Aktar Bloğu

Zencefilli Çayı Aç mı Tok mu İçmelisiniz? Uzmanlar Ne Öneriyor?

Zencefil, Türk mutfağında hem baharat, hem de bitki çayı olarak tüketilen bir bitki olarak bilinmektedir. Günümüzde pek çok insan çeşitli sağlık sorunlarını alternatif tıpta ararken, oldukça eski çağlardan günümüze kadar ulaşan bir şifa kaynağı da zencefil çayı olarak ifade edilmektedir. Hafızayı güçlendirmesinden hazımsızlığı gidermesine varana kadar oldukça geniş bir alanda fayda sağlayan bu bitki çayı, bugün yüz binlerce insan tarafından tüketilmektedir.

Zencefilli çayın faydalarından bahsetmek gerekirse; grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklarda tedavi sürecini olumlu yönde etkilemesi, yatıştırıcı ve gaz söktürücü özelliklere sahip olması, hafızayı güçlendirmesi, sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlaması, bağışıklık sistemine destek olması, cinselliği artırması, vücut direncini ve zihinsel gücü artırması, bu çayın faydaları olarak gösterilebilmektedir. Ayrıca kan dolaşımı üzerinde hızlandırıcı bir etki göstererek kötü kolesterolün düşürülmesini sağlaması ve yüksek kolesterol kaynaklı kalp hastalıklarının önüne geçebiliyor olması da zencefilli çayın faydaları arasında yer almaktadır.

Zencefilli Çay Aç mı Tok mu İçilir?

Zencefilli çayın insan sağlığına sunmuş olduğu faydaları kadar, nasıl tüketilmesi gerektiği de önemlidir. Öncelikle zencefilli bitki çayının hazırlanışından bahsetmek gerekirse; taze kök zencefil ya da toz zencefil ile hazırlanabilen bu çayda, bir bardak su için 15 – 20 gram kadar zencefil kullanılmaktadır. Taze zencefilin güzelce yıkanmasının ardından kabuğu soyulmalı, ince ince dilimlendikten ya da rendelendikten sonra kaynamış suyun içerisine atılmalıdır. Bu şekilde yaklaşık olarak 10 – 15 dakika kadar demlenmeye bırakılmalıdır. Ardından tüketime hazır olacaktır.

Hazırlanmış olan zencefil çayını, diğer pek çok bitki çaylarında olduğu üzere tercihe göre aç ya da tok karnına tüketebilmek mümkündür.

Zencefilli Çay Soğuk mu Sıcak mı İçilir?

Başta zencefil çayı olmak üzere bitki çayları, isteğe bağlı olarak sıcak ya da soğuk olarak tüketilebilmektedir. Fakat daha çok tavsiye edilen demleme yöntemine göre 15 dakika kadar demlenmeye bırakılan zencefil çayının ılık olarak tüketilmesi daha etkili olacaktır.

Zencefil çayını hazırlayabilmek için gerekli olan zencefili her aktarda bulabilmek mümkündür. İsterseniz toz zencefil olarak ya da taze zencefil kökü olarak temin edebilir ve buna göre kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Zencefilli Çayı Nerede Satılır?

Zencefilli Çayı, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Zencefilli Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.