Aktar Bloğu

Yeşil Kahve Çayı Bozulur mu? Nasıl Saklanmalıdır?

Yeşil kahve cayi bozulur mu nasil saklanmalidir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Yeşil kahve çayı, günümüzde pek bilinmemekle beraber, sağlık açısından oldukça faydalı olan bitki çaylarından biridir. özellikle kilo verme konusundaki etkileri sayesinde tüketilen yeşil kahve çayı, Coffea adı verilen bir bitkinin kavrulmamış çekirdeklerinden elde edilmektedir. Coffea meyveleri, kahve çekirdeği şeklinde olurken, bu çekirdekler kavrulması halinde, içeriğindeki kimyasal klorojenik asit miktarı düşüş göstermektedir. Sıradan kahve çekirdeği ile yeşil kahve çekirdeği kıyaslandığında, yeşil kahve çekirdeğindeki asit oranı daha fazla olmakta ve dolayısıyla daha çok fayda sağlamaktadır.

Yeşil Kahve Çayı Bozulur mu?

Yeşil kahve çekirdeği çayı, insan sağlığına, saçına ve cildine büyük faydalar sağlayabilen bitkisel yağlar kategorisinde yer almaktadır. İçeriğindeki pek çok faydalı bileşen sayesinde kilo verme konusunda önemli bir fayda sağlayan yeşil kahve çekirdeği çayı, aynı zamanda kan şekerini ve basıncını düzenlemeye, zihinsel fonksiyonları artırmaya, kansere karşı korumaya, vücuda enerji katmaya, alzeheimer riskini azaltmaya, yaşlanma etkilerini azaltmaya, kolesterol seviyesini düzenlemeye, kalp sağlığını ve cilt sağlığını korumaya fayda sağlamaktadır.

Yeşil kahve çayının bozulması gibi bir durum söz konusu değildir. Fakat yine de bitkisel yeşil kahve çayının saklama koşulları önemli olmaktadır.

Yeşil Kahve Çayı Nasıl Saklanmalıdır?

Yeşil kahve çekirdeği çayı, tıpkı diğer bitkisel çaylarda olduğu gibi dikkatli bir şekilde muhafaza edilmelidir. Öncelikle yeşil kahve çayının taze olması ve bu şekilde kalabilmesi için öğütülmüş olarak değil, çekirdek olarak alınması ve cam şişelerde ya da kavanozlara saklanmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Kahve çekirdeklerinin tüketileceği zaman öğütülmesi daha fazla fayda sağlamaktadır. Bunun ile beraber kuru ve serin bir alanda muhafaza edilmesi de oldukça önemli görülmektedir. Ayrıca bu bitki çayının aktarlardan tüketilecek kadar alınması faydalı olacaktır.

Yeşil Kahve Çayı Nasıl Demlenir?

Yeşil kahve çayını farklı şekillerde demleyebilmek ve tüketebilmek mümkündür. İlk olarak sade bir yeşil kahve çayı demleyebilmek için 10 gram organik yeşil kahve çekirdeği, 150 ml sıcak su ve isteğe göre şeker, bal ya da kakuleye ihtiyaç duyulmaktadır. Yeşil kahve çekirdekleri öğütüldükten sonra bir fincana koyulması, üzerine 90 derecede kaynatılmış olan suyun ilave edilmesi gerekmektedir. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra süzgeçten geçirilen yeşil kahve çayı, içime hazır olacaktır. Ayrıca bu bitki çayının zencefil gibi bitkiler eklenerek yapılması da mümkündür.

Yeşil Kahve Çayı Nerede Satılır?

Yeşil Kahve Çayı, hemen hemen tüm marketlerde birlikte aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Yeşil Kahve Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2775, 2774, 1420, 1422″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.