Özellikleri: Siyah hardal tohumları, genellikle küçük boyutlarda ve siyah renkte olabilirler. Yoğun ve acı bir tadı vardır. İçerdikleri uçucu yağlar ve bazı besleyici bileşenler nedeniyle özellikle baharat olarak kullanılırlar.
Kullanım Alanları: Siyah hardal tohumları, genellikle baharat karışımlarında, et veya sebze yemeklerinde ve soslarda kullanılır. Yemeklere acı bir tat katarak lezzetlerini zenginleştirebilirler. Ayrıca bazı kültürlerde özellikle sos ve turşularda tercih edilir.
Ambalaj ve Saklama: Siyah hardal tohumları genellikle kurutulmuş halde satılır. Hava almayan, serin, kuru ve ışıktan uzak bir yerde saklanmalıdır. Sızdırmaz bir kap içerisinde muhafaza edilerek tazeliği daha uzun süre korunabilir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.