Aktar Bloğu

Ylang Ylang Yağı Kullanmanız İçin 10 Sebep!

Ylang ylang yağı gerek cilt için, gerekse saç için oldukça faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. Cananga odorata isimli bir ağaçtan elde edilen ylang ylang yağı, kaynağı olan ağacın çiçekleri nadir bulunan türden olması sebebiyle oldukça değerli görülmektedir. Ylang ylang yağı da bu çiçeklerin damıtılması yolu ile elde edildiğinden oldukça önemlidir.

İçeriğinde pek çok yararlı bileşeni barındıran bu ağacın çiçekleri, hoş kokusu ile de bilinmektedir. Özellikle de parfüm ağacı olarak bilinen bu ağacın yağı, egzotik bir kokuya sahiptir. Dolayısıyla bu alanda da oldukça sık kullanılabilmektedir.

Ylang Ylang Yağı Kullanmanız için 10 Sebep!

Ylang ylang yağı faydaları saç ve cilt üzerinde oldukça fazladır. Bu faydaların her biri, ylang ylang yağının kullanılması için bir sebep olarak gösterilebilmektedir.

Örneğin ylang ylang yağı, antiseptik özelliği sayesinde cilt üzerinde meydana gelen yaraların kısa sürede iyileşmesini, cildin bakteri ve mikroplardan arındırılmasını ve temizlenmesini sağlayabilmektedir. Sebore ya da seboretik egzama gibi cilt problemlerinin de giderilmesine yardımcı olurken, ciltteki kızarıklık ve tahrişin önüne geçebilmektedir.

Çoğunlukla tek başına kullanılmasının yerine masaj yağı olarak kullanımı tercih edilen ylang ylang yağı faydaları yalnızca bunlar ile sınırlı değildir. Saç üzerinde de oldukça etkili olan bu yağ, saçları güçlendirerek kırılmaların ve dökülmelerin en az seviyeye düşmesine yardımcı olmaktadır. Öte yandan sönük ve mat saçların yeniden canlanmasına yardımcı olan ylang ylang yağı, daha sağlıklı saçlar elde edilmesinde oldukça etkilidir.

Ylang Ylang Yağı Nerelerde Kullanılır?

 

İnsan sağlığına cildine ve saçına oldukça fayda sağlayan bitkisel yağlar arasında yer alan ylang ylang yağı, sahip olduğu koku sayesinde kozmetik ve kişisel bakım sektöründe de en çok tercih edilen yağlardandır. Öte yandan rahatlatıcı bir etkiye sahip olması da, bu yağın oldukça farklı alanlarda kullanımına neden olabilmektedir.

Ylang Ylang Yağı Nasıl Kullanılır?

Ylang ylang yağının kullanım şekli, genellikle kullanım amacına göre değişiklik göstermektedir. Sahip olduğu hoş kokusu sayesinde parfüm olarak kullanılabilen ylang ylang yağı, aynı zamanda cildi rahatlatması için masaj yağı olarak da kullanılabilir. Ya da maske şeklinde kullanımı da mümkün olabilmektedir.

Ylang Ylang Yağı Nerede Satılır?

Ylang Ylang Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Ylang Ylang Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.