Aktar Bloğu

Anason Çayı Faydaları Nelerdir?

Anason cayi faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Latince ismi, “Pimpinella anisum” olarak bilinen anason bitkisi ilaç sanayinde kullanılmaktadır. Nemli bölgelerde ve güneş ışığının güçlü olduğu bölgelerde yetişen anasonun boyu 50-75 cm arasında değişebilmektedir. Şemsiye şeklinde bir yapıya sahip olan anasonun yetiştirilmesinde en önemli nokta nem ve güneştir. Nemin ve güneşin bol olduğu yerlerde bitki mükemmel bir şekilde büyüyüp boy atabilmektedir.

Anason İçeriğinde Neler Bulunur?

İçeriğinde B vitamin komplekslerinin hepsini barındıran anason, C vitamini açısından da zengindir.

Kalsiyum, demir, kükürt ve potasyum gibi mineraller açısından da zengin olan anason, aromatik yağlar bakımından da zengindir.

Kokulu bir bitki olan anason rakı yapımında da kullanılıp, rakıya kendine has bir koku vermektedir. Balgam söktürmeye, mide ağrılarının giderilmesine, pankreas sağlığına iyi gelen bir bitki olan anason, aynı zamanda spazm gidermeye yardımcı olmaktadır. En çok da sindirim sistemi sağlığına iyi gelmektedir.

Anason ve Anason Çayı Faydaları Nelerdir?

  • Sütü artırmaya yardımcı olmaktadır.
  • Mide şişkinliğine iyi gelir.
  • Bağırsak ve midenizde gaz oluşuyorsa anason tavsiye edilmektedir.
  • İştah açmaya yardımcı olmaktadır.
  • Mide bulantısına iyi gelen anason, ishale de iyi gelmektedir.
  • Anason migren ağrılarına da yardımcı olmaktadır.
  • Zihinsel yorgunluğa iyi gelir.
  • Öksürüğe iyi gelen anason, nefes darlığı, astım ve bronşite bağlı şikayetleri azaltmaya yardımcı olur.
  • Kan dolaşımı güçlendiren anason çarpıntılara iyi gelir.

Anason Çayı Nasıl Demlenmelidir?

Anason Cayi Faydalari Nelerdir 2

 

Bir su bardağı kaynayan suyun içerisine 2 çay kaşığı kadar ezilmiş kurutulmuş anason atılıp, ardından oluşan karışım 2-3 dakika boyunca kaşık yardımıyla karıştırılmalıdır. Bunun devamınca ocak kapatılmalı, 20 dakika kadar demlenmeye bekletilmelidir.

Anason meyvesi çayı, hazımsızlığa iyi gelir. Ayrıca yeni annelerin bebeklerinde gaz oluşmasını engellemeye, karın ağrılarını gidermeye, bebeğin uykusunu getirmeye, bebeğin rahat uyumasına yardımcı olmaktadır.

Ancak bu karışımı en fazla 5 saat bekletebilirsiniz. Bu nedenle taze taze tüketmeye özen gösterilmelidir. Aksi takdirde çay bozulur ve zararlı bir hal alabilir.

Kimler Tüketmeli, Kimler Tüketmemelidir?

Anason çayı tüketmeden önce hamilelerin, emziren annelerin, küçük çocukların, yaşlıların ve herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin doktorlarına danışmadan tüketmemeleri tavsiye edilmektedir.

Anason bitki çayını hemen satın almak için ise e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.