Sumağın Zararları Var Mı?
[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Faydalarından dolayı birçok hastalıklarda kullanılabilen ve bir o kadarda mutfaklarda lezzet için kullanılan bu bitkinin Latince adı “Rhus Coriaria”dır. Bitkiyi ister bir bütün halinde ister de toz haline getirerek baharat şeklinde kullanabilirsiniz. Bu ağacın boyu 3 metreye kadar uzayabilmektedir. Antepfıstığıgiller ailesindendir ve yapraklarının rengi sonbaharda kırmızı olmaktadır.
Kısaca sumağın faydaları ise şunlardır;
- Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasında ve hazımsızlığın giderilmesinde etkilidir.
- Boşaltım sistemini de düzene sokmakta yardımcıdır ve ishale karşı önemli bir etkendir.
- Sumak aynı zamanda ağız ve diş eti sağlığına da yardımcı olmaktadır.
- Bu baharatın bir diğer faydası ise iştah açıcı olmasıdır.
- Kan şekerini de dengelediğinden dolayı diyabet hastaları için oldukça yararlıdır.
Sumağın Zararları Var mı?
Sumağın belli başlı zararları vardır. Her çeşidi tüketilmemelidir çünkü bazı çeşitleri oldukça zehirlidir. Bu baharat da diğer baharatlar gibi fazla kullanım sonucunda bağırsak ve midede belli başlı problemler olmasına neden olabilir. Sumağın zararları arasında kabızlığa neden olmak veya dışkı sırasında yanmaya sebep olmak da vardır. Ayrıca tansiyon hastaları, hamileler ve emziren anneleri sumağı doktor kontrolünde tüketmelidirler.
Lezzetli Ve Sağlıklı Yemekler İçin Sumak Tüketebilirsiniz!
- Sumak salatası için maydanoz, soğan ve sumağı bir araya getirip lezzetli bir salata hazırlayabilir ve ekşi tadının keyfini çıkarabilirsiniz.
- Ya da pratik yiyecek için 1-2 kaşık baharat olan sumağı yoğurdun içine karıştırıp afiyetle yiyebilirsiniz.
- Kuru patlıcan dolması, gavurdağı salatası, ıspanaklı yumurta, Arnavut ciğer ve birçok et ve sebze yemeğine ekleyerek de lezzet elde edebilirsiniz.
- Sumak çayı da mutfakta kullanabileceğiniz bir başka tariftir. Bu çay da bir miktar kaynatılmış suya 1-2 çay kaşığı sumak atıp demlenmesi beklenerek hazırlanır. Daha sonra da afiyetle içilir.
- Sumak ekşisi de yemeklerinize, salatalarınıza ve içeceklerinize tat katabilir. O da 25 gram tane sumak ve 1 su bardağı suyun tencereye konup kapağının kapatılıp bir süre bekletilmesiyle yapılmaktadır.
Sumak Glüten İçerir Mi?
Bazı gıda firmalarının yaptığı açıklamalara göre sumak glüten içermeyen baharatlar listesinde yer almaktadır.
Sumak Nerede Satılır?
Sumak, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Sumak satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer baharatları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.