Aktar Bloğu

Yeşil Kahve Çayını Çok İçmenin Sakıncaları Var mı?

Yeşil kahve cayini cok icmenin sakıncalari var mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Yeşil kahve çekirdekleri coffea bitkisinden elde edilen kavrulmamış tohumlardır. Kavrulmuş kahve çekirdekleri ile yeşil kahve çekirdekleri karşılaştırıldığında yeşil kahve çekirdeklerinin klorojenik özelliği daha fazladır. Yeşil kahvenin bu özelliği ise sağlık açısından daha faydalıdır. Organik olarak hazırlanan yeşil kahve çayının çekirdekleri değirmende öğütülür. Bir fincana öğütülmüş yeşil kahve tohumlarını koyup üzerinde sıcak su dökülür. Yeşil kahve çayı aktarlarda bulunabilmektedir.

Yeşil Kahve Çayı Çok İçilirse Bir Şey Olur Mu?

Yeşil kahvenin tohumları çok fazla kafein içerdiği için fazla tüketimi sonucunda uykusuzluk, sinirlilik, huzursuzluk, mide rahatsızlığı, bulantı ve kusma, kalp ve solunum hızında artış gibi yan etkilere neden olabilmektedir.

Yeşil kahve çayı çok içilerse kulak çınlaması, baş ağrısı, anksiyete, ajitasyon ve düzensiz kalp atışlarına neden olabilmektedir. Bu nedenle gün içinde çok fazla tüketilmemesi önerilir.

Yeşil Kahve Çayını Çok İçmenin Zararları Var mı?

Yeşil kahve çayı zayıflamaya yardımcı özellikleri ile bilinmektedir. Bazı dönemlerde yeşil kahve çayının fazla tüketimi belli yan etkiler ortaya çıkarabilir. Yeşil kahve çayını çok içmenin zararları şunlardır:

  • Hamilelik ve emzirme içeriğindeki kafein oranı sebebiyle çok tüketilmemesi gerekmektedir.
  • Bu bitki çayının içinde diğer bitki çaylarına oranla daha fazla klorojenik asit maddesi bulunduğundan yüksek dozda tüketilmesi kalp hastalarına yan etkiler yapabilmektedir.
  • Yeşil kahve çayının içindeki kafein oranı anksiyete bozukluğunu olumsuz yönte etkileyebilmektedir.
  • Yeşil kahve çayının içerdiği kafein miktarı diyabet hastalarının şeker oranlarına olumsuz etkiler yapmaktadır.
  • Yüksek dozda kafein tüketimi ishali kötü hale getirebilmektedir.
  • Yeşil kahve çayı yüksek tansiyonu olan kişilerde kan basıncını artırabilmektedir.
  • Emziren annelerin, hamilelerin, kronik, alerjik ve önemli rahatsızlığı bulunan kişilerin yeşil kahve çayını içmede önce doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

Yeşil Kahve Çayının Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?

Yeşil kahve çayı içerdiği antioksidan mineral ve vitaminler sayesinde vücut sağlığı için birebir bir bitki çayıdır. Özellikle diğer bitki çaylarına göre dozunda tüketildiği zaman sağlık için çok yararlıdır. Yeşil kahve çayının faydaları şunlardır:

  • İçindeki antioksidanlar sayesinde vücut direncini artırmaya yardımcı olmaktadır.
  • Bu bitki çayının içinde klorojenik asit olarak bilinen kimyasal madde bulunmaktadır. Bu madde vücutta yağ depolamaya etki ederek, kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
  • Yeşil kahve çayının içinde bulunan kafein ruh ve beyne olumlu etkiler etmektedir.
  • Yeşil kahvenin çekirdekleri cilt bakımına yardımcı olmaktadır.

Yeşil Kahve Çayı Nerede Satılır?

Yeşil Kahve çayını marketlerde ve aktarlarda bulabilirsiniz. İnternetten hemen yeşil kahve çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2775, 2774, 1430, 1427″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.