[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]
Akdeniz bölgesinde yetiştirilen çemen otunun sağlığa faydaları saymakla bitmez. Ancak fazla ya da yanlış tüketilmesi sonucunda çeşitli rahatsızlıkları da beraberinde getirmektedir.
Çemen otu içerisinde bakır, magnezyum, fosfor, B6 vitamini ve bazı besin öğeleri bulunur. Bitkinin yaprak ve tohumları virüsleri, iltihapları ve mikropları önlemeye yardımcı olur. Antibakteriyel özellik taşımaktadır. Hem tohumlar hem de yaprakları yemeklerde kullanılır. Yapraklarının biraz acı bir tadı bulunmaktadır. Ancak tohumlarının tadı biraz aromatiktir. Sağlık için faydalı olan çemen otu tohumu sayesinde birçok rahatsızlığa karşı önlem alınabilir. Aynı zamanda emziren annelerin ihtiyacı olan anne sütünü artırmaya yardımcı olur.
Çemen Otu Tohumu Faydaları Nelerdir?
- Çemen otu tohumu anne sütünü artırmaya yardımcı olur. Ancak emziren annelerin çemen otu tüketmeden önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.
- İltihaplı yaraların geçmesine yardımcı olur.
- Unutkanlığı azaltmaya yardımcı olur.
- Sağlıksız zayıflık için çemen otu kullanılabilir.
- Şeker hastalığına yardımcı olduğu bilinmektedir. Ancak şeker hastalarının çemen otu kullanmadan önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.
- İştahı açmaktadır.
- El ve ayak terlemelerinde çemen otu tohumu çayı yardımcı olur.
- Ağız kokusu için çayını gargara olarak kullanılabilir.
- Balgamı söktürmeye, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.
- Baş ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur.
- Kabızlığı önlemeye, bedeni güçlendirmeye, halsizliği gidermeye yardımcı olur.
- Mide ve bağırsaklarda bulunan gazların giderilmesine yardımcı olur.
- Sindirim sistemini uyarır ve sindirim sisteminin işlemini kolaylaştırmaya yardımcı olur.
- Saç köklerini besler ve kuvvetlendirir.
- Çıban ve yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
Çemen Otu Tohumunun Zararları Var Mıdır?
- Eğer cerrahi bir operasyon geçirecekseniz çemen otu çayının tüketilmemesi önerilmektedir. Çünkü kanın sıvılaşmasına neden olmaktadır.
- Aşırı tüketilen çemen otu tohumu ishal, baş dönmesi ve gaz sorunlarına yol açabilir.
- Bu bitkiye karşı alerjiniz varsa vücutta şişlik, nefes darlığı ve bayılma gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.
- Düzenli ilaç kullananlar çemen otu tohumunu tüketirse ilacın emilimi azalmaktadır. Aynı zamanda herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin çemen otu ve çemen otu çayını tüketmeden önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.
- Kan şekeriniz yüksek ise bu bitkinin tüketimini öncelikle doktorunuza sormalısınız.
- Çemen otu tohumu kandaki potasyum seviyesini azalttığı için potasyum eksikliği yaşayanlar bu bitkiyi tüketmemelidir.
Çemen Otu Tohumu Nasıl Kullanılır?
Çemen otu tohumu hem baharat olarak yemeklerde hem de çay yapımında kullanılır. Çay yapmak için 1 bardak kaynar su ile 1 tatlı kaşığı kadar çemen otu tohumu birlikte kaynatılmalıdır Demlenmesi için ise 25 dakika bekletilmelidir.
Çemen Otu Tohumu Nerede Satılır?
Çemen otu tohumu, tüm marketlerde ve aktarlarsa satılmaktadır. Hemen satın almak için e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirsiniz.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row]E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.