Aktar Bloğu

Sivilceli Ciltler İçin Okaliptus Yağı Kullanabilirsiniz!

sivilceli ciltler icin okaliptus yagi kullanabilirsiniz

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Okaliptus yağı, insanların en çok bildiği ve kullandığı bitkisel yağlardan biridir. Özellikle de kış mevsiminde soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklara karşı kullanılan, burun tıkanıklıklarının giderilmesini sağlayan okaliptüs yağı, aynı zamanda kişisel bakım alanında da tercih edilebilmektedir. Bu nedenle de hemen hemen her aktarın neredeyse yok sattığı bitkisel yağlardan okaliptüs yağı, cilt sağlığı açısından önemli faydalar sağlayabilmektedir.

Sivilceli Ciltler için Okaliptus Yağı

Cilt bakım yağları arasında yer alan ve sivilce ya da akne gibi cilt sorunlarına iyi gelen okaliptüs yağı, ciltteki tıkalı gözenekleri temizleyerek bakterilerin ortadan kaldırılmasını sağlayabilmektedir. Bu nedenle sivilceli ciltler için okaliptüs yağı ideal bir tercih olmakta ve bu gibi sorunları kökünden çözebilmektedir.

Antibakteriyal ve antienflamutar özelliklerine sahip olan okaliptüs yağı, yalnızca bakterileri ortadan kaldırmakla kalmazken, ayrıca lekelenen alanı kurutmakta ve tahriş olan cildin onarılmasına yardımcı olmaktadır.

Sivilceli ciltler için okaliptus yağı kullanmak isteyenler, bir damla yağ ile 3 damla suyu karıştırıp bir pamuk yardımı ile sorunlu bölgeye uygulayabilmektedir. Geceden sürülerek sabaha kadar ciltte bekletilmesi daha etkili olacaktır.

Okaliptüs Yağının Saça Faydaları

Okaliptus yağının faydaları yalnızca cilt ile sınırlı kalmamakta ve saçlar üzerinde de önemli etkiler gösterebilmektedir. Bu yağın içeriğindeki aktif bileşenler kan damarlarını daraltabilmek adına saç köklerinin uyarılması konusunda etkili olmaktadır. Bu özelliği sayesinde saçın foliküller yapısını uyaran okaliptüs yağı, daha çok kan akışı sağlayabilmekte ve saçların hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır.

Günümüzde pek çok insanın kişisel bakım alanında tercih etmiş olduğu bu yağ, saçı kökünden beslemekte, dökülmelerin önüne geçebilmekte ve dökülen saçların yerine yenilerinin uzamasını sağlayabilmektedir.

Okaliptus Yağının Zararları Var Mı?

Faydaları olduğu kadar zararları ve yan etkileri de bulunan okaliptüs yağı, genellikle yanlış ve gereğinden fazla kullanımlarda bu etkilerini gösterebilmektedir. Özellikle de cilt alerjisi bulunan kişilerde ortaya çıkan bu zararlar, daha çok alerjik reaksiyon olarak kendini göstermektedir. Öte yandan hassas bünyeye sahip olan kişiler için de önerilmeyen bu yağ, astım hastalarının, hamile ve emziren annelerin, bebeklerin, çocukların, diyabet hastalarının, ameliyat sonrası ilaç kullananların, bağırsak ve karaciğer hastalarının kullanımına uygun değildir.

Okaliptus Yağı Nerede Satılır?

Okaliptus Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Okaliptus Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2618, 9660, 9658, 9661″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.