[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Keten tohumu susama benzeyen fakat kahverengi olan bir bitkidir. Özellikle gıda sektöründe başta ekmekler, pastalar, kurabiyeler olmak üzere pek çok unlu mamule katılarak kullanılır. Aktarlardan satın alınabilir.
Keten Tohumunun Zararları Var Mı?
Keten tohumunun herhangi bir yan etkisi yoktur. Hatta bağırsakları çalıştırmada ve sindirimde yarar sağlayan bir bitkidir. Uzmanlar kabızlık sorunu olan kişilere keten tohumunu öneriyorlar. Kolay bozulan bir bitki olmamakla birlikte cildi yumuşatıyor ve öksürüğe iyi geliyor. Keten tohumunun faydalarından birisi ise içinde bolca B12 vitamini bulundurmasıdır.
Keten tohumunun zararları olarak birkaç şeyden söz edilebilir. Bu tohumun saklanması için -7 derece sıcaklığa ihtiyaç vardır. Tohum sıcak alanları sevmez ve çabuk bozulur. Bu sıcaklık tutturulmadığı sürece tohumun kanseri tetiklemeye yardımcı özelliği bulunur.
Keten tohumunun zararlarından biri de tohumun su ile bir araya gelmesi sonucunda şişmesidir. Bağırsak hastalığı ve yemek borusu tıkanıklığı yaşayanların keten tohumunun su ile birleşimden uzak durmaları gerekir.
Keten tohumunun zararları arasında erkeklerin prostat kanseri riskinin artmasıdır. Alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilmesidir. Solunum güçlükleri yüz ve ağızda şişkinlikler kızarıklar alerjik reaksiyonlardır. Bu durumda doktor kontrolüne gidilmesi gereklidir.
Olgunlaşmamış keten tohumu kullanımı çeşitli sorunlara yol açabilir. Bunlar ise; mide bulantısı, karın ağrısı, baş dönmesi ve benzerleridir. Bu nedenle emziren annelerin, hamilelerin, kronik, alerjik ya da önemli rahatsızlığı bulunan kişilerin keten tohumu tüketiminden önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir.
Kabızlık ve Kolesterol İçin Keten Tohumu Tüketebilirsiniz!
İçinde Omega3, Omega6 ve Omega9 vitaminleri içerdiğinden keten tohumu bağırsakları çalıştırmada yardımcı bir etkiye sahiptir.
Keten tohumu ile bağırsakları çalıştırmak isteyenler sabahları bir bardak suyun içine ya da yenilen peynir, yumurtanın üzerinde katılarak, tüketilebilir. Keten tohumunun bu kullanım yöntemleri Beslenme ve Diyet Uzmanları tarafından da sık sık tavsiye edilmektedir. Bu yöntemi uyguladıysanız ve kıvamı yoğun olduğu için beğenmediyseniz sütün, yoğurdun, meyve suyunun hatta salataların içine de keten tohumu katabilirsiniz.
Kolesterol için de keten tohumu tüketebilirsiniz. Ancak öncesinde mutlaka doktoruna danışmalısınız.
Keten Tohumu Gluten İçerir Mi?
Keten tohumu gluten içermez. Bu sebepten ötürü de çölyak hastalığı olanların ya da glütene alerjisi olan insanların tercih edebileceği bir tohumdur.
Keten Tohumu Nerede Satılır?
Keten Tohumu, hemen hemen tüm marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen keten tohumu satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2044, 2037, 2055, 2032″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]
E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.