Aktar Bloğu

Kudret Narı Yağının Faydaları Nelerdir?

Kudret Narı Yağının Faydaları Nelerdir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]Kudret narı, her derde deva olması ile bilinen bir bitkidir. Bu bitkinin özünden elde edilen kudret narı yağı da insan sağlığına ve cildine büyük faydalar sağlayan bitkisel yağlardan biridir. Özellikle de sindirim sistemi üzerinde pek çok olumlu etkisi bulunan bu yağ, uzmanların tavsiye ettiği bitkisel yağlar arasında yer almaktadır.

Kudret narı ülkemizde Bursa ve Yalova’da yetişir. Dünyada ise tropikal Afrika, Asya ve Hindistan da yetişir. Kudret narı tırmanıcı, parçalı yapraklı, otsu bir yıllık bir bitkidir. Meyvesi olgunlaştığında, birbirinden ayrılır. Kudret narının anavatanı Hindistan olarak bilinir. Sarı çiçekler açar ve turuncu – sarı renkleri meyveleri vardır. İçerisinde bol miktarda protein ve E vitamini içeren kudret narı, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirme de oldukça etkilidir.

Kudret narı, eski çağlardan bu yana kullanılmakta olan şifalı bitkilerden biridir. Terapötik özellikleri sayesinde çeşitli hastalıklara şifa olan kudret narı yağı, başta A vitamini olmak üzere B1, B2 ve C vitaminlerinin yanı sıra demir, fosfor, bakır, kalsiyum, potasyum gibi sayılamayacak kadar çok vitamin ve mineral içermektedir. Bu nedenle en önemli şifalı bitkisel yağlardan olan kudret narı yağı, kilo vermeye yardımcı olurken, karaciğeri temizleme ve açık olan yaraların çabuk iyileşmesini sağlaması konusunda etkilidir.

Kudret Narı Faydaları

Kudret Narının Faydaları

Kudret Narının Faydaları

  • Kudret narının faydaları arasında özellikle mide sorunlarına iyi gelmesi bulunur.
  • Vücuttaki yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.
  • Cilt sorunları bulunan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir.
  • Kudret narının içerisindeki dört maddenin şeker oranını normal seviyeye indirdiği görülmüştür.
  • Karaciğer sağlığına iyi gelir.
  • Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.
  • Hücreleri yenilemeye yardımcı olup, kabızlık sorunun ortadan kaldırır.
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye yardımcı olur.
  • Hücreleri yeniler.
  • Hazımsızlığa iyi gelir.
  • Metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlar.
  • Öksürüğün yatışmasına yardımcı olur.

Kudret Narı Yağının Faydaları

Hem kişisel bakım alanında hem de genel sağlık alanında kullanılabilecek türden bir yağdır. İçeriğindeki pek çok faydalı bileşenler sayesinde çeşitli sağlık sorunları üzerinde etki gösteren yağ, cilde de büyük faydalar sağlayabilmektedir.

Kudret Narı Yağının Faydaları

Kudret Narı Yağının Faydaları

Kudret narının içerisinde bol miktarda E vitamini bulunmaktadır. E vitamini ise sindirim rahatsızlıkları ve cilt problemlerine karşı etkilidir. Bunların yanı sıra bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olur.

Çeşitli nedenlerden dolayı oluşabilecek açık yaraların hızlı bir şekilde düzelmesine yardımcı olan kudret narı yağı, aynı zamanda yanık, kızarıklık ve benzeri gibi sorunların önlenmesi konusunda da faydalıdır. Cildin çeşitli bölgelerinde oluşan lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda güneşten dolayı oluşan güneş yanıkları durumlarında da etkilidir.

Özellikle sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi üzerinde etkili olan bu yağ, çeşitli sağlık sorunlarının ortadan kaldırılmasını sağlayabilmektedir.

Gastrit, reflü gibi mide rahatsızlıklarının yanı sıra kabızlık, ishal, gaz, şişkinlik ve bunun gibi sindirim sistemi problemlerine iyi gelen kudret narı yağı, antibiyotik ve antivirütik özellikler göstermektedir. Ayrıca bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, kan şekerinin dengelenmesi, karaciğer sağlığını desteklemesi, yatalak hastalarda meydana gelen yatak yaralarının, vajinal yaraların, yanıkların ve vücuttaki diğer yaraların giderilmesine yardımcı olması yine kudret narı yağının faydaları arasında yer almaktadır.

Dahilen ve haricen kullanımı mümkün olan bitkisel bir üründür. Dolayısıyla genel sağlıkla alakalı olan problemlerde yemeklere katılarak ya da çeşitli karışımlar elde edilerek tüketilebilen bu yağ, ciltte meydana gelen sağlık sorunları için ise, sorunlu bölgeye sürülerek uygulanabilmektedir.

Kudret Narı Yağı Kullanım Yöntemleri

Kudret narı yağı kullanımı genellikle yaraların hızlı iyileştirilmesi amacıyla yapılmaktadır. Çok büyük olmayan yaraların iyileştirilebilmesi için yağı direkt olarak yaranın üzerine sürülmektedir. Günde 2 defa temiz bir pamuk yardımı ile yaranın üzerine tampon yapılarak kullanılmaktadır. Bu yöntem ile kullanılan yağ sayesinde yara 3 – 4 gün içerisinde iyileşme sağlayabilmektedir. Ancak önemli rahatsızlığı olan kişilerin doktorlarına danışmadan kullanmamaları önerilmektedir.

Çoğunlukla küçük olan yaralarda tercih edilen bu yağ, düzenli kullanıldığında büyük bir etki sağlayabilmektedir. Oldukça doğal bir şifa yöntemi olan bu yağı, ayrıca cilt sağlığı için de kullanılabilmektedir.

Kudret Narı Yağının Cilde Faydaları

Kudret narı yağının cilde faydaları oldukça fazladır. Bu faydalar sayesinde kişisel bakım amacıyla kullanılmakta olan bu yağ, yanık ya da kızarıklık gibi cilt sorunlarında, aşırı güneşe maruz kalınması neticesinde oluşan güneş yanıklarında ve çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilecek açık yaralarda etkisini göstermektedir.

Tüm bunların yanı sıra cildin pek çok bölgesinde oluşan lekelerin giderilmesine de yardımcı olan kudret narı yağı, bu özellikleri sayesinde cilt bakım yağları arasında yer almaktadır.

Kudret Narı Yağını Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Kudret narının ya da kudret narı yağının hamileler, emziren anneler ve çocuklar tarafından kullanılmaması gerekmektedir. Hamilelerde risk oluşturabilirken, kanama ve akıntılarını artırabilmektedir. Emziren anneler için de olumsuz etkileri olduğu bilinmektedir.

Öte yandan çocuklarda toksit etki oluşturan ve yan etkilerini gösteren yağ, sadece yetişkinler tarafından kullanılması gerekmektedir.

Kudret Narı Yağı Nasıl Saklanmalıdır?

Kudret narı yağının diğer şifalı yağlarda olduğu üzere tıpası olan bir cam şişede saklanması gerekmektedir. Ev ortamında, derin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmesi, dik ve çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutulması gerekmektedir. Yağ bu şekilde 1 yıl boyunca muhafaza edilebilmektedir.

Tek başına kullanıldığı gibi farklı yağlarla birlikte de tercih edilmektedir. Özellikle kadınlar farklı yağlarla kullanmayı tercih edip, yanık ve lekelerin giderilmesinde kullanmaktadırlar. Cilde faydaları çok fazladır. Badem yağı ile birlikte tercih edildiği zaman cilt problemlerine yardımcı olduğu bilinmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.