[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]Soğan yağı, soğanın suyundan sonra faydaları oldukça fazla olan bitkisel yağlardan biridir. Gerek cilde gerekse sağlığa oldukça büyük faydaları olan yağ, günümüzde en çok tüketilen bitkilerden biri olan soğandan elde edilmektedir.
Günlük hayatta en çok kullanılan ve insan sağlığına büyük ölçüde faydalı olan sebzelerden soğanın, soğuk presleme yönteminden geçirilmesi ile elde edilmektedir. Diğer pek çok bitkisel yağlar arasında ön plana çıkan bu yağı, cilt sağlığı, saç sağlığı ve hatta genel sağlık açısından bir hayli faydalı olmaktadır.
Yağın birkaç faydasından bahsetmek gerekirse; romatizma ağrısı olanların ağrıyan bölgelerine uygulandığında ağrıyı hafifletme, açık yaraların mikrop kapmasını engelleme, zayıflama konusunda kişiye yardımcı olma, damar tıkanıklığını önleme, soğuk algınlığının giderilmesi, çeşitli cilt hastalıklarına iyi gelmesi, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlaması ve kemik erimesine karşı faydalı olması, yüksek tansiyonu dengelemesi gibi etkileri, soğandan elde edilen bitkisel yağların faydaları olarak gösterilmektedir.
Kişisel bakım amacıyla kullanmak isteyenler çeşitli karışım ya da yöntemler ile kullanabilirken, sağlık için kullanmak isteyenler ise yemeklere katabilmekte, şeker üzerine damlatarak ya da su ile karıştırarak tüketebilmektedir.
Soğan Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?
Bu yağı kullanarak pek çok amaçla cilt bakımı yapabilmek mümkündür. Örneğin, kişisel bakım ürünleri arasında yer alan ve cildin kurtçuklardan temizlenmesi konusunda oldukça etkili olan yağ ile kür yapabilmek mümkündür. Bu sayede geçmeyen sivilcelerden, aknelerden ve sivilce izlerinden kurtulabilirken, devamlı kaşıntıya ve geçmeyen izlere neden olan kurtçukların giderilmesi de sağlanabilmektedir.
Öte yandan doğal bir nemlendirici olan yağın makyaj temizleme özelliği de bulunmaktadır. En önemli cilt bakım yağlarından biri olan bu yağ ile hem makyaj temizliği hem de cildin temizliği sağlanabilmektedir.
Soğan Yağının Faydaları
İnsan sağlığı ve bedeni üzerindeki etkileri oldukça fazladır. Özellikle kış aylarında görülen soğuk algınlığı, grip, nezle gibi rahatsızlıklara iyi gelen yağ, bakteriyel enfeksiyonların önüne geçilmesini sağlamaktadır. Vitamin deposu olma özelliği sayesinde metabolizmayı güçlendirirken, hastalıklara karşı dirençli olmaya yardımcı olmakta ve böbreklerin çalışmasını bir düzene sokarak, zararlı maddelerin atılmasını sağlamaktadır.
Bunların yanı sıra ayrıca yağın kanı temizleme, cinsel gücü artırma, kişisel bakım, kilo verdirme, bağışıklık sistemini güçlendirme, tansiyonu düşürme, kan şekerini düzenleme gibi pek çok özelliği ve faydası da bulunmaktadır.
Soğan Yağı Kullanım Yöntemleri
Soğan yağı kullanımı, kişinin sağlık sorununa ve dolayısıyla kullanım amacına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin; eklem ağrıları için kullanılacak olan yağın, ağrıyan bölgelere masaj yağı olarak uygulaması, ağrıların hafiflemesine yardımcı olabilir. Cildin sivilce, siyah nokta ve zararlı bakterilerden arındırılması gibi kişisel bakım için kullanılacak olan yağın bir pamuk yardımıyla tonik ya da losyon olarak cilde sürülmesi mümkündür.
Tüm bunların yanı sıra tansiyonunu dengelemek, kemiklerini güçlendirmek, akciğer sağlığını korumak ve bunun gibi amaçlarla kullanılacak olan yağ ise yemeklere, salatalara ya da aperatif besinlerin içerisine katılarak da kullanılabilir.
Soğan Yağını Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?
Kişisel bakım amacıyla kullanılacak olan soğan yağı, yağlı, kuru ya da karma olan tüm cilt tipleri için uyumlu bir bitkisel yağdır. Ancak bazı hassas ciltlerde yanma hissi oluşturabilirken, bazı ciltlerde de alerjik reaksiyon meydana getirebilir. Bu gibi durumlarda yağın kullanılmaması gerekir.
Diğer yandan soğan yağı mide rahatsızlığı olanların, kolit hastalığı olanların ve bağırsak problemleri yaşayanların kullanımına uygun olan bir yağ değildir. Herhangi bir sağlık sorunu bulunanlarınsa kullanmadan önce doktoruna danışması gerekir.
Soğan Yağının Zararları Var Mı?
Yapılan araştırmalara göre insan sağlığı açısından oldukça yararlı bir yağdır. Elde edilen bulgulara göre yağın herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Fakat bazen fazla tüketilmesi halinde mide yanması yapabilir. Bunun ile beraber kolit rahatsızlığı olanların kullanmaması tavsiye edilmektedir.
Soğan Yağı Nasıl Saklanmalıdır?
Günümüzde kişisel bakım ve genel sağlık açısından sağlamış olduğu faydaları ile kullanılan yağın, uzun bir ömre sahip olması için saklama koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Serin ve kuru yerde muhafaza edilmesi gereken bu soğan yağı, aynı zamanda güneş görmeyen yerde bulunmalıdır. Plastik şişeler yerine cam şişelerde muhafazası edilmesi de daha sağlıklı olacaktır.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.