Aktar Bloğu

Buhur Nedir? Faydaları Nelerdir?

Buhur nedir faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Buhur Faydaları?

Buhur, ateşe atılarak veya bir kap içerisinde yakılıp güzel kokulu dumanından faydalanılarak kullanılan bir çeşit madde veya tütsüdür. Aslı Arapça bahûr olan buhur, koku veya kokulu buhar (duman) çıkarıcı maddelere verilen addır. Tarihteki tek veya çok tanrılı dinlerden itibaren, dini veya sihri törenler esnasında ateşe buhur gibi güzel kokulu maddeler atmak veya mayi serpmek kesinlikle yerine getirilmesi gereken şartlar arasındadır.

Aynı zamanda buhur yakmanın kötülükleri kaçırıp iyilikleri getirdiğine de inanılır. Aslında bu olaylar yaydığı güzel kokunun insanlara verdiği rehavet ve müsbet duygularından, baharat dumanlarının ise baş ağrısı gibi fizyolojik rahatsızlıklara iyi geldiğinden buhur faydaları arasında gösterilir. Aynı zamanda zararlı böcek ve haşeratı kaçırdığı söylenmektedir. Diğer isimleri ise Boswellia, styrax, Frankincense, Encens’tir. Sığala ağacından elde edilen bir yağdır ve bu yağ ağacın salgı hücrelerinde meydana gelir.

Bu salgı hücreleri bitkide doğal olarak az miktarda bulunmaktadır. Fakat ağaçta yaralanmalar oluşturularak balsam meydana gelir ve bu olay da salgı hücrelerinin sayısını arttırır. Yaralanma olayı kepçe tarzı bıçaklarla yapılır ve 15-20 günde bir derinleştirilir. 3-4 kez yapıldıktan sonra ise balsam meydana gelir ve kabuk kısmından odun kısmına kadar sıyrılarak toplanır.

Buhur nedir faydalari nelerdir 1Buhur Nerelerde Yetişir?

Bu ağaç dünyada yalnızca ülkemizde Muğla ilimizin Marmaris, Milas, Köyceğiz ve Fethiye ilçelerinde yabani olarak yetişmektedir. Buhurun aynı cinsten Amerikan günlük ağacı türü de vardır. Fakat bu tür ülkemizde yetişmemektedir. Ülkemizde yetişen türü tropik bölgelerde de yetişmektedir.

Buhur Faydaları

Buhur faydaları doğal elde ediliş biçimi olduğundan oldukça fazladır.

  • Nefes darlığına iyi gelmektedir.
  • Genel olarak vücut rahatlığı sağlamaktadır.
  • Aynı zamanda iyi bir antiseptiktir. Buhur faydaları arasında yaraların temizlenmesi ve iyileştirmesi özelliği de vardır ve cilde dışarıdan uygulanır.
  • Antiseptik ve temizleyici olarak cilde ve saçlı deriye de dışarıdan uygulanabilmektedir.
  • Ayrıca aktarlarda buhurun günlük yağı bulunmaktadır. Bu yağ balgam söktürücü, nefes darlığını giderici ve tüm bedeni rahatlatıcı etkiler taşımaktadır. Bunu yapmak için ise tatlandırıp sulandırılarak içilmesi tavsiye edilir.
  • Denildiği gibi tütsü olarak da kullanılır.

Buhur Nereden Satın Alınır?

Buhur, hemen tüm marketlerde olmakla birlikte aktarlarda da satılmaktadır. Hemen satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinde sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.