Aktar Bloğu

Cilt Çatlakları İçin Elma Yağı Deneyebilirsiniz!

Cilt catlaklari icin elma yagi deneyebilirsiniz

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bitkisel yağlar grubunda yer alan elma yağı, elmanın tohumundan elde edilen bir yağdır. Tamamen doğal ve bitkisel bir ürün olması sebebiyle cilt üzerinde olağanüstü etkiler gösteren elma yağı, genel sağlık açısından da büyük faydalar sağlamaktadır. Özellikle gaz söktürücü özelliği ile bilinen bu yağ, bebekler için dahi kullanılabilmektedir.

Cilt Çatlakları İçin Elma Yağı Deneyebilirsiniz!

Elma yağı, cilt üzerinde oldukça önemli etkiler gösterebilen bitkisel yağlardan biridir. Özellikle cilt çatlakları için oldukça ideal bir kişisel bakım ürünü olarak bilinen elma yağı, kuru ciltlerde meydana gelen çatlakların giderilmesi ve cildin nemli kalması konusunda oldukça etkili olan bir üründür. Öte yandan hamilelik döneminde meydana gelen vücut çatlaklarına da etki eden elma yağı, karın ve basen bölgesindeki fazla kilodan dolayı meydana gelen çatlak görünümlerin hafiflemesine de yardımcı olabilmektedir.

Elma Yağının Faydaları Nelerdir?

Elma yağının cilt üzerindeki faydaları, yalnızca cilt çatlakları ile sınırlı değildir. Antiseptik ve antioksidan özellikleri sayesinde cildi dış etkenlere karşı koruyan bu yağ, aynı zamanda ciltteki yaraların temizlenmesini ve enfeksiyon kapmasını önleyebilmektedir. Ayrıca anti – aging özelliği ile de dikkat çeken bu yağ, cildi yaşlanma etkilerine karşı korumakta, kırışıklıkların giderilmesini sağlamakta ve yeni oluşumlarının önüne geçmektedir.

Elma yağı, saç bakımı gibi kişisel bakım alanlarında da oldukça etkilidir. Saç derisini besleyen, saçların daha güçlü bir şekilde uzamasına yardımcı olan elma yağı, koparak dökülmelerin önüne geçen bir yağdır. Öte yandan antibakteriyal özelliği ile saçtaki bakterilerin ve mantarların yok edilmesini, saçın enfeksiyon kapmasını engellemesi, kolayca şekil almasını sağlaması ve kepeklenme ile pul pul dökülme sorunlarının giderilmesini sağlaması, elma yağının saça faydalarındandır.

Ayrıca elma yağı dişlerin beyazlamasına, diş eti problemlerinin giderilmesine, ağız içi yaraların iyileşmesine, sindirim sistemine, gaz problemlerine, şişkinliğe, terin atılmasına ve bunun gibi pek çok rahatsızlığa iyi gelmektedir.

Elma Yağı Nasıl Kullanılır?

Elma yağının kullanım şekli, kullanım amacına bağlı olark değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin; diş ve ağız bakımı için tercih edilmesi halinde gargara olarak kullanılan elma yağı, cilt bakımında tonik olarak, maske olarak ya da masaj yağı olarak kullanılabilmektedir. Elma yağının kullanımında dikkat edilmesi gereken bir konu bulunmaktadır ki, o da cildin alerjisi olup olmadığıdır. Bu nedenle kullanıma başlamadan önce cildin küçük bir bölümünde test edilmesi önemlidir.

Elma Yağı Nerede Satılır?

Elma Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Elma Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2822, 2823, 2819, 2810″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.