Aktar Bloğu

Yeşil Kahve Çekirdeğinin Faydaları

yesil kahve cekirdeginin faydalari

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren yeşil kahve çekirdeğinin faydaları çok fazladır. Özellikle de metabolizmayı hızlandırması ve sonucunda da kilo vermeye yardımcı olmasından dolayı kadınların en çok tercih ettiği kahveler arasında yer almaktadır. Hazırlaması son derece kolay olup, marketlerde ve aktarlardan satın alabilirsiniz.

Son yıllarda dünya genelinde son derece yüksek oranda kullanım oranını sahip olan yeşil kahvenin çekirdeği, uzmanların tv kanallarında yaptığı açıklamalar ile ülkemizdeki kullanılma oranını artırmıştır. İçerisinde bulunan ve insan sağlığı açısından son derece yararlı asitler barındırmaktadır. Düzenli bir şekilde kullanıldığında şeker hastalığına karşı yararlı etkileri görülmektedir.

Yeşil Kahve Çekirdeğinin Faydaları

  • Yağların yakılmasını hızlandıracak etkisi ile kilo vermek isteyenlerin işlerine son derece yarayacaktır.
  • Metabolizmanın hızlandırılmasını sağlayarak kalorilerin yakılmasını hızlandıracaktır.
  • Yüksek antidoksan etkisi sayesinde zararlı atıkların bünyeden hızlı bir şekilde atılması gerekmektedir.
  • Diyabet hastalığını karşı olumlu etkileri vardır.
  • Hipertansiyon rahatsızlığına yardımcı olmaktadır. Ancak yine de tansiyon ve diyabet hastalarının doktorlarına danışmadan yeşil kahve çekirdeği tüketmeleri önerilmemektedir.

Yeşil Kahve Çekirdeği ile Zayıflama

Yeşil kahve çekirdeği metabolizmanın hızlanmasına yani kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Yeşil kahve çekirdeğinden elde edilen sıcak kahvenin yapılışı ise son derece kolaydır. Yeşil kahve çekirdeği, yemek kaşığı ile pişirilecek kabın içerisine (cezveye) konur. Üzerine yeteri kadar su ve 5 dakika kadar demlenmesini bekledikten sonra içilmeye hazır hale gelecektir. Yeşil kahvenin evde hazırlanışı oldukça pratik ve kolaydır. Yaklaşık olarak 1 yemek kaşığı kahve cezveye konulduktan sonra 180 ml sıcak su üzerine eklenir ve 4 dakika demlenmeye bırakılır. Sıcak olarak servis yapılır.

Yeşil Kahve Çekirdeği Nasıl Kullanılır?

Gün içinde yeşil kahvenin iki defa kullanılması, ikiden fazla olmaması tavsiye edilmektedir. Aşırı şekilde kullanmak yan etkilere neden olacaktır. Yeşil kahve yorumları incelendiğinde kilo verenlerin sayısının son derece fazla olduğu görülecektir.

Yeşil Kahve Çekirdeği Nerede Satılır?

Yeşil kahve çekirdeği, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen yeşil kahve çekirdeği satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.