[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]Alternatif tıp alanında yağı çıkarılarak kullanılan bitkilerden at kestanesi, insan sağlığı için oldukça faydalı olan bitkilerden biridir. At kestanesi yağı da en az bitkinin kendisi kadar fayda sağlamaktadır. Kan damarlarını koruyucu olma özelliği ile bilinen yağ, insan sağlığına da iyi gelen bitkisel yağlardandır. Bunun ile beraber yağın pek çok kişisel bakım ve kozmetik ürününün içeriğinde yer aldığı da bilinmektedir.
At kestanesi tıpkı kestaneye benzeyen meyveler veren, 15-20 metre yüksekliğinde, büyük gövdeli ve daha çok süs ağacı olarak yetiştirilmekte olan ağaçtır. İçerisinde glikozitler, tanen, saponinler gibi acı maddeler içerir. Atkestanegiller ailesindendir. Meyveleri sonbaharda toplanır. İçerisinde P vitaminin bulunduğu bir meyvedir. Bu vitamin dışında kalın yağ, saponin, şeker, nişasta, B1 ve K vitamin maddelerini içerisinde barındırır.
At kestanesi tadı çok bilinmediğinden dolayı toplanmaz ancak eczane alanında sık kullanılır. Sadece dışarıdan sürülen at kestanesi solüsyonu, at kestanesi merhemi, at kestanesi kremi, at kestanesi yağı gibi çeşitleri kullanılmaya başlanmıştır.
At Kestanesinin Faydaları
- Özellikle kadınlar yaşlanma karşıtı olduğu için sık kullanmayı tercih ediyorlar.
- Kozmetik alanın faydası çoktur. Vücutta botoks etkisi yaratan krem, bakım ürünleri at kestanesinden elde edilmektedir.
- Kas ağrıları, göğüslerin toparlanması ve damar ağrıları gibi şikayetlerde yardımcı olur.
- Boyundaki gevşemiş deriyi sıkılaştırmaya yardımcı olur.
- Vücuttaki iltihapları kurutucu özelliğe sahiptir.
- Vücuda güç vermeye, öksürüğü kesmeye, siyah nokta oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
- Basur hastalığına faydalı olduğu yapılan araştırmalar sonucunda açıklanmıştır.
At Kestanesi Yağının Faydaları
At kestanesi yağının faydaları arasında ciltten sağlığımıza kadar pek çok unsur bulunuyor. At kestanesinden yararlanarak yapılan kremler kırışıklıkların azalmasına yardımcı olurken, yüzümüzde ve cildimizde meydana gelen kılcal damarların gidirilmesine, cildimizde oluşan gözeneklerin giderilmesine, saçların dökülmesini önlemeye, hazımsızlığın giderilmesine, kaslarda meydana gelen ağrıların hafiflemesine yardımcı olur. Bunların yanı sıra güneş lekelerinin hafiflemesine, sivilcelerin daha hızlı yok olmasına, öksürüğü hafifletmede yardımcı olur. Güçlü bir antioksidan olan at kestanesi yağı vücudumuza da güç verir.
Faydaları oldukça fazla olduğundan, en önemlilerinden bahsetmekte fayda var. Öncelikle genel sağlık açısından oldukça faydalıdır. Bunun ile beraber basur gibi rahatsızlıklarda da oldukça etkili olan bu yağ, hazımsızlığın giderilmesi konusunda da yardımcı olabilmektedir.
Kişisel bakım açısından da oldukça etkili olan yağ, kırışıklıkların giderilmesinde ideal bir üründür. Öte yandan sivilce, siyah nokta, akne gibi problemlerle başa çıkabilen at kestanesi yağı, güneş lekelerini hafifletebilmekte, ciltte meydana gelen kızarıklıkların giderilmesine yardımcı olabilmektedir. Üstelik saç dökülmesinin önüne geçebilme özelliği ile de bilinmektedir.
Cilt üzerindeki faydaları neredeyse saymakla bitmeyecek kadar çok olurken, cildin en hassas problemlerinden çatlaklar için de oldukça etkilidir. Doğum ya da kilo alıp vermeye bağlı olarak gelişen cilt çatlaklarını giderici ve hatta selülitleri yok edici bir etki gösterebilmektedir.
Öte yandan yağ pek çok kişisel bakım ürünü içeriğinde yer alırken, cildi güneş ve sivilce lekelerine karşı koruyabilmekte, cilt gözeneklerini temizleyerek cildin rahat bir nefes almasını sağlayabilmekte, çatlak ve varislere karşı koruyucu bir görev üstlenebilmektedir.
Yalnızca kişisel bakım alanında değil, genel sağlık açısından da oldukça faydalı olan bu yağ, aynı zamanda ideal bir saç bakım ürünü olarak da karşımıza çıkmaktadır. Saçları derinlemesine besleyen, dökülmesini engelleyen ve daha sağlıklı bir saç yapısına kavuşmaya yardımcı olan bu yağ, soğuk algınlığında öksürüğü gidermekte, ağrı ve kasılmaları hafifletmekte, uykusuzluk durumunda ortaya çıkan göz altı morlukları gidermekte ve basur konusunda da etkili olabilmektedir.
Kırışık Ciltler için At Kestanesi Yağı
Cilt üzerinde oldukça büyük faydalar sağlayan bitkisel yağlardan biridir. İçeriğindeki pek çok yararlı bileşen sayesinde ciltte meydana gelen kırışıklıklar için ideal bir yağ olması kırışıklıkların ve ince çizgilerin giderilmesi konusunda oldukça etkilidir. Üstelik ciltte botoks etkisi oluşturan bu yağ, cildi gerdirebilmekte ve bu sayede genç bir görünüm elde etmesine yardımcı olmaktadır.
Özellikle orta yaşlı kadınlar için tercih edilebilecek kişisel bakım ürünlerinden biri olan yağ, cilde direkt olarak uygulanabileceği gibi, çeşitli kürler haline getirilerek de uygulanabilmektedir.
At Kestanesi Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?
Cilt bakım yağları arasında yer alan yağ, pek çok farklı şekilde cilde uygulanabilmektedir. Örneğin; cilde krem gibi sürülebilen bu yağ, günlük olarak kullanılabilmektedir. Gece yatmadan önce cilde uygulandığında uyku esnasında cilt hücrelerini yenilemeye yardımcı olurken, cildin daha genç ve dinç olmasına yardımcı olmaktadır.
Ayrıca ciltte tonik olarak da uygulanabilmektedir. Bu sayede cilt gözeneklerinin açılmasına yardımcı olurken, güneş ya da sivilceler nedeniyle ortaya çıkan lekelerin de giderilmesini sağlayabilmektedir.
At Kestanesi Yağının Zararları Var Mı?
Daha çok faydaları ile bilinen yağ, hamile bayanların ve emziren annelerin kullanmaması gereken bitkisel yağlar grubunda yer almaktadır. Bunun ile beraber kanı inceltici ilaç kullanan ve kanama problemi olanların da bu yağı kullanması tavsiye edilmemektedir. Fazla kullanılması durumunda at kestanesi yağı böbreklerde çeşitli problemlere neden olabilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.