Kabak Çekirdeği Yağının Faydaları
Kabak çekirdeği yağının faydaları da kabak çekirdeği ile aynı olmakla birlikte, en büyük farkı sadece ağız yolluyla yararlanmıyor oluşumuzdur. Yani kabak çekirdeği yağı krem şeklinde olup, cilde sürülerek de tüm faydalarından yararlanmak mümkündür.
Kabak çekirdeği ve minareler, yağlar ve proteinler bakımından oldukça zengin olan bir yemiştir. Bir avuç kabak çekirdeğinde 5 gram protein vardır. Yani bir avuç kabak çekirdeği günlük protein ihtiyacımızın %10’unu, Çinko ihtiyacımızın da %20’sini karşılamaktadır. Kalorisi yüksek olan yemişlerden olduğu için eğer diyet yapıyorsanız günde 15-20 gramdan fazla tüketmemeniz gerekir. Çünkü 28 gram kabak çekirdeğinde 125 gram kalori bulunmaktadır. Kabak çekirdeğinin en önemli faydaları arasında beyin fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olduğu bilinmektedir.
Kabak Çekirdeğinin Faydaları
- İçinde bulunan E vitamini bulunmaktadır. E vitamini ise yaşlanmayı yavaşlatmaya, genç bir görüntü elde etmemize yardımcı olur.
- Lifli bir gıda olduğu için kabızlığa iyi gelir.
- Tokluk hissi sağlar.
- Bir avuç kabak çekirdeği günlük magnezyum ihtiyacımızın neredeyse tamamını karşılar.
- İçinde fosfor barındırdığı için kemik oluşumunu destekler.
- Doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kandaki yağları azaltmaya yardımcı olur.
- Kabak çekirdeğinin özelliklerinden diğeri de bağırsak şeritlerinin ve parazitlerin atılmasını sağlayarak boşaltım sistemi için çok faydalı bir gıdadır.
- İçerisinde A ve B vitaminleri bulunmaktadır. Bu vitaminlerin yanı sıra kükürbitin ile fitosterol de bulunmaktadır. Tüm bunlar bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır.
- Omega 9 ve Omega 6 bakımından oldukça zengindir.
- Yıllardır tanıdığımız badem yağı ile benzer niteliklere sahiptir.
- İçeriğinde bulunan selenyum sayesinde cilt problemlerinin giderilmesine, cildin yenilenmesine yardımcı olmaktadır.
Kabak Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları
Kabak çekirdeği, Türkiye’de bolca yetişen bitkilerden biri olması sebebiyle oldukça sık tüketilen kuruyemişlerden biridir. Kabak çekirdeği yağı da bu kuruyemişten elde edilmektedir. Yararlı bileşenler açısından oldukça zengin bitkisel yağlardan biri olurken, içeriğindeki bu bileşenleri sayesinde oldukça büyük faydalar sağlayabilmektedir.
Genel sağlığın yanı sıra kabak çekirdeği yağının cilde faydaları da bir hayli çoktur. Yağın antioksidan özelliği, ciltteki bakteriler ile savaşmaya birebirdir. İçeriğindeki E vitamini sayesinde ciltteki lekelerin giderilmesine yardımcı olan yağ, ayrıca cildin kendini yenilemesine yönelik olarak büyük etki sağlayabilmektedir. Yaşlanmanın önüne geçerek cildin genç kalmasında da oldukça fayda sağlarken, göz kenarlarına uygulandığı takdirde, gözlerin daha dinç ce canlı görebilmesine de yardımcı olabilmektedir.
İnsan cildini beslemesi, nemlendirmesi, güzelleştirmesi ve bu gibi olumlu etkiler göstermesi nedeniyle cilt bakım yağları arasında yer alan kabak çekirdeği yağı, doğru ve düzenli kullanımlarda daha sağlıklı bir cilt yapısı elde etmeye yardımcı olmaktadır. Kabak çekirdeği yağının cilde faydalarına birkaç örnek göstermek gerekirse; cilt lekeleri ile savaşması, güneş lekelerini ortadan kaldırması, hücre zarlarının yıpranmasının önüne geçmesi, cildin elastikiyetini sağlayarak yumuşacık hale getirmesi ve kırışıklık oluşumunu geciktirmesi olarak gösterilebilmektedir.
Yağın faydalarını tam anlamıyla görebilmek için ciltte her gün düzenli bir şekilde kullanılması tavsiye edilmektedir.
Kabak Çekirdeği Yağıyla Yapılabilecek Cilt Bakımları!
Kabak Çekirdeği, Türk toplumunda önemli bir yere sahip olan kuruyemişlerden biridir. Genellikle akşamları çayın yanında tüketilen kabak çekirdeği insan sağlığına önemli faydalar sunarken, bitkisel yağı da bir o kadar faydalı olabilmektedir. Dolayısıyla bitkisel yağlar arasında iyi bir yer edinmeyi başaran kabak çekirdeği, günümüzde pek çok insan tarafından hem kişisel bakım alanında, hem de genel sağlık alanında gönül rahatlığı ile kullanılmaktadır.
Kabak Çekirdeği Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?
Kabak çekirdeği yağı, pek çok insan için önemli bir kişisel bakım ürünü haline gelmiştir. Kabak çekirdeği yağı ile birbirinden farklı cilt bakımları yapabilmek mümkün olurken, cildin direnç sistemini güçlendirici, cildi güzelleştirici, güneş lekelerini giderici, göz çevresindeki yaşlanma belirtilerini giderici ve cildi nemlendirici uygulamalar, bu cilt bakımlarından yalnızca bazılarıdır.
Bir nevi cilt bakım yağları olarak da tercih edilebilen kabak çekirdeği yağı, tamamen doğal ve bitkisel bir içeriğe sahiptir. Özellikle de E vitamini bakımından zengin olması sebebiyle cilde pek çok fayda sunan bu yağ, günlük olarak direkt cilde uygulanabileceği gibi, kremlerin içerisine karıştırılarak ya da maske haline getirilerek de kullanılabilmektedir.
Kabak Çekirdeği Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?
Kabak çekirdeği yağı hafif bir yapıya sahip olan bitkisel yağlardan biridir. Bu nedenle cilde direk olarak uygulanabilmesi mümkün olmaktadır. Fakat yine de hassas cilt yapısına sahip olanların alerjik reaksiyon göstermemesi için diğer hafifi bitkisel yağlar ya da su ile seyrelterek kullanması tavsiye edilmektedir.
Kabak çekirdeği yağını pamuk yardımı ile cilde tonik şeklinde uygulayabilmek mümkündür. Örneğin; cilt lekelerini gidermek isteyenler bu şekilde lekelerin üzerine düzenli bir şekilde uyguladığında kısa süre içerisinde sonuç almaya başlayacaktır.
Kabak Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?
Kabak çekirdeği yağı krem şeklindedir. İhtiyaç olan bölgeye sürülür ve o bölgedeki hücrelerin daha sağlıklı ve dinç olmasına yardımcı olur. Kadınlar en çok ciltte meydana gelen lekelere karşı kullanmaktadırlar. Lekelerin giderilmesine yardımcı olmak için ise her gün düzenli olarak lekelerin bulunduğu bölgeye masaj uygulamaktadırlar.
Cilt üzerindeki faydaları sayesinde kişisel bakım amacıyla kullanılması mümkün olan yağ, tıpkı bir krem gibi haricen cilde sürülerek kullanılabilmektedir. Kullanım amacına göre ihtiyaç duyulan bölgeye sürüldüğü takdirde hücrelerin daha sağlıklı ve dinç olmasını sağlayabilmektedir. Kabak çekirdeği yağının faydalarını görebilmek için kullanılabilecek başka bir yöntem ise dahili olanıdır. Yani ağız yoluyla tüketilerek kullanılmasıdır. Dahili olarak kullanılmak istendiği zaman kişinin aç karnına olması daha çok fayda sağlamaktadır. Bu şekilde günde yalnızca bir kez aç karnına ve 1 tatlı kaşığı kadar tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Tek başına kabak çekirdeği yağını tüketemeyenlerin ise bir çay bardağı ılık suyun içerisine konularak içilebilmesi de mümkündür.
Cilt problemleri için kullanılmak istenen yağın da masaj yolu ile uygulanması faydalı olacaktır.
E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.