Muskatın Faydaları Nelerdir?
Muskat özellikle Hint mutfağında sık sık tercih edilen baharat çeşitlerinde biridir. Zeytin büyüklüğünde olup, ceviz türlerinden biri o...
Çörek Otu ve Kullanımı Hakkında
Çörek otu yaklaşık 30 cm yüksekliğinde, yaz aylarında mavi ve yeşil renkte çiçek açan bir bitkidir. Ülkemizde en çok Ege ve Trakya’da y...
Acı Toz Biberin Faydaları Nelerdir?
Acı toz biber, acı ve tatlı biberlerin kurutulup dövülmesiyle elde edilir. Sıcak yöre yemeklerinde daha çok kullanılır. Türkiye, Hindis...
Tatlı Toz Biber ve Tüketimi Hakkında
Tatlı toz biber, kırmızı biberin acı biber katılmadan öğütülüp toz haline getirilmiş halidir. Güneş ışığına ve ısısına ihtiyacı olan bi...
Sumak ve Kullanımı Hakkında
Sumak, yemeklere katılan ekşimsi bir tat veren eşsiz baharattır. Antepfıstığıgiller familyasından olan bir ağaçtır. Tohumlarını kurutar...
Besbasenin Faydaları Nelerdir?
Besbase içerik bakımından oldukça zengin bir besindir. Besbase faydalarının da oldukça fazla olması tercih edilmeye bir sebeptir. Diğer...
Hindistan Cevizinin Zararları Var Mı?
Hindistan cevizi, tropikal iklimlerin meyvesidir. Lifinden sütüne kadar çok çeşitli faydaları varıdır. Şampuanlarda, sabunlarda, kremle...
Kakao ve Tüketimi Hakkında
Kakao, yenildiğinde kişiye mutluluk hissi veren, enerjik ve zinde olmamızı sağlayan, içinde birçok mineral ve vitamin bulunduran bir be...
Susamın Faydaları Nelerdir?
Susam tahinin ham maddesidir. Sıcak iklimleri ve güneşi seven bir besindir. Ana vatanı Afrika olmakla birlikte Asya ve Avrupa’da da yet...
Kinzi ve Kullanımı Hakkında
Kinzi, kişniş ya da aşotu diye adlandırılan maydonozgiller familyasından yaprakları maydonuzu andıran bir bitki türüdür. Bu bitkinin ku...
Sarı Haşhaşın Besin Değeri
Haşhaş, kapsülden meyvesi olup, etken maddesi afyon ve çeşitleri olan anesteziklerden elde edilir. Haşhaşın içinde morfin, narkotin, pa...
Keten Tohumunun Zararları Var Mı?
Keten tohumu susama benzeyen fakat kahverengi olan bir bitkidir. Özellikle gıda sektöründe başta ekmekler, pastalar, kurabiyeler olmak ...
Limon Tuzunun Faydaları Nelerdir?
Hayvan ve bitkilerin içerisindeki sıvılarda, meyve ve sebzedeki kimyasal sitrik aside limon tuzu denir. Sebze ve meyvelere ekşimsi bir ...
İsot ve Tüketimi Hakkında
İsot, Şanlıurfa yöresiyle tanınan bir biber türünün adıdır. Yapımında en önemli faktör güneştir. Acı biberler güneşe çıkartılarak kurut...
Mavi Haşhaş ve Tüketimi Hakkında
Mavi haşhaş gelincikler familyasındandır. Haşhaş tohumunun kapsüllerinin çizilmesi sonucu oluşur. Özellikle o kapsülün içinden çıkanlar...
Pul Biberin Faydaları Nelerdir?
Yemeklerin tadını hemen değiştirebilen pul biber, 9000 yıldır gıda ve ilaç sektöründe çokça tercih edildi ve halen daha tercih edilmeye...
Neden Aleo Vera Jeli Kullanmak Gerekir?
Aleo vera jeli, bitkisinin her zaman taze bulunmamasından dolayı gerek uzun zaman saklanabilmesi, gerekse ihtiyaç halinde hemen ulaşıla...
Galeta Ununun Faydaları Nelerdir?
Galeta, sert, gevrek ve tuzlu bir krakerdir. Farklı şekillerde üretilse de genelde 2 cm kalınlığında ve 20 cm uzunluğunda olur. Galeta ...
Kakulenin Sağlığımız için Önemi
Kakule faydalarının çok olmasından dolayı, eski çağlardan beri hem gıda olarak hem de tıbbi alanda çokça kullanılmaktadır. Zingiberacea...
Zencefil ve Tüketimi Hakkında
Bebekler Zencefil Tüketebilir mi?
Zencefil sağlığa çok yararlı olan bir bitkidir. Fakat böyle olmasına rağmen 2 yaşından daha küçük ol...
Buğday Nişastası Nasıl Kullanılır?
Buğday nişastası buğdaydan glüten elde edilirken yan ürün olarak elde edilen bir nişasta çeşididir. Glütensiz buğday unu olarak da adla...




















