Aktar Bloğu

Çam Fıstığı Faydaları Nelerdir?

Cam fistigi faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Çam fıstığı besin değeri oldukça yüksek olan ve fıstık çamının kozalaklarından elde edilen bir kuruyemiş türüdür. Ayrıca bu fıstık türü dolmalık fıstık olarak da bilinmektedir. Aktarlarda veya çeşitli baharat satan yerlerde bulabileceğiniz çam fıstığı içerisinde çeşitli mineraller bulunmaktadır.

Çam Fıstığı Nerelerde Yetişir?

Çam fıstığı, tüm Akdeniz ülkelerinde yaygın olarak yetişmektedir. Güneşli yerleri sevmektedir ve soğuk iklimlerde gelişememektedirler. Hemen hemen her toprakta yetişebilir ama en çok geçirgen ve gevşek kumlu toprakları sever, oralarda gelişebilirler. Rutubet istekleri oldukça fazladır. Türkiye’de ise geniş bir alanda yaygın olarak yetişmektedir. Fakat en çok olduğu bölgeler İzmir, Aydın ve Muğla’dır. TSE tarafından 3’e ayrılmışlardır. Bunlar ise kozalak tipi, Aydın tipi ve Maraş tipidir.

Çam Fıstığı Faydaları Nelerdir?

Çam fıstığı faydaları belirttiğimiz gibi besin değerinin yüksekliğinden dolayı oldukça fazladır. Faydaları ise şunlardır;

  • İçeriğinde bulunan mineral ve vitaminlerin değeri oldukça yüksek olduğundan dolayı insan sağlığına oldukça fayda sağlamaktadır. Vücuda enerji vermek için seçilen bir yemiştir. Günde 1 avuç alarak gün boyu zinde ve enerjik hissedebilirsiniz.
  • Çam fıstığı aynı zamanda lif ve vitamin açısından da zengindir. İçeriğinde, sinir sisteminin düzgün çalışmasını sağlayan B1, B2 ve B3 vitaminlerini barındırır. Lif zenginliği ise sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasında büyük katkı sağlar.

Cam fistigi faydalari nelerdir 1

  • Uyku problemi yaşayanlara da iyi gelir, derin bir uyku uyumanızı sağlar. İçerdiği özel bir aminoasit türü olan trytophan aracılığıyla, serotonin ve melatonin hormonlarını salgılamasına katkı sağlayarak depresyon ve üzüntüyü gidermeye yardımcı olur.
  • Aynı zamanda çam fıstığının faydaları arasında göz sağlığını korumak ve görüş yeteneğini geliştirmek de vardır. Bunu ise lutein kaynağı olduğu için yapabilmektedir.
  • Çam fıstığı kansızlığa iyi gelir ve kan bileşimini kuvvetlendirir.
  • İçeriğinde yüksek miktarda bulunan K vitamini, bakır, demir ve manganezden dolayı kalp ve damar sağlı açısından faydalıdır.
  • E vitamini ile de çam fıstıkları, yaşlanmayı hızlandıran hormonlara karşıt olarak savaşır ve cilt hastalıklarına iyi gelir.
  • K vitamini kaynağı olduğu için kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Bununla birlikte kemik ve dişleri de güçlendirmektedir.
  • C vitamini sayesinde ise bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
  • Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olup, zayıflama sürecinde etkili rol almaktadır.

Çam Fıstığı Nereden Satın Alınır?

Çam fıstığı, tüm marketlerde, kuruyemişçilerde ve aktarlarda satılmaktadır. Hemen satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.