Aktar Bloğu

Aloe Vera Faydaları Nelerdir?

Aloe vera faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Aloe Vera bir Afrika bitkisidir. Afrika’da yetişen bu bitki Zambakgiller ailesindedir. Aloe Vera Afrika dışında ülkemizde Güney ve Güneybatı gibi sıcak yörelerde yetişmekte ve bazı yerlerde de süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Aloe Vera yaprakları uzun ve uçlara doğru keskindir. Ayrıca bitkinin yaprakları etlidir. Bitkinin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlerden bazıları çiçekte açmaktadır. Aynı zamanda Aloe Vera faydaları da çok fazladır.

Aloe Vera Faydaları

  • Aloe vera vücuda giren zararlı hücreleri öldürmeye ve hastalığın yayılmasını önlemeye yardımcı olur.
  • İlerleyen yaşlarda daha sık karşılaşılan ve önemli hastalıklardan biri olan kolesterol normal seviyelerde seyrederek oluşabilecek aksi durumları önleme yardımcı olur.
  • Bağışık sistemini koruma altına almaya, kanserin vücutta yayılmasını engellemeye yardımcı olur.
  • Kemik erimesi gibi ciddi rahatsızlıklarda Aloe Vera bitkisinin faydaları oldukça fazladır.
  • Stresten uzaklaştırmaya, kandaki oksijen seviyesini artırmaya, böbrek taşlarının oluşmasını engellemeye, kabızlık sorununu gidermeye yardımcı olur.
  • Kalp- damar sağlığını korumaya ve cilt sağlığına da Aloe Vera faydaları bulunur. Kozmetik sektöründe Aloe Vera bitkisine çokça yer verilir. Cildi nemlendirici özelliği vardır.

Aloe Vera İçinde Hangi Vitamin ve Mineraller Bulunur?

Aloe Vera Faydalari Nelerdir 1

 

Aloe Vera içerisinde kalsiyum, bakır, selenyum, krom, manganez, magnezyum, potasyum ve çinko bulunur. Kalsiyum kemik gelişiminde, bakır vücut dokularının yenilenmesinde, selenyum çeşitli kalp rahatsızlıklarında, krom kan şekerinin seviyesinin sabitlenmesinde, manganez vücudumuzda protein sentezlenmesinde, magnezyum kalp ve beyin hücreleri için, potasyum vücudu sağlıklı bir şekilde çalışması için, çinko ise bağışıklık sistemi için önemli rol oynar.

Aloe Vera Zararları Var Mıdır?

Hamilelerin ve emziren annelerin Aloe Vera kullanımlarında doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir. Benzer şekilde küçük çocukların, yaşlıların ve herhangi bir rahatsızlığı olanların da doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.