Aktar Bloğu

Zeytinyağlı Sabunun Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağı Sabununun Cilde ve Saça Faydaları?

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]Zeytinyağlı sabun, saf zeytinyağından üretilen ve kişisel bakım ürünü olarak kullanılan bir sabundur. Gerek cilt bakımında gerekse saç bakımında en pahalı bakım ürünlerini dahi gölgesinde bırakabilecek bir ürün olan sabun, saf sızma zeytinyağı ile elde edilmektedir. En hassas cilt yapısına sahip olan ve hatta bebeklerde dahi kullanılması uygun olan bu sabun, tümüyle doğal yollardan üretilirken, içeriğine herhangi bir kimyasal madde karıştırılmamaktadır.

Doğanın insanlar için sunmuş olduğu mucizevi bitkilerden biri olan zeytin sayesinde elde edilen zeytinyağı, insan vücudu ve sağlığı açısından oldukça önemlidir. Pek çok konuda fayda sağlayan bu yağ, aynı zamanda kozmetik sektöründe de uzun zamandır kullanılmaktadır. Zeytinyağından elde edilen bu sabunun içeriğindeki E vitamini ve antioksidan özelliği sayesinde saç ve cilt bakımına bir hayli fayda sağlamaktadır. Bitkisel sabun türlerinin en çok tercih edilenlerinden biri olan zeytinyağlı bu sabun, iyi bir bakım ürünü olması ile beraber oldukça doğal bir temizleyici olarak da kullanılmaktadır.

Zeytin doğanın bir mucizesidir. E vitamini içermesi ve antioksidan bakımından zengin olması nedeniyle zeytin her zaman ayrıcalıklı sağlıklı besinler arasında yer alır. Çok yönlü faydaları bulunmaktadır. Özellikle saç ile cilt bakımında oldukça etkili olup, geçmiş dönemlerde bugüne kadar kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Yani zeytinyağı da zeytin kadar sağlıklı bir yağdır. Sabunun kullanılması, cilt ve saç için sık sık tercih edilmektedir. Bünyesinde pek çok faydalı vitamin, mineral ve bileşene yer vermektedir. Bu gibi özellikle sayesinde ciltte kullanıldığında içeriğindeki bütün vitamin ve mineralleri cilde gönderebilmekte ve cildin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

Saç bakımında olduğu kadar cilt bakımında da sabunun faydalarını görebilmek mümkündür. Örneğin; kuru ciltler için ideal bir nemlendirici olan sabun, cildin ışıl ışıl parlamasına, sivilce oluşumunun önüne geçilmesine, ciltteki çatlakların giderilmesine, gözeneklerin temizlenerek cildin rahat bir nefes almasına ve ölü derilerin atılmasına fayda sağlamaktadır.

Zeytinyağı sabunu diğer bitkisel yağlardan yapılan sabundan daha faydalı olduğu bilinmektedir. Saç dökülmemesi için sabunun yardımcı olacağını belirten Uzmanlar, saç köklerini kuvvetlendirmeye, saç dökülmesi önlemeye, saçın daha parlak ve sağlıklı görülmesine yardımcı olduğunu belirtmektedirler. Bunların yanı sıra ciltlerinde akne, sivilce ve kuruluk olan kişiler, zeytinyağlı sabun kullanırlarsa cilt sıkılaşıp sivilcelerin çıkmasını önlemeye yardımcı olduğu da belirtilmektedir.

Kimyasal içerikli kişisel bakım ve sağlık ürünlerinden ziyade doğal ürünlerin tercih edildiği şu günlerde, zeytinyağlı sabun da en çok tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Özellikle pek çok saç problemini kökünden çözebilen bu sabun, saç derisini kökünden besleyerek saç dökülmelerinin önüne geçebilmekte, dökülen saçların yerine yenisinin çıkmasını sağlayabilmekte ve saçların daha sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır. İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller sayesinde saçların yanı sıra cildin de beslenmesini sağlayan bu sabun, pek çok cilt problemine de iyi gelmektedir.

Neden Zeytinyağlı Sabunu Kullanmalısınız?

Neden Zeytinyağlı Sabunu Kullanmalısınız?

Neden Zeytinyağlı Sabunu Kullanmalısınız?

Zeytinyağlı sabunu kullanmak için pek çok neden gösterebilmek mümkündür. Bunlardan ilki ve en önemlisi, saç dökülmelerinin önüne geçmesi ve dökülen saçların yerine yenilerinin uzamasına yardımcı olmasıdır. Doğal sabun olma özelliği ile kimyasal içerikli şampuanlara kıyasla oldukça büyük bir etki gösterebilen bu sabun, saç dökülmesi ve kellik sorunu olan kişilerin kullanabileceği ideal saç bakım ürünlerinden biri olarak nitelendirilmektedir.

Günümüzde kişisel bakım ürünü olarak kullanılan sabun, cilt üzerindeki etkileri ile de tercih edilmesi gereken bitkisel ürünlerden biridir.  Örneğin; cildi derinlemesine temizlemesi, nem dengesini sağlaması ve bunun gibi faydaları, zeytinyağlı sabunun kullanımı için birer neden olarak gösterilmektedir.

Zeytinyağlı Sabunu Özellikleri

Oldukça eski çağlardan bu yana kullanılmakta olan zeytinyağlı sabun, tamamen doğa ve organik olarak üretilen bitkisel sabunlardandır. İçeriğinde hiçbir katkı maddesi olmadığından dolayı bebeklerde dahi rahatlıkla kullanılabilen sabun, kendine has bir kokuya ve cildi rahatlatma etkisine sahiptir. İçeriğindeki E vitamini sayesinde cildi besleyip daha güzel bir görünüm elde etmesini sağlarken, saçların elektriklenmesini de engellemektedir.

Bebeklerde dahi güvenle kullanılabilecek olan bu sabun, bebeklerin saç hücrelerini yenileyerek saçların daha güçlü uzamasını sağlamakta, yetişkinlerde de saçların gürleşmesini ve dökülen saçların yerine yenisin çıkmasını sağlamaktadır. Üstelik cilt problemlerine oldukça iyi gelen bu sabun, çeşitli cilt ve deri hastalıkların iyileşmesi, sivilce ve siyah noktaların giderilmesi ya da antiseptik, antibakteriyal gibi özelliklere sahiptir.

Zeytinyağlı Sabun Ne Gibi Faydalar Sağlar?

Saf zeytinyağı, piyasada bilinen en faydalı yağlardan biridir. Sabunu da doğanın insanoğluna armağanı olarak nitelendirilen bu yağdan elde edilmesi sebebiyle, en az yağın kendisi kadar faydalı olabilmektedir.

Zeytinyağlı sabun, banyo sabunu, yüz temizleme sabunu ya da saç sabunu olarak kullanılabilecek özellikte bir sabundur. Her alanda farklı faydalar sağlayan bu sabun, içeriğinde herhangi bir kimyasal madde bulunmadığından bu denli etki gösterebilmektedir.

Cilt üzerindeki etkilerinden bahsedecek olursak; içeriğinde bulunan bol miktardaki E vitamini sayesinde cildin daha güzel ve daha bakımlı görünmesini sağlayan sabun, cildi nemlendirmekte ve nem dengesini koruyabilmektedir. Bunun ile beraber cilt lekelerinin azalmasına, gözenekleri açılarak cildin rahat bir nefes almasına, ciltteki alerjik etkilerin azalmasına, selülitlerin giderilmesine ve ölü derinin ciltten atılmasına yardımcı olması, zeytinyağlı sabunun faydaları arasında yer almaktadır.

Ciltteki lekelerin oluşumunu engelleyen ve mevcut lekeleri gideren bu sabun, çatlakların giderilmesine, kırışıklıkların azalmasına, gözeneklerin açılmasına, ölü derinin atılmasına ve alerjik etkilerin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Bu sabunun faydaları cilt ile sınırlı kalmazken, saçın beslenmesine, dökülmesin önlenmesine, parlak ve sağlıklı bir görünüm elde etmesine katkı sağlamaktadır.

Saç dökülmesini engellemesi, dökülen saçların yerine daha sağlıklı ve güçlü saçların çıkmasını sağlaması, saçları ve saç köklerini beslemesi, parlak ve canlı görünümünü artırması, kepeklenmesinin önüne geçmesi ve hızlı uzamasını sağlamasıdır. Zeytinyağlı sabunun faydalarını görebilmek için düzenli bir şekilde kullanılması önemlidir. Aksi takdirde ne saçlar üzerinde ne de cilt üzerinde temizlik dışında hiçbir fayda sağlamayacaktır.

  • Saç diplerini besleme nedeni ile dökülmelere karşı saçlara direnç kazandırır.
  • Düzenli, belli aralıklar ile sık sık kullanılırsa cilde güzellik ve parlaklık katar.
  • Zeytinyağı sabunu, saçları sertleştirmenin aksine yumuşatır ve parlaklaştırır.
  • Çeşitli cilt hastalıklarını geçirmede etkin roller oynamasının yanı sıra oluşumlarını engeller.
  • Günümüzün en büyük sorunlarından birisi olan saç kepeklenmesidir ve saç kepeğinin oluşumunu engeller.
  • En önemli özelliğinden bir ise özellikle gençlerdeki sivilce sorunlarını geçirmesidir. Zeytinyağlı sabun kullanarak sivilcelerin yok olmasına ya da hiç sivilce oluşmamasına yardımcı olur.
  • Tüm ciltler için kullanılır. Yan etkisi ve zararı bulunmayıp, doğal bir sabun türüdür.
  • Hassas ve sık sık alerji olan ciltlerin de tercih edebileceği doğal sabun türleri arasında yer alır.
  • Yüz ve vücudun değişik bölgelerindeki tahrişlerin önlenmesine yardımcı olur.

Zeytinyağlı Sabunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağlı sabunun cilde faydaları sayılamayacak kadar çoktur. Cildi nemlendirerek soyulmasını engellemekte ve cilde bir ışıltı kazandırmaktadır. Cilt lekelerinin azalmasında oldukça etkili olan bu doğal sabun, ayrıca uzun süreli kullanımda sivilcelerin oluşumunu önemli ölçüde engellemektedir. Ciltte meydana gelen alerjik etkileri en aza indirgerken, şampuanlar gibi çeşitli kimyasallar içermediğinden, bebeklerde dahi güvenle kullanılabilmektedir. Ayrıca kadınların en büyük problemlerinden olan selülitlerin giderilmesine, ciltteki ölü derinin atılmasına, çatlakların yok olmasına ve gözeneklerin açılarak cildin nefes almasına yardımcı olmaktadır.

Zeytinyağlı Sabunun Cilde ve Saça Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağlı Sabunun Cilde ve Saça Faydaları Nelerdir?

  • Özellikle kuru ciltler için nemlendirmeye yardımcı olan doğal sabundur.
  • Cilt daha parlak bir görünüm kazanmasına, ciltte oluşan lekeleri yok etmesine, yeni lekelerin oluşmasını engellemeye yardımcı olur.
  • Uzun süre kullanılması durumunda sivilceleri ortadan kaldırmaya, cilt çatlaklarının oluşmamasına, ciltte meydana gelen gözenekleri açmaya yardımcı olur.
  • Ölü derinin atılmasında yardımcı olur.
  • Cildi tazelemeye ve yenilemeye yardımcı olur.
  • Bebeklerde ve hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin de rahatlıkla kullanabilecekleri bir sabun olup kimyasal madde içermediğinden risk taşımamakta iyileştirme özelliği ile yarar sağlamaktadır.

Zeytinyağı Sabunun Saça Faydaları Nelerdir? 

Cilt bakımı ile beraber aynı zamanda saç bakımı için de ideal bir ürün olan zeytinyağlı sabun, saç derisindeki kan dolaşımını artırabilmekte ve saç dökülmesinin önüne geçebilmektedir. Sahip olduğu E vitamini sayesinde saçı beslerken, düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde saçların doğal bir yumuşaklık kazanmasına ve bu sayede kolay bir şekilde taranmasına yardımcı olmaktadır.

Zeytinyağı Sabunun Saça Faydaları Nelerdir? 

Zeytinyağı Sabunun Saça Faydaları Nelerdir?

  • Saç bakımı için de ideal ve doğal sabunlar arasında yer alır. Saç diplerindeki kan dolaşımını artıracağından saç dökülmelerini önlemeye, saçları kuvvetlendirmeye yardımcı olmaktadır.
  • E vitamini deposu olduğu için saçları beslemeye yardımcı olur.
  • Saçlara doğal bir görünüm kazandırmakla birlikte, yumuşak ve kolay taranmasına zemin hazırlar.
  • Saçtaki mat görünüm parlaklaşır ve daha canlı bir görünüm alır.
  • Saçı hacim kazandırır, saç tellerinin elektriklenmesini önler.
  • Saç kepeklenmesinin önüne geçmeye yardımcı olur.
  • Saçları tarayarak şekillendirilmesi daha da kolaylaşır.
  • Aksatılmadan kullanıldığında saçlar daha hızlı uzadığı uzmanlar tarafından belirtilmiştir.
  • Bukleli saçlar daha özgürce şekil almasına yardımcı olur.
  • Saç dökülmesini önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, saç olmayan bölgelerden saç çıkmasına yardımcı olur.

Saçın hacimli bir şekilde görünmesini sağlar, elektriklenmeyi engeller ve saçın kepeklenmesinin önüne geçmektedir. Bunun ile beraber saçın daha parlak bir görünüm kazanmasını sağlarken, bukleli ya da dalgalı saçların daha kolay şekil almasına yardımcı olmaktadır. Kişinin zeytinyağlı sabunu düzenli kullanması halinde, saçı olmayan noktalardan saç çıkması mümkündür. Ayrıca bu sabunu kullandıktan sonra saçının sertleşmesinden şikayet edenler için, saçını yıkadıktan sonra elma sirkesi ile durulaması önerilmektedir.

Zeytinyağlı sabunun saça faydalarından ilki, içeriğinde bulunan bol miktardaki E vitamini sayesinde saçı derinlemesine beslemesidir. Saça uygulanmasının ardından saç derisindeki kan dolaşımını etki eden zeytinyağlı sabunu, bu sayede saç dökülmesinin kısa süre içerisinde ortadan kaldırabilmektedir.

Zeytinyağlı sabunun saçlarda düzenli bir şekilde kullanılması halinde, saçların yumuşadığı görülebilmektedir. Bu nedenle saçlar daha kolay taranmakta ve sağlıklı bir hal almaktadır. Bunun ile beraber saçların ışıl ışıl parlamasını sağlaması, daha hacimli görünmesini sağlaması, elektriklenme yaşayan saçlarda bu sorunun önüne geçilmesi ve kepeklenme sorununu da gideriyor olması, yine zeytinyağlı sabunun faydaları arasında yer almaktadır.

Tüm bunların yanı sıra zeytinyağlı sabunu saçlarını şekle sokamayanlara da kolaylık sağlayabilmektedir. Üstelik her banyoda kullanılan bu sabun, saçların daha hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olmakta ve ayrıca saç diplerindeki kan dolaşımını hızlandırması sebebiyle, saç olmayan bölgelerde dahi saç çıkmasını sağlayabilmektedir.

Zeytinyağlı sabunu, saçlarda ve hatta ciltte sağlamış olduğu bu ve bunun gibi pek çok faydasından dolayı kişisel bakım amacıyla kullanılmaktadır.

Zeytinyağlı Sabun Nasıl Kullanılır?

Zeytinyağlı sabunun kullanım şekilleri, genellikle kullanım amacına göre değişebilmektedir. Ciltte sivilcelerin giderilmesi, nemlendirilmesi ve bunun gibi cilt bakımları için kullanılacak olan zeytinyağlı sabunu, öncelikle su ile ıslatılarak köpürtülmesi ve köpüğün cilde masaj yaparcasına uygulanması gereklidir. Birkaç dakikalık bu işlemin ardından cildin bol su ile yıkanması yeterli olacaktır.

Saç bakımı için kullanılmak istenmesi halinde ise, bu doğal sabunu her banyoda kullanabilmek mümkündür. Kullanım esnasında özellikle saç diplerine masaj yapılması, saç derisindeki kan dolaşımını hızlandıracaktır.

Çoğunlukla saç bakımı ya da cilt bakımı gibi kişisel bakım amacıyla tercih edilen bu sabun, amaçları doğrultusunda kullanılmaktadır. Örneğin; banyoda cilt ya da saç için kullanılacak olan zeytinyağlı sabun, çok köpüren bir sabun değildir. Dolayısıyla ilk olarak sabunun sıcak suyun altında ya da sıcak su dolu bir kabın içerisinde iyice köpürtülmesi gerekebilmektedir.

Yüz bakımı için tercih edilen zeytinyağlı sabunun ise yine ılık su yardımı ile iyice köpürtülmesi ve köpüklerin parmak uçları ile masaj yapacak şekilde yüze uygulanması gerekmektedir. Bu sayede fayda sağlayan bu sabun, ölü derileri gidererek cildi derinlemesine temizleyebilmektedir.

Zeytinyağlı Sabunun Zararları Var Mı?

Zeytinyağlı sabunu faydaları oldukça fazla olurken, bilinen herhangi bir zararı ya da yan etkisi bulunmamaktadır. Fakat yine de bu sabunu kullanan bazı kişiler, sabun ile alakalı şikayetlerini dile getirebilmektedir. Örneğin zeytinyağlı sabun ilk kullanımlarda saçın sertleşmesine neden olabilirken, aynı zamanda kullanılan birkaç damlalık elma sirkesi, oluşan sertliği giderebilmektedir. Öte yandan zeytinyağlı sabun şampuan ile beraber kullanıldığında saçta kepek oluşabilmektedir. Dolayısıyla bu sabunu kullanırken başka herhangi bir kimyasal kullanılmaması gerekmektedir.

İçeriğinde hiçbir kimyasala yer verilmediğinden tamamen doğal sabun olması ile bilinmektedir. Zeytinyağlı sabun, bu kadar çok faydalı olmasını da bu doğallığına ve saflığına borçludur. Üstelik bu sabunun bilinen herhangi bir zeytinyağlı sabunu zararları bulunmamaktadır. Buna rağmen bazı hassas ciltlerde alerjik etkilere neden olabileceği göz önünde bulundurularak, kullanıma başlamadan önce cildin küçük bir yerinde test edilmelidir. Bu test neticesinde herhangi bir yan etki görülmezse, gönül rahatlığıyla kullanılabilir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.