Aktar Bloğu

Kedi Otu Kökü Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kediotu koku nedir faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Kedi otu kötü, kedilerin otu olarak anılmaktadır. Çünkü kediler bu otun kökünün kokusunu çok sevmektedir ve bu yüzden kökünü toprak altından çıkarmaktadır. Kedi otu kökü insanları sakinleştirip yatıştırmaktadır. İnsanlar yatışıp daha iyi ve daha kolay uyumaktadırlar. Sağlığımız açısından da çok fazla faydası bulunmaktadır.

Kedi Otu Kökü Türkiye’de Yetişir mi?

Kedi otunun çok güzel beyaz ve pembe kokulu çiçekleri bulunmaktadır ama kedi otu kökünün kokusu çiçekleri kadar güzel kokmaz. Bu bitki yüz yirmiden fazla maddeden oluşmaktadır. Sağlığa ciddi bir yan etkisine rastlanmamıştır. Üç yüz kadar türü bulunan kedi otu kökü Türkiye’de yetişmemekle birlikte sadece ona yakın türü ülkemizde yetişmektedir.

Avrupa ülkelerinde antidepresan ilaç yerine kullanılan Kedi Otu Kökü, ülkemizde böyle bir uygulamada kullanılmamaktadır.

Kedi Otu Çayının Faydaları

  • Kedi otu kökünün en iyi özelliği uyku sorununa en etkili çözüm olmasıdır. Uyku sorunu çeken kişilerin uykusuzluğuna yardımcı olmaktadır.
  • Kedi otu kökü fiziksel yorgunluğa da iyi gelir ve insan vücudunu daha dinç tutar.
  • Karın ve mide ağrılarına iyi gelir ve sinirsel migren ağrılarını gidermeye yardımcı olur.
  • Mikrop öldürücü bir özelliği de bulunmaktadır.
  • Korku, stres, gerginlik karşısında sakinleştirmeye yardımcı olmaktadır. Bu nedenle de kedi otu kökü, bitki çayı olarak da tüketilmektedir.
  • Adet dönemlerinde oluşan ağrıların da azalmasına yardımcı olur.
  • Baş ağrısı, bel ağrısı ve eklem ağrısı gibi ağrılarının geçmesine yardımcı olmaktadır.

Kedi Otu Kökünü Kimler Tüketmeli, Kimler Tüketmemelidir?

Kedi Otu Koku Nedir Faydalari Nelerdir

 

Kedi otu kökünün bilinen zararları ve yan etkileri bulunmamaktadır. Ancak fazla tüketilmesi sonucunda birtakım rahatsızlıkları beraberinde getirebilmektedir. Bu nedenle kedi otu ve kedi otu çayının tüketiminde önce emziren annelerin hamilelerin, küçük çocukların, yaşlı ve herhangi bir rahatsızlığı olan bireylerin doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.