Aktar Bloğu

Cilt Bozuklukları İçin Çuha Tohumu Yağı Kullanabilirsiniz!

Cilt Bozuklukları İçin Çuha Tohumu Yağı Kullanabilirsiniz!

Çuha tohumu yağı, çuha çiçeği familyasından üst sınıf grubunda yer alan çuha çiçeğinin tohumundan elde edilen bir organik yağdır. Bir süs çiçeği bitkisi olan çuha çiçeği ile elde edilen bu yağ, cilt sağlığından genel sağlığa kadar pek çok konuda fayda sağlayabilmektedir.

Cilt Bozuklukları İçin Çuha Tohumu Yağı

Cilt sağlığına olan faydaları ile ön plana çıkan bitkisel yağlardan biridir. İçeriğindeki pek çok faydalı bileşen sayesinde ciltte meydana gelen bozukluklara ya da çeşitli deri hastalıklarına iyi gelmektedir. Cilt ve deri sorunlarının giderilmesine büyük ölçüde fayda sağlayabilmektedir. Bunun ile beraber saç ve saç derisi için de etkili olan yağ, sivilce, akne ve siyah nokta gidi problemlerin giderilmesine, ciltte oluşan kızarıklık, pürüz, yaşlılık belirtileri ve ödem gibi cilt bozukluklarına iyi gelmektedir.

Çuha Tohumu Yağının Faydaları

Çuha Tohumu Yağının Faydaları

Çuha Tohumu Yağının Faydaları

Cilt ve saç sağlığı üzerindeki faydaları nedeniyle genellikle kişisel bakım amacıyla tercih edilen bu yağ, aynı zamanda genel sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Saç derisini besleyerek pek çok probleme iyi gelirken, saçların daha sağlıklı bir şekilde uzamasına, kepeklerin giderilmesine ve canlı bir saç görünümüne yardımcı olmaktadır.

Zayıflamaya yardımcı olması, hepatit B hastalığının önüne geçmesi, hormonsal bozuklukların giderilmesine fayda sağlaması, kalp sağlığını koruması, şeker hastalığına iyi gelmesi ve kronik yorgunluğu gidermesi, yine yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Çuha Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Çuha tohumu yağının kullanım alanları oldukça geniştir. Dolayısıyla kullanım şekli de buna göre değişiklik göstermektedir. Kişisel bakım amacıyla kullanılacak olan yağ, lavanta yağı gibi bazı faydalı ürünler ile karıştırılarak kür ya da maske haline getirilmekte ve bu şekilde kullanılabilmektedir. Genel sağlık amacıyla kullanılacak olan bu yağ ise, diğer bazı bitkisel yağlar gibi salatalara ya da yemeklere katılabilmekte ve bu şekilde tüketilebilmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.