine, cildin rahatlamasına, lekelerin giderilip kuruluğun azalmasına yardımcı olmaktadır. Diğer yandan kuru ciltlerde nemlendirici özelliğe sahip olan fesleğen yağı, ağız içerisinde oluşan yaraların iyileşmesine de yardımcı olmaktadır.

Bu bitkisel yağın önemli faydalarından bir diğeri de öksürüğü kesip, bronşitin etkilerini azaltmaya yardımcı olmasıdır. Ayrıca baş dönmesini ve baş ağrısını hafifletebilmekte, özellikle migren ağrılarına iyi gelmektedir. Arı sokmalarına karşı da oldukça etkili olan yağ, kandaki ürit asit seviyesini azalttığından gut hastalığına kadar çeşitli rahatsızlıklara da iyi gelebilmektedir.

Fesleğen Yağının Faydaları

Fesleğen Yağının Faydaları

A, C, K ve B6 vitaminlerinin yanı sıra, limonen, linalol, sineol, demir ve kalsiyum gibi faydalı bileşenler içermektedir. Bu gibi içerikleri sayesinde de çeşitli sağlık sorunları karşısında oldukça faydalı olan bu yağ, düzenli olarak tüketildiği takdirde etkili olabilmektedir.

Fesleğen yağının faydalarına birkaç örnek göstermek gerekirse;

  • Öksürüğü kesmesi,
  • Ağız içi yaralarının iyileşmesini sağlaması,
  • Baş dönmesi ve ağrısını hafifletmesi,
  • Bağışıklık sistemi problemlerini gidermesi,
  • Cilt lekelerini yok etmesi,
  • Saçların güçlenmesini sağlaması,
  • Vücudu temizlemesi bu yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Bu gibi faydaları nedeniyle günümüzde en çok kullanılan bitkisel yağlardan biri olarak nitelendirilmektedir.

Cilt için Faydaları

Cilt için Faydaları

Cilt için Faydaları

Cilt bakım yağları arasında yer alan bu yağ, cilt üzerinde güneş ya da çeşitli nedenlerle ortaya çıkan lekelerin giderilmesi, cilt kuruluğunun önüne geçilmesi, cildin nem dengesinin sağlanması, selülit görünümünün azalmasını sağlaması ve masaj yağı olarak kullanılması, yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Yağın faydaları bu kadarla sınırlı kalmazken, ideal bir kişisel bakım ürünü olan fesleğen yağı, arı sokmalarına karşı da etkili olabilmektedir. Ayrıca kokusu sivrisinek ve diğer böceklerin uzaklaşmasını sağlarken, vücuttaki bakteri ve mantara karşı da etkili olabilmektedir.

Kırışık Ciltler için Fesleğen Yağı

Cilt üzerinde oldukça faydalı ve etkili olan bitkisel yağlardan biridir. Sahip olduğu pek çok özellik ve içeriğindeki yararlı bileşenleri sayesinde özellikle ciltteki kırışıklıklara iyi gelmektedir. Bu amaç doğrultusundaki düzenli kullanımlarda mevcut kırışıklıkların azalmasına büyük ölçüde katkı sağlayabilmektedir. Bunun ile beraber kişisel bakımda ağırlıklı olarak selülit gibi problemler için tercih edilmekte, bu gibi cilt problemlerinin olduğu bölgelerde masaj yağı olarak kullanılabilmektedir.

Saç için Faydaları

Günümüzde genellikle kişisel bakım alanında kullanılan bitkisel yağlardan fesleğen öz yağı, cilt bakımının yanı sıra saç bakımında da mucizevi etkiler gösterebilmektedir. Saç köklerinin beslenmesi, saç diplerinin derinlemesine temizlenerek gözeneklerin açılmasını sağlaması, daha sağlıklı ve canlı saçların uzamasına yardımcı olması, bu yağın saç üzerindeki faydaları arasında yer almaktadır. Saçtaki fazlalık yağları alan ve parlak bir görünüm kazandıran fesleğen yağı, şampuanın içerisine karıştırılarak kullanılabilmektedir.

Günümüzde neredeyse her aktardan temin edilebilmesi mümkün olan bu yağın faydalarını her alanda etkili bir şekilde görebilmek için düzenli ve doğru kullanılıyor olmasına dikkat edilmesi gereklidir. Düzensiz kullanıldığında herhangi bir faydasını görebilmek mümkün değildir.

Fesleğen Yağının Yan Etkileri Var Mı?

İçeriğindeki yararlı bileşenler olması ve herhangi bir kimyasal madde içermemesi sebebiyle oldukça faydalı olan bir yağdır. Hemen hemen her türlü problemin giderilmesine yardımcı olan fesleğen yağı, alerjisi olanlar tarafından kullanılmamalıdır. Her şeyin olduğu gibi bu yağın da fazla kullanılması, bazı yan etkilere ya da zararlara sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle dikkatli ve yeterli kullanılması oldukça önemlidir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”9121, 2824, 2815, 2770″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.